(recept
si oblíbilo 450 návštěvníků)
ZELÍ NA PIVĚ-PROSTĚ ŽRACÍ:-))))
Potřebné ingredience
HLÁVKU ZELÍ,KOUSEK VEPŘOVÉHO,KOUSEK KLOBÁSKY,KOUSEK UZENÉHO,CIBULI,PEPŘ,SŮL,SOJOVKU,KEČUP,HOŘČICI,PIVO.
Postup přípravy
ZELÍ NAKROUHÁME NA NUDLIČKY,DÁME DO PEKÁČE.PŘIDÁME NAKRÁJENÉ MASO,KLOBÁSU,UZENÉ A CIBULI.OPEPŘÍME,OSOLÍME,ZALIJEME TROCHOU SOJOVKY.DÁME 4 LŽÍCE PL HOŘČICE,PŮLKU KEČUPU A ZALIJEME CELÝM PIVEM.DÁME PÉCT DO TROUBY POD POKLIČKOU NA 200 ST.C NA 1 HODINU.POTÉ ODKLOPÍME A DOPEČEME JEŠTĚ TAK PŮL HODINKY A OBČAS PROMÍCHÁME.JE TO PROSTĚ BÁJEČNÁ BAŠTA:-)JAKO PŘÍLOHU VĚTŠINOU CHLEBA,ALE JE TO MOC DOBRÉ I S BRAMB.KNEDLÍKY...
VŠE NAKRÁJÍME
PŘIDÁME KEČUP,HOŘČICI
SMÍCHÁME A DÁME DO TROUBY...
TAKHLE KRÁSNĚ TO BUBLÁ:-)A PUSTÍ TO ŠTÁVIČKU
DOBROU CHUT...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vlasson
(upraveno)
19. 10. 2011, 0:09
gábi tak jsem dnes uklohnila a já ale nejdříve na oleji osmahla cibulku,poté kostky uzeného,masa a klobásky,opekla,aby se maso zatáhlo,vyndala,osmahla zelíčko,zamíchala ingredience se zelím,nahoru naházela maso,zalila manželovým oblíbeným kozlíkem a dala zapéct.k tomu bramborový knedlík a tedy...musím napsat,že to fakt bylo žrádýlko děkuji za inspiraci
mat a pat
(upraveno)
18. 10. 2011, 14:15
Musím Vás pochválit, receptík super, velký úspěch. Romana
jajina11
(upraveno)
17. 10. 2011, 14:20
Dobrý den,vyzkoušela jsem vaše zelí s brambor.knedlíkem a byla jsem překvapená fajn chutí .olizovala jsem už vařečku při pečení a těšila se na finále.Rodinka si taky pošmákla, až na velkou dceru ,ale ta nejí skoro vůbec nic ,takže mě to ani nemrzelo. Za nás chválím Jarka
Andrá1
(upraveno)
16. 10. 2011, 14:24
Tak tento recept jsem včera udělala k obídku a musím říct velká ňamka...vřele všem doporučuji Andrea
tepia
(upraveno)
16. 10. 2011, 13:15
Dobry den prajem. Velmi som sa tesila na tento recept a hned rano som si vsetko nakrajala a dala do rury. Po hodine bola moja kapusta tvrda ( plynova rura stupen 4 ) a bola tvrda aj po dvoch hodinach. Tak sme to s manzelom dodusili na varici. Neboli sme nadseni, ta pachut piva nam vadila. Zjeme to , lebo jedla je skoda, ale nebudem to znova varit. Toto je moj postreh, snad niekomu pomoze. Napriek mojej skusenosti, dakujem Vam za recept a za tu namahu s nafotenim fotiek. Magda
mufuma
(upraveno)
16. 10. 2011, 13:01
Tak dneska jsem dělala k obědu a povedlo se ,fain recept díky
NIRI
(upraveno)
16. 10. 2011, 8:10
Tak to byla fakt bašta.Jen já dala černé a výtečné,moc chutnalo to nedělám naposledy.Už jsem recept rozdala.Nevím jaké to je ze světlím ale toto bylo supr!
blazken
(upraveno)
16. 10. 2011, 13:44
@NIRI
mě také napadlo tam dát černé pivo. To přece není tak hořké jako světlé. Pokud někdo pivo nepije a nechutná mu tak mu určitě nebude ani tohle chutnat. Já i když pivo nepiji tak určitě to vyzkouším. Vypadá to prostě báječeně
peky2
(upraveno)
16. 10. 2011, 10:09
@NIRI
Irenko to jsem ráda,že chutnalo
Lukášek duben
(upraveno)
15. 10. 2011, 13:19
Vubec nám to nechutnalo asi máme jiné chutě
peky2
(upraveno)
16. 10. 2011, 10:05
@Lukášek duben
Petruš to je v pořádku,každý jsme originál a tak je to dobře
zarha
(upraveno)
14. 10. 2011, 21:05
nevím,kde se stala chyba nebo zda mám úplně jiné chutě,než vy ostatní ,ale bylo to strašně hořké,přitom jsem postupovala podle receptu a použila světlé pivo ,nazvala bych to šlichtou!!!!!!!!!!!!!!
peky2
(upraveno)
16. 10. 2011, 10:08
@zarha
Hani možná závisí i na množství nebo opravdu na tom zelí je fakt ,že jedna známá to dělala a i jí to přišlo hořké ,ale byla jedna z opravdu hodně lidí co ten receptík rádi dělají...možná dát toho piva mín každý má opravdu jiné chutě
blazken
(upraveno)
15. 10. 2011, 12:42
@zarha
jj možná bylo hořké zelí. Mě už se taky stalo, že jsem dělala zelí a bylo hnusně hořký
atrama
(upraveno)
15. 10. 2011, 14:44
@blazken
dneska jsem to zkusila, dá se to jíst, asi opravdu záleží na značce piva, ale já sladké zelí moc nemusím, proto přemýšlím, že to příště zkusím z kysaného zelí, to my máme opravdu rádi
blazken
(upraveno)
15. 10. 2011, 21:10
@atrama
já také zhlávkové zelí nemám ráda raději kysané. U nás dělám vždy obě zelí jak kasané tak hlávkové-sladké. Manžel totiž zase nerad kysané
godzillka
(upraveno)
15. 10. 2011, 12:03
@zarha
hanka, podla mna mohl byt problem v zeli alebo aj v znacke piva mozno, ja prave peciem ale uz som ochutnala a je to fakt dobre. tiez som dal svetle pivo
macnel
(upraveno)
14. 10. 2011, 8:19
Moc dobré, manžel nadšený. Už mám recept uložený.
peky2
(upraveno)
14. 10. 2011, 18:48
@macnel
jsem moooc ráda,že vám chutnalo
3korka
(upraveno)
13. 10. 2011, 11:48
Včera večer sem dělala podle Vašeho receptu jen sem měla doma červené zelí a pikantní klobásu .Všem moooc chutnalo už přepisuji do oblíbených receptů děkuji...
peky2
(upraveno)
13. 10. 2011, 19:01
@3korka
Petruš supeeer
pina33
(upraveno)
13. 10. 2011, 9:58
Tak dnes nakoupíno a večer uvaříno. Jídlo je velmi dobré na přípravu nenáročné a poměrně levné. Kluci chodili jak mlsní kocouři po kuchyni a všem moooc chutnalo. Doporučuji!!!!
peky2
(upraveno)
13. 10. 2011, 10:10
@pina33
supér mám radost
ID 6403
(upraveno)
11. 10. 2011, 21:57
Mohla by jste přibližně napsat kolik asi tak dávate VEPŘOVÉHO, KLOBÁSKY, UZENÉHO a kolik sojovky? Díky moc. Veronika.
peky2
(upraveno)
12. 10. 2011, 8:28
@ID 6403
Verčo bohužel já nekoukala kolik to váží...prostě kousek masa,2 klobásky a kousek uzeného...sojovka tak 2 lžíce...
Paluna
(upraveno)
12. 10. 2011, 2:18
Tak právě připraveno a jdu to dát do trouby, tak pak napíšu, jak to chutnalo.... Tak to je "žrádýlko" - prostě vynikající, rychlé a skoro bezpracné jídlo - velká pochvala i od manžela!!!!!!!!!
kacenau
(upraveno)
10. 10. 2011, 13:17
Pred chvíľou som dovarila. NESKUTOČNÁ DOBROTA . Nabrala som si 2x, iba tak bez chleba a stále ma to ťahá k tomu hrncu. MŇAM MŇAM MŇAM. Musím povedať ,ani som si nemyslela, že to bude až také dobré. Ďakujem za receptík.
peky2
(upraveno)
11. 10. 2011, 16:51
@kacenau
jsem ráda,že chutnalo
Marci75
(upraveno)
10. 10. 2011, 10:23
Hmn, tak i když ne zrovna dietní ( ať žije žlučník ), tak to vypadá dobře. Ukládám a určitě vyzkouším, až zas nebudu vědět, co vařit.
peky2
(upraveno)
11. 10. 2011, 16:52
@Marci75
pravda dietní to není,ale je to mnááám
Dada34
(upraveno)
10. 10. 2011, 10:10
peky2
(upraveno)
11. 10. 2011, 16:52
@Dada34
lonik
(upraveno)
10. 10. 2011, 9:46
Vyzkouším
peky2
(upraveno)
11. 10. 2011, 16:53
@lonik
zkuste
PetraRol
(upraveno)
8. 10. 2011, 20:15
Hmmm, tak to vypadá dost dobře. A navíc vcelku jednoduchá a rychlá příprava, takový recepty miluju. Určitě vyzkouším.
peky2
(upraveno)
8. 10. 2011, 21:07
@PetraRol
Petruško zkuste taky mám nejraději rychlovky a pokud ještě výborně chutnají není co řešit
PetraRol
(upraveno)
11. 10. 2011, 18:25
@peky2
Gábi, tak už nám to tu voní . Udělala jsem dneska k večeři a je to vážně dobrota. Velmi rychlé na přípravu a prima na chuť. Moc děkuju za receptík. . Krásný večer
nelinka.micinka
(upraveno)
8. 10. 2011, 18:29
To vypadá výborně! Určitě zkusím...
peky2
(upraveno)
8. 10. 2011, 21:08
@nelinka.micinka
Vyzkoušejte,je to vážně mooc dobré