(recept
si oblíbilo 574 návštěvníků)
Nejskvělejší, bezkonkurenčně nejlepší a jednoduchý tvarohový BROWNIE CHEESECAKE♥♥POZOR-rychle mizí :-)
Potřebné ingredience
85g másla, 115g hořké čokolády (ideálně 80%), 120g cukru (já dávám 100g), 2 velká vejce, 70g hladké mouky, 1 polévková lžíce kakaa, špetička soli, 80g nasekaných kousků mléčné čokolády, SMETANOVÝ KRÉM:200g sýra Philadelphia (lze použít i ricottu), 1 žloutek, 70g cukru
Postup přípravy
Kulatou formu (já mám obvod 23cm) vysteleme alobalem, který ještě potřeme máslem, aby se těsto nelepilo.V kastrůlku rozehřejeme máslo s čokoládou, odstavíme z plotny a přidáme cukr a vajíčka, promícháme. Poté přidáme mouku, kakao, sůl a nasekanou čokoládu. Opět řádně promícháme. Vzniklé těsto rozetřeme na alobal. V jiné misce smícháme ricottu (Philadelphii) s cukrem a žloutkem a vymícháme do hladka. Vzniklý krém naneseme na čokoládový podklad a pomocí vidličky tvoříme mozaiku (jako při mramorování). Vložíme do trouby a pečeme při 180°C zhruba 35 minut.
U nás zmizel během jednoho dne :-))
U nás zmizel během jednoho dne :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pavka5555
(upraveno)
14. 7. 2011, 11:37
Prosím tady neseženu ani ricottu ani ten sýr můžu to nahradit normálním tvarohem bude to taky ono
Inkakos
(upraveno)
14. 7. 2011, 21:09
@pavka5555
Tvaroh klidně použijte (vaničkový), ale více jej oslaďte, je kyselejší
Jana7484
(upraveno)
14. 7. 2011, 13:54
@pavka5555
Syr jsem kupovala minuly tyden v Tescu, ale kdysi davno jsem Lucinu nahrazovala syrem P., takze proc to nezkusit obracene? Hezky den a autorce diky za novy recept
Inkakos
(upraveno)
14. 7. 2011, 13:58
@Jana7484
Dobrý den, Lučinu bych asi moc nepokoušela, je o dost slanější a má příliš specifickou chuť
Jana7484
(upraveno)
14. 7. 2011, 22:15
@Inkakos
Ma specifickou chut, to jo, ale ja delam z Luciny Cheesecake (na sladko) bezne a naprosto bez problemu. Po prvne jsem se taky bala a mile me to prevapilo.
Inkakos
(upraveno)
14. 7. 2011, 22:33
@Jana7484
Vážně? Tak to asi taky vyzkouším, děkuji za tip!
Inkakos
(upraveno)
14. 7. 2011, 12:10
@pavka5555
Klidně použijte tvaroh, samozřejmě vaničkový, je více tekutý a lépe vám půjde vytvořit mramorová mozaika. Nebojte se ho trošičku zředit mlékem, pokud se vám bude zdát příliš hustý
dorty
(upraveno)
14. 7. 2011, 8:09
božinku ,to vypadá nádherně určitě vyzkouším
Inkakos
(upraveno)
14. 7. 2011, 8:58
@dorty
Děkuji, věřím, že se povede
rybickarybka
(upraveno)
13. 7. 2011, 19:57
vypadá zajímavě!
Inkakos
(upraveno)
13. 7. 2011, 21:49
@rybickarybka
a chutná ještě zajímavěji
Roderika
(upraveno)
13. 7. 2011, 15:23
Tak teda už vím, co peču odpoledne Díky!!!
Inkakos
(upraveno)
13. 7. 2011, 15:27
@Roderika
Ať se povede a chutná!!
GREPIK
(upraveno)
13. 7. 2011, 14:29
zítra udělám vypadá luxusně
Inkakos
(upraveno)
13. 7. 2011, 15:13
@GREPIK
Děkuji! Ať chutná )
lidare
(upraveno)
13. 7. 2011, 11:18
vypadá to náramně dobře,hned ybch si kousek dala
Inkakos
(upraveno)
13. 7. 2011, 11:28
@lidare
Děkuji! ...Je výborný a fakt jednoduchý, určitě ho někdy zkuste
neila
(upraveno)
12. 7. 2011, 23:33
no tak ten vyzera bombasticky....uz viem co budem piect na nedelu.doma mam hodne jemneho tvarohu,mohla by som pouzit aj ten?boze,az sa mi slinky zbiehaju
Inkakos
(upraveno)
13. 7. 2011, 9:24
@neila
Určitě můžete použít i ten, zkoušela jsem ho taky a i tak to bylo výborné!! Zkuste ještě do tvarohu nastrouhat trošku citronové kůry a oslaďte jej vanilkovým cukrem, nemá to chybu! Ať se zadaří a chutná
neila
(upraveno)
13. 7. 2011, 16:36
@Inkakos
no tak to urcite vyskusam,dakujem.....
Inkakos
(upraveno)
13. 7. 2011, 16:38
@neila
Není za co
neila
(upraveno)
16. 7. 2011, 22:40
@Inkakos
no tak som ho dneska upiekla a vyzera aj vonia fantasticky.len sa chcem spytat,ze pisane je 35 minut....ja som ho mala po okrajoch akoby uz trochu upeceny ale smerom k stredu bol uuuuplne riedky..musim podotknut,ze som ho robila z 2-nasobnej davky do väcsej formy...takze som nevedela akoby to malo vyzerat a piekol sa tusim okolo hodiny a 15 minut...je taky tazky,ale vyzera zvnutra mokry...tak snad som to nejako nepokazila,to by ma mrzelo....myslite,ze to bude fajn,aky by mal byt ked sa uz vybera z truby,uplne upeceny,alebo taky redsi...dakujem
Jana.Ch
(upraveno)
13. 7. 2011, 14:00
@Inkakos
Můžu poprosit kde kupujete sýr Philadelphia?Díky moc
Olynka
(upraveno)
31. 7. 2011, 14:43
@Jana.Ch
Já ho dneska koupila v Bille
luciene1
(upraveno)
13. 7. 2011, 14:46
@Jana.Ch
Viděla jsem ji v Intersparu
Inkakos
(upraveno)
13. 7. 2011, 15:13
@luciene1
Ano, mají ho v Intersparu, já ho kupuji i v Globusu a v TESCU ho myslím mají také
Elinqa
(upraveno)
16. 7. 2011, 6:17
@Inkakos
Můžete vyfotit to balení sýra Philadelphia a dát to sem? Vůbec nevím, jak to vypadá. Díky