Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1288 návštěvníků)

PRAVÉ ČESKÉ ROHLÍKY OD SVĚTLUŠKY NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

0.0
PRAVÉ ČESKÉ ROHLÍKY OD SVĚTLUŠKY NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

Potřebné ingredience

Další z úžasných receptů, které jsem našla na Dámě a vyzkoušela, nafotila a zveřejňuju. Originál je zde i s postupem motání http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4920

Postup přípravy

260 ml vlažné vody
20g oleje
10g soli
buď - 500g polohrubé výběrové mouky
nebo 300g polohrubé a 200g hladké
1,5 lžičky instantního droždí nebo 17,5g čerstvého droždí
5g cukru

(pro ty co nemají digitální váhu = tak 20g oleje jsou 2 vrchovaté polévkové lžíce a soli dejte 2 čajové lžičky (ne vrchovaté) jedna má 5g. S cukrem je to stejné, jen dáte čajovou lžičku jen jednu )

Mouku doporučuju dát druhou variantu tedy 300g polohrubé a 200g hladké, rohlíky jou pak mnoohem lepší :)

Všechny ingredience v uvedeném pořadí dáme do pekárny, zapneme program Těsto a umícháme.
Poté si těsto rozdělíme na cca 15 stejných hromádek a necháme dalších 10 minut kynout.
Každou hromádku vyválíme do oválku a motáme dovnitř, podívejte se na video, které je v odkaze, to Vám pomůže pro lepší představivost, pokud Vám nepomohou fotky.
Hotové rohlíky dáme na plech, potřeme vajíčkem, nebo mlékem (já potírala vajíčkem s mlékem :o))) a můžeme pomakovat nebo posolit hrubozrnnou solí :)
Pekla jsem na 150C cca 20 minut (v originále píšou na 200 a 10-15 minut, ale na to jsem neměla odvahu, vyzkouším příště)
Necháme vychladnout a papáme :o)))))


====================================================
Rada pro ty co nemají pekárnu, zkopírováno z originálního receptu:
====================================================
Pokud pekárnu nevlastníte doporučuji zadělat nejdříve kvásek z 2PL vody, droždí, cukru a 1PL mouky. Kvásek nechejte na teplém místě vzejít a pak přimíchejte ostatní přísady. Těsto nechte cca 40 minut kynout.


PEČENÍ ZDAR!!!!!!!!!!!!

krásné vykynuté těsto

rozdělíme na hromádky, cca 15ks

hromádku rozplácneme na placičku

vyválíme do oválku

od spodního okraje rolujeme směrem nahoru

malíčkem a ukazováčkem rolujeme, a jakoby roztahujeme rohlík do délky (snad chápete, těžko se to fotí, sebe samu jak motám :o)

rohlíky na pečícím papíru, zatím nepotřené. Vypadají divně hubeně, ale nafouknou se :o)

pomazané směsí vajíčka a mléka

jeden exemplář s mákem, hokus pokus

na první pečení to ujde a hlavně chuťově jsou fantastickééééé :)

konečný výsledek na řezu :o) Je to prostě bomba!!! K tomu máslíčko, kafíčko a nohy na stůl :o)))

od Ivetky

od Marcelky :)

od Martiny :o)

houstičky od Leničky :)

od Monči :o)

s párkem uvnitř :)

od Jitušky

plněné párkem a sypané sýrem

dnes jsem pekla další dávku :) Plněných je z tohoto těsta 10 :o)

od Radky :)

plněné párkem od Jany :)

rohlíčky paní Jitky po úpravě:
400g polohrubé mouky a 100g žitné mouky a 270ml vody

od Klárky

od Romanky

plněné čokoládovýma figurkama z Mikuláše :) A za chvíli budou plněné těma velikonočníma :))))

