(recept
si oblíbilo 627 návštěvníků)
Sametová roláda jako sen
Potřebné ingredience
6 vajec, 4 lžíce moučkového cukru, 30 g kakaa, smetana na šlehání, van cukr, ztužovač
Postup přípravy
Bílky vyšleháme dotuha, přidáme moučku, vyšleháme a postupně přidáváme jeden žloutek za druhým, nakonec kakao.
Těsto vylijeme na plech vyložený papírem, který jsme vymazali 100 % tukem a dáme péct na 180° cca 15 min.
Po upečení i s papírem srolujeme a za chvíli (5 min.) rozmotáme a necháme vychladnout. Potom naplníme šlehačkou (šlehačka, van. cukr, ztužovač), zamotáme a dáme vychladit.
Je úžasná, opravdu jemná a hlavně rychle hotová. U nás se po ní rychle zapráší!!!!!!!!
Těsto vylijeme na plech vyložený papírem, který jsme vymazali 100 % tukem a dáme péct na 180° cca 15 min.
Po upečení i s papírem srolujeme a za chvíli (5 min.) rozmotáme a necháme vychladnout. Potom naplníme šlehačkou (šlehačka, van. cukr, ztužovač), zamotáme a dáme vychladit.
Je úžasná, opravdu jemná a hlavně rychle hotová. U nás se po ní rychle zapráší!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KABELKAK
(upraveno)
26. 9. 2011, 13:02
( Dělala jsem jí včera k narozeninám manželovi. Musím říci. Měla jsem strach, když tam nebyla žádná mouka. Roláda se povedla. Sklidila velký úspěch. Musím říci, že Máte pravdu, že je jako sen. Velice lehoučká jak vánek. Díky a přeju Vám hezký den.
Česťa kuba
(upraveno)
26. 9. 2011, 13:13
@KABELKAK
Jarmilko moc děkuji, mám z Vás obr radost, jen tak dál
Sophie70
(upraveno)
26. 9. 2011, 9:23
robila som ju minulý týždeň a zjedli sme ju asi behom 5 minút a to sme na to boli dve s dcérou, ktorá sladké veľmi nemusí a to ja som sa ovládala, aby som to nezjedla celé sama je fakt neskutočne ľahká, svieža a výborná
Česťa kuba
(upraveno)
26. 9. 2011, 11:46
@Sophie70
Tak to mě velmi těší
Nikola
(upraveno)
26. 9. 2011, 8:37
Vypadá moc dobře . Kakao je neslazené? a kolik je to tak cca lžiček, nechce se mi to vážit . A pečící papír se musí namaz tukem? Děkuji
Česťa kuba
(upraveno)
26. 9. 2011, 8:55
@Nikola
Tukem by se vymazávat nemusel, ale já to dělám. Tuhle roládu bez vymazání z papíru nesundám. Toho tuku na tom papíře až tak moc není, roláda nebude mastná a jak ji srolujete, na papíře nebude ani drobinka.
žingi
(upraveno)
26. 9. 2011, 8:58
@Česťa kuba
Aničko,sundáte,mě šla opravdu krásně,mám takový dlouhý nůž a tím si pomáhám,jen to roluju hned jak vytáhnu z trouby
Česťa kuba
(upraveno)
26. 9. 2011, 11:47
@žingi
Děkuju, asi to bude tím papírem. Dnes je jich tolik, že se natrefím asi ne na moc kvalitní...
Česťa kuba
(upraveno)
26. 9. 2011, 8:51
@Nikola
Děkuji, kakao je neslazené... ...na pečení. Raději ho zvažte, protože já jsem ho tam také jednou dávala lžičkou a buď tam toho kakaa bylo moc (těsto praskalo), nebo málo a po upečení se jako by sražilo, roládka nebyla nadýchaná
žingi
(upraveno)
26. 9. 2011, 8:49
@Nikola
polévková lžíce zarovnaná má 6g,tak to spočítejte
Česťa kuba
(upraveno)
26. 9. 2011, 8:51
@žingi
to mě nenapadlo
žingi
(upraveno)
26. 9. 2011, 8:53
@Česťa kuba
mě taky né,já vážím,ale mám to tu tak napsané na lžičky,tak radím paní
Nikola
(upraveno)
26. 9. 2011, 10:40
@žingi
děkuji. váhu mám, ale nechce se mi jí vyndavat kvůli kakau . Takhle je to jednodušší
žingi
(upraveno)
26. 9. 2011, 10:48
@Nikola
žingi
(upraveno)
26. 9. 2011, 8:48
@Nikola
nevymazávám nikdy a na nic papír já ji včera pekla a neodhadnu lžičky,ale zkusím mrknout do nápovědy,co mám opsanou v sešitě,mělo by to tam být
žingi
(upraveno)
25. 9. 2011, 19:08
tak mi to nedalo a zkusila jsem podle vás http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3772115, přesně i s postupem jen je pro mě zbytečně šlehat zvlášť bílky,šlehám celé vejce s cukrem a pak postupně mouku a výsledek je stejný namazala jsem pod šlehačku marmeládu a je suprová
Česťa kuba
(upraveno)
25. 9. 2011, 19:41
@žingi
Vypadá dobře, moc mě těší, že se povedla a hlavně, že byla žravá
žingi
(upraveno)
25. 9. 2011, 19:46
@Česťa kuba
my jsme na rolády,jen krémové a světlé toto jsem zkusila,jestli to uspěje a uspělo
Česťa kuba
(upraveno)
25. 9. 2011, 20:26
@žingi
Tak to je super
prima vařečka
(upraveno)
24. 9. 2011, 14:04
Dnes jsem ji dělala tchýni k narozeninám, tak dám potom vědět jak chutnala.
jitka.nela
(upraveno)
24. 9. 2011, 13:00
výborná,už ji dělám potřetí během týdne.
Česťa kuba
(upraveno)
24. 9. 2011, 13:21
@jitka.nela
Děkuji, je návyková, že?
kopretina123
(upraveno)
24. 9. 2011, 0:08
Dělám ji už léta, ale obráceně - vyšlehám žloutky s cukrem, přidám kakao a pak sníh. A vůbec není třeba ji po upečení rolovat - nechávám ji vystydnout na plechu a roluji až studenou po natření šlehačky. Jak v ní není mouka, tak se neláme. U nás nesmí chybět na žádné oslavě, ale jedna nikdy nestačí.
Hnědovláska
(upraveno)
23. 9. 2011, 14:51
Taky jsem pekla,je to moc dobré Akorát jsem měla nízký korpus Víc šlehačky,než těsta
Česťa kuba
(upraveno)
23. 9. 2011, 21:30
@Hnědovláska
Ano, je vynikající. Já jsem jednou zkoušela dát 2 šlehačky, ale nedalo se to držet v ruce. 1 bohatě stačí
Jaňulka87
(upraveno)
20. 9. 2011, 20:44
Tahle roláda je vynikající ...přímo bych řekla návyková Navíc jednoduchá a rychlá!!!!!! Perfektní recept, Aničko
Česťa kuba
(upraveno)
21. 9. 2011, 0:54
@Jaňulka87
Děkuji Přesně tak, jednoduchá a rychlá a taky se po ní rychle zapráší
darinka30
(upraveno)
20. 9. 2011, 18:14
Česťa kuba
(upraveno)
20. 9. 2011, 20:39
@darinka30
adulka605
(upraveno)
20. 9. 2011, 12:56
také jí dělám,je vynikající,přidávám ještě kousky kompot.jahůdek
Česťa kuba
(upraveno)
20. 9. 2011, 13:18
@adulka605
Já taky, pokud je sezona jahod, tak je taky dávám, s těmi zavařenými mám roládu rozmočenou. A i s babánem je ekvělá, nebo s meruňakami
Etoile
(upraveno)
20. 9. 2011, 9:19
dělám taky, žádný tuk (tedy až na tu šlehačku), žádná mouka...opravdu lehoučká a z jedné dávky k sežrání na posezení, nikdy nezbude na později ani pláteček
Česťa kuba
(upraveno)
20. 9. 2011, 11:29
@Etoile
Ano opravdu je k sežrání. Včera jsem dělala a dala bych si , ale už není
jituleJ
(upraveno)
20. 9. 2011, 11:02
@Etoile
milujeme ji ještě dávám čerstvá jahody nebo banán
jenik1981
(upraveno)
19. 9. 2011, 23:23
mouka tam není?
Česťa kuba
(upraveno)
19. 9. 2011, 23:41
@jenik1981
ne není, stačí kakao a právě pro to je tak úžasně lehká a sametová...
Babu13
(upraveno)
19. 9. 2011, 21:09
Znám moc dobrá