(recept
si oblíbilo 235 návštěvníků)
¤¤¤¤¤FAMÓZNͤ¤¤MAZANEC¤¤¤NEJEN¤¤¤NA¤¤¤VÁNOCE¤¤¤
Potřebné ingredience
TENTO RECEPT JSEM KDYSI NAŠLA V ČASOPISU ALBERT A MOHU ŘÍCI,ŽE JEDNOZNAČNĚ JE TEN NEJLEPŠÍ A NEJNADÝCHANĚJŠÍ ZE VŠECH MAZANCŮ,.KTERÉ JSME KDY OCHUTNALI A DRUHÝ DEN POKUD VÁM JEŠTĚ ZBYDE,TAK JE STÁLE MĚKKOULINKÝ A NADÝCHANÝ
Postup přípravy
1KG HLADKÉ MOUKY,KOSTKA DROŽDÍ,400 ML VLAŽNÉHO MLÉKA,CITRONOVÁ KŮRA-JÁ PŘIDALA MALINKO CITR.AROMA OD DR.OETKERA,150G CUKRU-V RECEPTU JE 200G,ALE TO JE DOST SLADKO,NÁM POSTAČÍ 150G,ZÁLEŽÍ NA VÁS,150 G ROZINEK A NAMOČIT DO RUMU,MY ALE ROZINKY NEJÍME,TAK JSEM 2 LŽÍCE RUMU POTÉ NALILA DO TĚSTA A MŇAMOZNÍ CHUŤ,60 G ROZPUŠTĚNÉHO MÁSLA+ 3 LŽÍCE OLEJE,1/2 LŽIČKY SOLI,4 VEJCE
POSTUP¤¤¤UDĚLÁM SI KVÁSEK,DO TROCHU TEPLÉHO MLÉKA S TROCHOU CUKRU DÁM CELÉ DROŽDÍ A NECHÁM VYKYNOUT VE VYHŘÉTÉ MIKROVLNCE,POTÉ DO VELKÉ MÍSY DÁM MOUKU,ZBYTEK VLAHÉHO MLÉKA,RUM,MÁSLO+OLEJ,CUKR 3 VEJCE,SŮL,CITR.KŮRU ČI AROMA A POKUD MÁTE RÁDI,TAK I ROZINKY,KVÁSEK A ZAPRACUJI MIXEREM V HLADKÉ TĚSTO,KTERÉ POSYPU TROCHOU MOUKY A DÁM OPĚT KYNOUT CCA NA 40MIN.DO MIKROVLNKY.
POTÉ VYNDÁM ,UDĚLÁM 2 BOCHANY A NECHÁM CCA JEŠTĚ 25-30 MIN.KYNOUT,PAK DÁM NA PLECH-POUŽÍVÁM SILIK.PODLOŽKU NA PEČENÍ,POTŘU VAJÍČKEM,PŘEDEHŘEJI TROUBU NA CCA 180 ST A PEČU V MÉ TROUBĚ 25-30 MIN.ZÁLEŽÍ NA VAŠÍ TROUBĚ.POPRVÉ JSEM JI SPÁLILA,TAKŽE CCA 28 MIN.V MÉ ELEKTR.TROUBĚ STAČÍ,JINAK ZHRUBA V PŮLI PEČENÍ PŘIKRYJI ALOBALEM,JINAK SPÁLÍTE JAKO JÁ.PEČEME ČASTO A VĚTŠINOU ANI NEZBYDE....
PŘEJI DOBROU CHUŤ
POSTUP¤¤¤UDĚLÁM SI KVÁSEK,DO TROCHU TEPLÉHO MLÉKA S TROCHOU CUKRU DÁM CELÉ DROŽDÍ A NECHÁM VYKYNOUT VE VYHŘÉTÉ MIKROVLNCE,POTÉ DO VELKÉ MÍSY DÁM MOUKU,ZBYTEK VLAHÉHO MLÉKA,RUM,MÁSLO+OLEJ,CUKR 3 VEJCE,SŮL,CITR.KŮRU ČI AROMA A POKUD MÁTE RÁDI,TAK I ROZINKY,KVÁSEK A ZAPRACUJI MIXEREM V HLADKÉ TĚSTO,KTERÉ POSYPU TROCHOU MOUKY A DÁM OPĚT KYNOUT CCA NA 40MIN.DO MIKROVLNKY.