Od maminky "Smidlikacek" ID 36383

Od Helenky K. ID28437

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hodnatchyne 18. 12. 2009, 21:24
Dobrý večer Děkuji za recept na rohlíky, jsou opravdu báječné. Peču je skoro každý den a moc nám chutnají.Ještě jednou díky. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Přeji Šťastné Vánoce Saša (stromecek)
Zrušený účet 11. 10. 2009, 17:30
(Y) (Y) (Y) (Y)Dělala jsem před chvílí-ne rohlíky ale kaiserky, a jsou luxusní. Díky (Y) (Y) (Y)
macinda 25. 8. 2009, 21:37
(radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) Tak já patřím k těm šťastnějším pekařkám, které se rohlíky povedly, nic jsem na receptu neměnila. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Jsou krásně nadýchané, měkounké, prostě super!!!! A to mám doma pekárnu 2 den!!! Moooc děkuji za receptík |:o) |:o) |:o) Přímý odkaz - http://nahrejto.cz/files/uezlrgq6y8gihmrvrneo.jpg
1Pajinka 15. 8. 2009, 20:46
Jééé, já chci taky pekárnu :'( Musím čekat na Ježíška, třeba mě slyší :-$
Lucka2578 27. 5. 2009, 16:30
Tyto rohlíky jsem také vyzkoušela, těsto krásně nakynulo, také se s ním dobře pracovalo, ale rohlíky nebyly tak nadýchané jako z obchodu.Přiklonila bych se k názoru paní, co tu psala, že by je přirovnala k banketkám. *-)
jidav 21. 4. 2009, 14:05
tento recept na rohlíčky znám, docela ráda je dělám ale jsou lepší udělané jen z hladké mouky. Zkuste doporučuji. Jitka
sharien 17. 4. 2009, 13:26
Rohliky pecu casto, ale po prvnotni zkusenosti se nemotam s rohlikama, ale delam koulicky a z tohoto mnozstvi jich je 10, pokud delate rohliky a jeste 15, chapu, ze leckdo je ma male, tenke a tuhe (vysusene). Zkuste 10 housek nebo bochanku a pect opravdu na tech 200 i vic dokud nezezlatnou. Pak jsou nahore krupave a uvnitr mekkoucke :-) Pecu casto, hazim dvojnasobnou davku a 24 hodin nedozijou ;-)
Šťastlivka1 18. 5. 2010, 17:54
@sharien aha, tak tady bude zřejmě jádro pudla :-o :-o :-o :-o :-o Udělala jsem si totiž bochánky a porád jsem uřezávala a uřezávala, aby jich bylo těch 15 :-) :-) (Y) takže jsem je měla vysušené a tuhé. Zkusím je zítra znova (clamp) (clamp) (clamp) a udělám jich méně. ,-) ,-) ,-) papa
babanka 13. 4. 2009, 18:38
Tak jsemprávě vyndala plechy z trouby ;-) no vyšlo mi z toho nějaké dlouhé, úzké a tvrdé co si ;-) ;-) ;-) na druhym plechu už to je lepší, ale pořád to neni ono +o( tak vím pro příště, že je mám dělat silnější ;-) ;-) ;-) jiank jsou (Y) (Y) (Y)
Dermajetics 31. 3. 2009, 16:57
Hezký den Hani, především děkuji za skvělý recept :-) (Y) :-) Včera jsem dělala rohlíčky, báječně se s těstem pracovalo, všechno mi šlo od ruky, krásné rohlíčky..... ale asi jsem někde udělala chybu..... Prostě měla jsem z nich banketky. Při tom jsem je měla po dutěrkou ještě 40minut na plechu na dokynutí...... Nevíte kde jsem udělala chybu? Všechno jsem měla podle receptu, droždí čerstvé. :'( :'(Jinak chuťově vinikající, báječný recept. Nevzdám se, o víkendu je udělám znovu, tak snad druhý pokus půjde. ^o) ^o) ^o) Jak dlouho jste nechávala po vytvoření rohlíčků na plechu nakynout, než jste dala péct?? Děkuji za odpověď :-$ (L) (hello)
vondriska 29. 3. 2009, 19:55
