(recept
si oblíbilo 106 návštěvníků)
LIBŮSTKOVÉ MASÍČKO NA CELERU S BRAMBOROVÝMI NOKY
Potřebné ingredience
4 plátky krkovice (může být i hovězí maso a zkoušela jsem i králíka)1 větší cibule, 1/2 celeru, 2 lžíce másla, sůl, pepř, kmín, hladká mouka na obalení
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme na másle, když je krustička pěkně červená tak maso vyjmeme a na výpeku orestujeme najemno nastrouhaný celer a cibuli (nebo ji najemno nakrájíme). Restujeme cca 5 minut, vložíme maso, zalijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou dokud maso nezměkne. (Krkovice byla cca za 15-20 min.) Díky cibuli a celeru vznikne úžasná omáčka, kterou není třeba zahušťovat ani dochucovat! CELER se v omáčce úplně ztratí, žádná nepříjemná chuť. DOPORUČUJI. Měla jsem z toho trošku strach, ale moji mlsouni byli nadšeni :o)
Jako příloha můžou být brambory, bramborová kaše nebo knedlíky.....já udělala pro změnu bramborové noky s klasického br. těsta.
DOBROU CHUŤ!
Jako příloha můžou být brambory, bramborová kaše nebo knedlíky.....já udělala pro změnu bramborové noky s klasického br. těsta.
DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mlsounka
(upraveno)
8. 1. 2008, 23:01
dělala jsem to poprvé a všem chutnalo i našemu
Monavy
(upraveno)
8. 1. 2008, 12:27
už to mám na plotně ,já tohle jídlo jako malá hrozně milovala,maso na celeru byla pro mě ňamka..teď už to ani nikde nevařej-myslim jako hotovku.
mišus
(upraveno)
7. 1. 2008, 12:22
Zrovna včera jsme se o tomto jídle bavili. Prý ho mám vyzkoušet. Tak teď vím jak na to. Díky!!!
gembek
(upraveno)
8. 1. 2008, 12:15
@mišus
Míšo, jen se do toho pusťte. Tahle bašta je nejen zdravá, ale i děsně rychlá zkusila jsem to už s chlebem, knedlíkem, bramborama, bramborovýma plackama i kaší a vše je super
Lukrato
(upraveno)
7. 1. 2008, 12:13
Jéééé, tak tohle dělávala moje babička, akorát z hovězího masa a se šťouchanýma bramborama.. Je to neuvěřitelná dobrota, úplně jsem na toto jídlo zapomněla, moc díky za připomenutí, určitě vyzkouším !!! Lucka.
gembek
(upraveno)
8. 1. 2008, 12:13
@Lukrato
Lucko, babičky vařily vždycky bombově je to opravdu mňamka. Zkusila jsem to už i s bramborovou kaší - taky dóóóóóst dobrý Dobrou chuť. Hanka
Monadelka
(upraveno)
7. 1. 2008, 12:07
Tak jsem dnes vyzkoušela,musím říct že je to opravdu dobrota přidala jsem ještě k celeru mrkev a všichni se oblizovali určitě budeme dělat častěji díky za recept
gembek
(upraveno)
8. 1. 2008, 12:11
@Monadelka
Jo, jo, i u nás se to stalo hitem jsem ráda, že Vám chutnalo! Mrkev je taky dost dobrý nápad, zkusím to někdy vylepšit Moje dcera ještě navrhovala dát tam trochu křenu, pro silnější nátury, ale to jsem ještě nezkusila
Z.Lenka
(upraveno)
7. 1. 2008, 12:07
Dobrý den Hani, dnes jsem vařila vaší omáčku a můžu říct že je super všem moc chutnalo . Díky za recept Lenka
gembek
(upraveno)
8. 1. 2008, 12:08
@Z.Lenka
Díky Leni, jsme moc ráda. Máte krásnou smečku dětí Gratuluju Je fajn, když dětem chutná a ještě jedí zdravou zeleninku
B.Tumka
(upraveno)
6. 1. 2008, 18:06
Vypadá to krásně pak napíšu jak chutnalo
gembek
(upraveno)
8. 1. 2008, 12:06
@B.Tumka
Je to fakt mňamka budu ráda když napíšete jestli Vám chutnalo
Jitule1225
(upraveno)
6. 1. 2008, 15:32
Vypadá to úžasně. Už se tiskne! Jelikož je celer velice zdravý, ale mnou nemilovaný tak určitě vyzkouším tento způsob úpravy. Děkuji Jitka
gembek
(upraveno)
8. 1. 2008, 12:05
@Jitule1225
Jitko, určitě to prubněte. Můj chlap sní cokoliv jen to nesmí projít kolem celeru a musím říct, že po tomhle receptu ho vzal na milost třeba celerovou pomazánku (i maskovanou salámem) spolehlivě odhalí, ale tohle prý může na stůl častěji . Klidně dejte vědět jestli Vám chutnalo. Hanka