Svatební koláčky (ledničkové těsto)
Potřebné ingredience
800g hl mouky, 1 vejce, 3 žloutky, 100g moučkového cukru, 200 ml mléka, 2 másla, 2 kostky kvaslic (studené), špetka soli NÁPLŇ 2 kostky tvarohu, van. cukr, 2 žloutky, moučkový cukr dle chuti, rozinky den předem naložené v rumu. NA NAMÁČENÍ 1 máslo, 200 ml rumu (může být z rozinek) a cca 100g moučkového cukru NA OBALENÍ moučkový cukr s kokosem
Postup přípravy
Rozválíme do tenka, vykrajujeme malá kolečka a plníme. Nejlepší je dát na koleko tvaroh (zdobičkou), a na něj rozinku. Umotaný koláčk hned namáčíme ve vajíčku a v drobence. Dřív jsem koláčky na plechu potírala jeden po druhým, pak práce s tou drobenkou... ...takhle je to lepší a jde to velice rychle. Pěčeme na 170° do zlatova a ihned po vytažení z trouby koláčky namáčíme v rozehřátém másle s rumem a cukrem, potom v moučkovém cukru s kokosem. Jeden koláček po druhém takhle namáčíme a obalujeme.
Je to piplačka, trošku popálené prstíky, ale za tu krásu a námahu to stojí.
Jsou MŇAM MŇAM MŇAM
Tak ať se daří :-)
Z této dávky těsta jsou 2 krabice, cca 400 ks
takové malinké jsem dělala. Z tohoto těsta jsem měla 2 krabice, cca 400 ks. Nevěřila jsem tomu, ale s těstem se dělalo náááádherně. Kynuté klasické lepí, musí se hodně podsypávat moukou, rychle kyne na stole a z překládaného mi teče po rukách másla když je horko, no hrůza.
Tohle je super!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé