Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 239 návštěvníků)

Cukeťák - bramborák na plech i pro nejzatvrzelejší odpůrce cukety

0.0
Cukeťák - bramborák na plech i pro nejzatvrzelejší odpůrce cukety

Potřebné ingredience

350 gr cihla Eidam 30%, velká cuketa cca 1 kg, 4-5 vajec, 1 kypřící prášek, 400 gr dietního salámu, 2 dcl polohrubé mouky (pokud bude těsto řidší, dejte mouky víc, těsto má mít konzistenci jako na bramboráky), sůl 1 čaj. lžička, majoránka, 6-8 stroužků česneku, 1 dcl oleje, 1 najemno nakrájená střední cibule.

Postup přípravy

Je to tip pro toho, komu už se zajídá tlusťoučká nádivka a hlavně pro chlapy, kteří si myslí, že je cuketa jedovatá. Upečte mu co nejtenčí cukeťák-bramborák, a bude se olizovat až za ušima. Recept na klasický cukeťák mám v alb....tohle je jen taková inovace♥
Všechny ingredience nastrouháme na jemném struhadle, napřed cuketu, kterou necháme stát alespoň 15 min., všechnu vodu slijeme, nejlepší je starší cuketa, která už nemá tolik vody, potom najemno sýr i salám, kupte třeba kuřecí dietní, nebo šunkový, můžete nakrájet párek, co kdo má doma. Nakonec dáme mouku s kypřícím práškem, promícháme, zbylým olejem, co vám zůstal v hrnečku na dně, vymažeme a vysypeme polohr. moukou dva plechy a těsto rozetřeme ve velmi tenké vrstvě. Pečeme na 160°C do zezlátnutí. K obědu si k cukeťáku uvařte dobrou polévku, k večeři, pokud zbyde, si ho dejte s velkou mísou zeleninového salátu.
Dobrou chuť.

po upečení nakrájejte a sundejte z plechu a než sníte jeden plech, máte upečený druhý...

jako příloha k masíčku....

příště přidejte nasekanou pažitku, petrželku...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie