(recept
si oblíbilo 152 návštěvníků)
Františky - moooc dobré!!!!
Potřebné ingredience
200 ml vlažného mléka,
4lžíce písk.cukru,
70 g změklého másla,
1/4 lžičky soli,
2 lžičky skořice,
400 g polohrubé mouky,
1/2 kostky čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
Na náplň:100 g změklého másla,70 g cukru,1 vanilkový cukr,1 lžíce skořice
Mouka na vypracování,1 vejce na potření
Postup přípravy
Program : těsto
Pečení:200 - 225 °C asi 12 minut
Rozválela jsem z těsta velkou placku,jako obdélník,tu jsem potřela nádivkou,smotala jako roládu,nakrájela asi na 5cm kousky a ty jsem uprostřed hodně zmáčkla nadlouho vařečkou,udělala jsem tam jakoby takovou rýhu,nechala ještě vykynout na plechu,potřela rozšlehaným vajíčkem a šup s tím do trouby.Jak vystydly jen se po nich zaprášilo,rodinka je během hodiny slupla,prý proč jsem jich udělala tak málo :-)))
Zdroj receptu: http://domacipekarny.dama.cz...autor: Kovářka-recept č.120
Pečení:200 - 225 °C asi 12 minut
Rozválela jsem z těsta velkou placku,jako obdélník,tu jsem potřela nádivkou,smotala jako roládu,nakrájela asi na 5cm kousky a ty jsem uprostřed hodně zmáčkla nadlouho vařečkou,udělala jsem tam jakoby takovou rýhu,nechala ještě vykynout na plechu,potřela rozšlehaným vajíčkem a šup s tím do trouby.Jak vystydly jen se po nich zaprášilo,rodinka je během hodiny slupla,prý proč jsem jich udělala tak málo :-)))
Zdroj receptu: http://domacipekarny.dama.cz...autor: Kovářka-recept č.120
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vladula
(upraveno)
8. 2. 2008, 22:41
Tak jsem včera pekla ale musím říct,že jsem je ani nestihla moc ochutnat byli za chvilku pryč měla jsem opravdu jenom jeden vynikající,ale opravdu málo Radka
Bára D.
(upraveno)
8. 2. 2008, 17:47
Tak teď jsem dopekla a ta vůně , a po ochutnání . Měla jsem je dost velké, tak příště udělám 2 menší roládky a budou i menší Františky Děkuji za recept, je to dobrůtka, asi do zítra jich moc nezbyde . Bára.
Rezak
(upraveno)
7. 2. 2008, 16:04
Děkuji za super recept,mé první kynuté dílo v domácí pekárně,tento týden už je peču po druhé a ani jednou jsem je nestihla vyfotit ,vždy se po nich jen zaprášilo .Jsou mňamózní .Díky Hela.
MachyA
(upraveno)
6. 2. 2008, 8:27
Zdravím všechny příznivce skořice Včera jsem vyzkoušela - bylo to moje první dílko z domácí pekárny a musím konstatovat, V Ý B O R N É - děkujeme za super recept! Pekárna mě svým kynutým trumfla, kam já se na ni hrabu a to nejsem žádná začátečnice Vyšlo mi to na 22 kousků a jen se po nich zaprášilo Takže na ranní snídani nezbylo nic a mohu začít nanovo. Přetrvavající vůně skořice v kuchyni a tahle fotka: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=817279 už jsou jedinou památkou Alena
Luko
(upraveno)
5. 2. 2008, 23:01
Diky za super recept dnes jsem je upekla a deti je bastily jeste horke priste musim udelat z vetsi davky jsou mooc dobroucke Lucie a deticky
mirka19
(upraveno)
3. 2. 2008, 21:57
Moc dobré, mo se mi povedly, akorát jsem těsto před vyválením musela rozdělit na dvě části. Ale jinak u nás taky rychle zmizely a už když se pekly, myši vylízaly z děr........
mirka19
(upraveno)
3. 2. 2008, 14:46
Holky, má to těsto i kynout, nebo ne?Předpokládám, že když jsou tam kvasnice, tak jo, ale nejsem si jistá.
Dzuli
(upraveno)
3. 2. 2008, 21:47
@mirka19
program těsto na pekárně je i s kynutím takže ano
KÁJA 77
(upraveno)
3. 2. 2008, 12:41
Tak upečeno, ochutnáno - SUPÉÉÉÉÉÉR - krásně jednoduchý a rychlý receptík - už je v oblíbených Děkujeme moc za výborný tip , jo a fotečku mám v rodinných
Dzuli
(upraveno)
3. 2. 2008, 21:52
@KÁJA 77
Na fotečku jsem jukla,moc se Vám povedli
Bjurdy
(upraveno)
2. 2. 2008, 13:19
jsou senza. Teda už vlastně nejsou. Jen se po nich zaprášilo
Dzuli
(upraveno)
3. 2. 2008, 21:51
@Bjurdy
tak to je dobře
mumoš
(upraveno)
1. 2. 2008, 21:01
Jsou fantastické výborné,úžasné prostě ham ham.
Dzuli
(upraveno)
3. 2. 2008, 21:51
@mumoš
laho
(upraveno)
17. 1. 2008, 19:25
Moooc dobré,o víkendu upeču znovu a z dvojté dávky.Děkuji za inspiraci.
Dzuli
(upraveno)
3. 2. 2008, 21:51
@laho
skrdlina
(upraveno)
14. 1. 2008, 17:55
Chci se zeptat a s tvarohovou náplní by to taky šlo ? Děkuji Blanka
Uursik
(upraveno)
14. 1. 2008, 19:38
@skrdlina
určitě, ale jenom tence to těsto potřít a spíš taková hustější. a nebo i ořechovou, makovou.
stranpa
(upraveno)
14. 1. 2008, 19:49
@Uursik
Ale já asi bych nedávala to těsta tu skořici...
Uursik
(upraveno)
15. 1. 2008, 13:12
@stranpa
tak to já už bych do tvarohu vrazila i sem tam hrozinku, a skořice by v tom být mohla. je pravda, že k máku nebo ořechové náplni se skořice asi nehodí.
stranpa
(upraveno)
14. 1. 2008, 17:17
jedním slovem jedním dechem FANTAZIEEE určitě to stojí za to vyzkoušet
Handulinka
(upraveno)
13. 1. 2008, 14:43
To těsto je bez vejce?
Dzuli
(upraveno)
13. 1. 2008, 18:50
@Handulinka
jojo,bez vejce
dolik76
(upraveno)
11. 1. 2008, 21:34
To teda určitě vyzkouším.Skořicové závitky z pekárny máme moc rádi.
mmatuli
(upraveno)
11. 1. 2008, 19:54
Odpoledne jsem je udělala a za hodinku nezbyl ani kousek. Jsou fantastické!
cicmoši
(upraveno)
10. 1. 2008, 18:48
tak som dnes františky urobila a sú fakt pefektné, akurát sa mi tá náplň z nich mierne vyliala, ale to tak asi musí byť.......... každopádne sú to fantastické škoricové šnečky a família už má bobule za ušami........
Dzuli
(upraveno)
10. 1. 2008, 19:54
@cicmoši
Tak to je fajn že se Vám povedli Taky nám moc chutnali a ta náplň mi taky vytekla,chci je příště udělat s makouvou nebo ořechovou náplní
Uursik
(upraveno)
11. 1. 2008, 21:29
@Dzuli
mně taky nápolň vytekla, ale jsou opravdu úžasné