POTÉ VYNDÁM ,UDĚLÁM 2 BOCHANY A NECHÁM CCA JEŠTĚ 25-30 MIN.KYNOUT,PAK DÁM NA PLECH-POUŽÍVÁM SILIK.PODLOŽKU NA PEČENÍ,POTŘU VAJÍČKEM,PŘEDEHŘEJI TROUBU NA CCA 180 ST A PEČU V MÉ TROUBĚ 25-30 MIN.ZÁLEŽÍ NA VAŠÍ TROUBĚ.POPRVÉ JSEM JI SPÁLILA,TAKŽE CCA 28 MIN.V MÉ ELEKTR.TROUBĚ STAČÍ,JINAK ZHRUBA V PŮLI PEČENÍ PŘIKRYJI ALOBALEM,JINAK SPÁLÍTE JAKO JÁ.PEČEME ČASTO A VĚTŠINOU ANI NEZBYDE....
PŘEJI DOBROU CHUŤ
+++
+++
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marti W.
(upraveno)
25. 9. 2019, 21:00
sympatie
(upraveno)
27. 11. 2018, 9:29
Zkusím, ale dost špatně se to čte. Vajíčka celá, vždy jsem dávala jen žloutky?
evčoun
(upraveno)
27. 11. 2018, 7:56
Také tento mazanec dělám kolik let a také ho mám z časopisu Albert.Mohu všem doporučit nad lepší není.
SimiTobi
(upraveno)
1. 4. 2018, 14:06
Dnes jsem upekla - moje premiéra a jsou teda opravdu LUXUSNÍÍÍÍÍ!!!! Trošku se mi teda připekly ze spod, tak příště upeču na míň stupňů. S těstem se pracovalo parádně - bála jsem se toho. Recept mám uložený v oblíbených a budu si ho přepisovat i do sešitu.
Raguella
(upraveno)
31. 3. 2018, 18:48
Dobrý den,dnes jsem upekla mazance podle Vašeho receptíku a musím opravdu jen pochválit,nádherně se mi povedly,už chladnou,určitě příště moc ráda upeču znovu.díky za super receptík.
vauky
(upraveno)
5. 4. 2015, 21:01
Tak jsem také upekla a opravdu vynikající!!!!! Váš recept si ukládám!!!!
Lugi
(upraveno)
25. 12. 2014, 20:10
Já se přidávám,dělám z tohoto těsta také vánočky,anebo jednu velkouuuu obr vánočku.Nikdy mě toto těsto nezklamalo Nadýchané,a přitom to není vůbec suché,chutově bez chyby
Cipisek22
(upraveno)
5. 9. 2014, 16:55
Pekla jsem na doporučení a jiný mazanec nedělám. Peču i přes rok místo buchty. A na vánoce z něj udělám i vánočku. Nadýchanější domácí kynuté těsto jsem opravdu nejedla.
sopo
(upraveno)
22. 4. 2014, 18:42
Vynikající, snědl se rychlostí blesku
gohii
(upraveno)
20. 4. 2014, 14:59
Je opravdu moc dobrý . Jelikož mám "respekt " z kynutého těsta, udělala jsem pouze poloviční dávku. Nevěděla jsem, zda nepoletí (nebylo by to poprvé ). Povedl se a teď to vypadá, že do večera nevydrží, takže dojde i na ten zbytek. Díky, sama mám obrr radost
frantisek
(upraveno)
19. 4. 2014, 22:08
excelentní ....dělala jsem z poloviční dávky, zadělávala v pekárně .....krásně se upekl a je opravdu skvělý!!
danca60
(upraveno)
19. 4. 2014, 18:43
Tak už je hotový - je kráásný a moooc dobrý, nadýchaný ... prostě super... jsou tu samá chvála, už si jde po třetí přidat
stepnikukacka
(upraveno)
16. 4. 2014, 18:18
Naprosto luxusní, krásně vykynul a byl zlatavý a nadýchaný. Příště už peču jenom tenhle.
laskonka333
(upraveno)
30. 3. 2013, 14:12
Fortice
(upraveno)
30. 3. 2013, 13:09
Vcera jsem delala a musim rict ze je opravdu FAMOZNI lepsi jsem snad nejedle vsem mooooc chutnal recepr ukladam a zitra budu pict znovu diky za recept.Zuzka
simculla
(upraveno)
29. 3. 2013, 17:05
Dnes jsem upekla a musím říct super recept Mazanec byl vláčný a chutově výborný Jiný už dělat nebudu !Děkuji za receptík
Karkulka_69
(upraveno)
28. 3. 2013, 20:43
Dobrý den, děkuji za recept... upečeno a právě vytaženo z trouby... škoda krájet , vypadají úžasně . Přeji krásné Velikonoce . Markéta
Boriska
(upraveno)
3. 5. 2013, 20:13
Moc děkuji za skvělý recept. Pekla jsem poprvé a je opravdu moc dobrý! Jiný už dělat nebudu.
lidare
(upraveno)
23. 3. 2013, 12:23
vypadá dobře,takže zkusím
drahoška
(upraveno)
23. 3. 2013, 10:03
Vypadá úžasně, dělala jste ho některá v pekárně?