(recept
si oblíbilo 381 návštěvníků)
Medové perníčky
Potřebné ingredience
560 g hladké mouky, 350 g cukru moučka, 60 g medu, 4 celá vejce, 1 kávová lžíce jedlé sody, šťáva a kůra z půlky citronu, jedna polévková lžíce koření do perníku (lze použít i jen drcený hřebíček a skořici)
Postup přípravy
Těsto ručně zpracuji tak, aby nelepilo a nechám ležet v chladné místnosti do druhého dne.
Pak rozválíne asi na půl centimetru silný plát a vykrajujeme tvary.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů.
Upečené je potírám rozšlehaným vajíčkem, aby se pěkně leskly.
Jak vychladnou, můžeme zdobit klasicky polevou z bílků a cukru nebo také zdobívám marcipánem (rozválím ho na moučkovém cukru na tenký plát a vykrajuju formičkou stejné tvary jako perníky, potom perníček potřu rozšlehaným vejcem a přilepím marcipán - takhle je mají rádi naše děti)
Pěkně se nafouknou a jsou měkké hned, nemusí se čekat !
Peču je každý rok, jsou opravdu výborné!
Dobrou chuť :o)
Pak rozválíne asi na půl centimetru silný plát a vykrajujeme tvary.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů.
Upečené je potírám rozšlehaným vajíčkem, aby se pěkně leskly.
Jak vychladnou, můžeme zdobit klasicky polevou z bílků a cukru nebo také zdobívám marcipánem (rozválím ho na moučkovém cukru na tenký plát a vykrajuju formičkou stejné tvary jako perníky, potom perníček potřu rozšlehaným vejcem a přilepím marcipán - takhle je mají rádi naše děti)
Pěkně se nafouknou a jsou měkké hned, nemusí se čekat !
Peču je každý rok, jsou opravdu výborné!
Dobrou chuť :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MarťaD
(upraveno)
16. 11. 2011, 13:21
Je nějaký fígl ve vázání těch mašliček? Vypadá to pěkně, taky bych chtěla mít ty mašličky takové krásné
žingi
(upraveno)
19. 11. 2011, 20:55
@MarťaD
taky čekám a asi nám to neprozradí
Luckaaa
(upraveno)
20. 11. 2011, 11:06
@žingi
Žádný fígl nemám, normálně jsem vzala stužku a vázala
žingi
(upraveno)
16. 11. 2011, 13:18
no co ty mašličky dokážou za divy to je nádhera,jak ty mini mašličky uvážete
Raulka
(upraveno)
16. 11. 2011, 13:14
Děkuji za recept. Určitě doma vyzkoušíme
Lucie-Anna
(upraveno)
16. 11. 2011, 13:03
Mohu se zeptat, kolik polévkových lžic je těch 60 g medu - nemám ho jak odvážit... Děkuji za radu!
Luckaaa
(upraveno)
16. 11. 2011, 13:55
@Lucie-Anna
Luci, vychází to asi na 4 polévkové lžíce
Sonča
(upraveno)
16. 11. 2011, 12:39
Krásné perníčky a skvělý nápad s těmi stužkami můžu se zeptat zda vydrží měkké i delší dobu nebo ztvrdnou
Luckaaa
(upraveno)
16. 11. 2011, 12:43
@Sonča
Soni, peču je každý rok. Jsou měkké hned jak se upečou a takové už zůstanou. Neztvrdnou!
Sonča
(upraveno)
17. 11. 2011, 7:18
@Luckaaa
Jééé tak to je super takové perníčky hledám už hodně dlouho tak je letos vyzkouším děkuji za receptík
monky3
(upraveno)
16. 11. 2011, 12:37
úžasný nápad s těma mašličkama jsou moc hezké, máte takové formičky? Jsou supr
Luckaaa
(upraveno)
16. 11. 2011, 12:44
@monky3
Moni děkuju Formička perníčka je z Marks and Spencer a soba mám z Ikea. Ale mám spoustu druhů, dělám různé
monky3
(upraveno)
16. 11. 2011, 12:56
@Luckaaa
Díky za info, bohužel všechny obchody mám z ruky ....ale tu Ikeu snad navštívím do vánoc díky