Hani,díky za báječný receptík,dnes jsem pekla poprvé a zadařilo se (Y) (Y) (Y) dělala jsem hned tři druhy-jedny jen s mákem,druhé sýrové a pro holky oblíbené anglické se slaninou a sýrem,obě si náramně pochutnávaly. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Ještě jsem zvědavá,jestli zbydou,jak budou chutnat zítra *-) Opravdu díky za recept i obrázkový postup,jinak bych nevěděla,jak je umotat a takhle to šlo skvěle |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Jana
jitkaad 12. 3. 2009, 9:15
Hani,musím se přidat s chválou, rohlíky, teda já dělala uzlíky a místo oleje dala sádlo, protože mám jen sojový olej a to by asi nebylo ončo, jsou bezkonkurenční (Y) (Y) (Y)vyzkoušela jsem už docela dost receptů,ale tenhle je ten pravý "ořechový" a to jsem zadělávala ručně |:o) |:o) |:o) Vážně jsem byla moc překvapená,když jsem dva kousky musela schovat ;-) abych zjistila jak chutnají na druhý den a musím přiznat, že skvěléééééé, recept si pro jistotu opíšu ručně do mého sešitku ;-) kdyby náhodou vypnuli eléétriku :-) Hani díky díky díky (L) (L) (L)
Stepuska 8. 3. 2009, 19:52
Dobrý večer, Váš recept opravdu nemá chybu, bojím se, že mi rodina zakáže kupovat rohlíky a budu muset píct už jen tyto úžasné domácí..... no prostě paráda
sekáčprovás 1. 3. 2009, 16:12
(hello) (hello) (hello)Milá Hanko!!!Zkoušela jsem Vaše rohlíčky :-$ :-$ :-$, byly první,které jsem pekla a (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) ^o) ^o)MŇAM!!! Dětičky sluply každý dva (zajic) (zajic)!!!Ani já neodolala, nemají chybu!!! (jidlo) (jidlo) (jidlo)Díky !!! (F) (F) (F)
Andrea77 21. 2. 2009, 18:02
Milá Hani,před chvilkou jsem dopekla rohlíky a můžu říct,že jsou naprosto úžasné (Y) (Y).Uřčitě jsem nepekla naposledy :-).Andrea
eliskaXL 28. 1. 2009, 20:23
Teda Hani,za tyhle vytvory by se nemusel stydet mistr pekar...naaadhera,jste moc sikovna a recept putuje do "oblibenych"...diky!! (Y) (Y) (clamp) (clamp)
jupík 28. 1. 2009, 20:14
VÝBORNÉ (L)!!! Dělala jsem poprvé a moc moc se povedly :-$, těsto je super vláčné, nelepí [A] prostě pohádka!!
Janie 26. 1. 2009, 15:44
Hezký den... :-) zkoušeli jsme dnes poprvé......docela se povedly,jen jsou pořád hodně cítit droždím....tak nevím..dopečené jsou určitě..měla jsem je tam skoro 30 minut,ale jsou takové kvasnicové..tak nevím... (hello)
@Pavla 25. 1. 2009, 15:50
Tak dnes první pokus. Polovina s párkem (Y) Jsou úžasné. Polovina bez párku. Zdáli se mi trošku bledší :^) , tak jsem je tam ještě chvilku nechala ^o) "zezlátnout". A teď mám krásné "párkové" a černošské bez párku ;-)
Bybyla 15. 1. 2009, 13:57
No a poradí tedy některá, kde by mohla být chyba, když mi prostě "nevykynuly"? Děkuju... Jak jsem psala, chuťově byly super, ale bly to minirohlíky :-$
tygřímáma 15. 1. 2009, 14:35
@Bybyla Co droždí,nemohla tam se vloudit chybička?Nebylo staré? *-)A.
Bybyla 18. 2. 2009, 9:48
@tygřímáma Droždí bylo sušené a staré určitě ne... tak vážně nevím *-)
tygřímáma 15. 1. 2009, 11:24
Tak jsem je dnes upekla a musím přiznat,že je to bomba.Jiné už dělat nebudiu.Díky za inspiraci.Anička (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie