(recept
si oblíbilo 574 návštěvníků)
Nejskvělejší, bezkonkurenčně nejlepší a jednoduchý tvarohový BROWNIE CHEESECAKE♥♥POZOR-rychle mizí :-)
Potřebné ingredience
85g másla, 115g hořké čokolády (ideálně 80%), 120g cukru (já dávám 100g), 2 velká vejce, 70g hladké mouky, 1 polévková lžíce kakaa, špetička soli, 80g nasekaných kousků mléčné čokolády, SMETANOVÝ KRÉM:200g sýra Philadelphia (lze použít i ricottu), 1 žloutek, 70g cukru
Postup přípravy
Kulatou formu (já mám obvod 23cm) vysteleme alobalem, který ještě potřeme máslem, aby se těsto nelepilo.V kastrůlku rozehřejeme máslo s čokoládou, odstavíme z plotny a přidáme cukr a vajíčka, promícháme. Poté přidáme mouku, kakao, sůl a nasekanou čokoládu. Opět řádně promícháme. Vzniklé těsto rozetřeme na alobal. V jiné misce smícháme ricottu (Philadelphii) s cukrem a žloutkem a vymícháme do hladka. Vzniklý krém naneseme na čokoládový podklad a pomocí vidličky tvoříme mozaiku (jako při mramorování). Vložíme do trouby a pečeme při 180°C zhruba 35 minut.
U nás zmizel během jednoho dne :-))
U nás zmizel během jednoho dne :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
6. 5. 2017, 13:52
Určitě někdy vyzkoušíme,díky za receptík.
BLANKA
(upraveno)
5. 5. 2017, 19:06
P.A.V.L.A
(upraveno)
30. 11. 2016, 19:17
dannella
(upraveno)
30. 11. 2016, 14:13
Dnes jsem pekla , a ani nevím jak chutnal jen jsem se otočila a už byl pryč ! prý byl výborný
dedulka46
(upraveno)
27. 1. 2014, 11:48
o víkendu jsem zkoušela a bomba - ještě jsem k tomu dala na talířek čerstvě ušlehanou šlehačku a luxus
Inkakos
(upraveno)
12. 6. 2014, 19:55
@dedulka46
Tak to mě moc těší
lenka620
(upraveno)
24. 1. 2014, 17:42
Ivanko tak nám tedy nechutná ani trošku , obávám se,že poletí do koše,ač mi je to líto vzhledem k cenám surovin,které tam jsou ... a to máme čokoládové dortíky,buchty a vše kolem moc rádi,ale toto za nás ...
Inkakos
(upraveno)
27. 4. 2014, 20:04
@lenka620
To je škoda, Leni, není to zrovna levná záležitost
itivetka
(upraveno)
5. 1. 2013, 19:48
jdu zkusit,ale mam tvaroh,snad nevadí,,pak písnu.
Inkakos
(upraveno)
6. 1. 2013, 12:51
@itivetka
tak jak se vám povedl?
Hannnah
(upraveno)
11. 11. 2012, 22:39
super
zetina
(upraveno)
15. 10. 2011, 17:58
Díky za recept. Dnes jsme vyzkoušeli a opravdu vynikající!! Sice byl jen tvaroh, ale i tak výborné!!! Určitě budu dělat častěji.
Inkakos
(upraveno)
18. 10. 2011, 20:30
@zetina
Moc děkuji to mě těší
ZZdeny
(upraveno)
24. 9. 2011, 13:36
Ivi, je opravdu moc dobrý , jenom místo toho sýru jsem dala tvaroh ve vaničce
Inkakos
(upraveno)
25. 9. 2011, 9:45
@ZZdeny
Těší mně, že vám chutnalo . S tvarohem jsem ho také zkoušela a na chuti to neubralo, příteli dokonce chutnal víc
boda74
(upraveno)
13. 9. 2011, 23:39
Moc dekuji za uzasny receptit . Je opravdu moooocccc dobry. Priste urcite udelam z dvojite davky (urcite ten smetanovy krem) a dam to do malinko vetsi formy a pak uz bude uplne takovy, jaky se tu prodava draze v obchodech.
Inkakos
(upraveno)
15. 9. 2011, 16:30
@boda74
Těší mně, že vám chutná
shuli
(upraveno)
25. 8. 2011, 20:54
Luxuuus-dělala jsem z Mascarpone a supeeeeeeeeer ,manžel snědl půlku najednou ,díky za suuuper recept.Kačka
Inkakos
(upraveno)
25. 8. 2011, 21:49
@shuli
Těší mně, že vám tolik chutná . V kmbinaci s Mascarpone musel být výbornýýý
Megy1
(upraveno)
15. 8. 2011, 19:01
Tak dnes jsem vyzkoušela. je výborný . Už mám zapsáno v receptech
Inkakos
(upraveno)
21. 8. 2011, 22:20
@Megy1
Jsem moc ráda, že vám chutnalo
Bzukova
(upraveno)
1. 8. 2011, 19:50
musela jsem improvizovat, protože syn nesmí tmavou čokoládu. Dala jsem tedy bílou a místo kakaa Karob. I tak byla výborná. Příště udělám dvě várky - z bílé i hořké čokolády
Inkakos
(upraveno)
2. 8. 2011, 8:12
@Bzukova
Musela být výborná! Já Karob miluju, do bábovek občas vmíchám rozinky, nebo oříšky v karobu a nemá to chybu
trala
(upraveno)
29. 7. 2011, 10:33
Inkakos
(upraveno)
28. 8. 2011, 18:17
@trala
děkuji!
Vera N
(upraveno)
28. 7. 2011, 12:00
Markina
(upraveno)
26. 7. 2011, 21:08
Také budu zkoušet......, ale z Ricotty. Nenašla jsem tu Philadelphii - dejte sem prosím fotku, ať mám představu co konkrétně hledat Děkuji
Inkakos
(upraveno)
28. 7. 2011, 13:31
@Markina
Tady je odkaz, jak sýr vypadá http://www.google.cz/imgres?q=s%C3%BDr+philadelphia&hl=cs&biw=1280&bih=758&gbv=2&tbm=isch&tbnid=J5G1YgZ0eAHthM:&imgrefurl=http://www.babyweb.cz/Clanky/a3932-Philadelphia-svetove-nejoblibenejsi-znacka-syru-typu-cream-cheese.aspx&docid=a-zhpZWxzujQEM&w=200&h=150&ei=bUgxTuXGO4eVOoez-f8L&zoom=1&iact=rc&dur=741&page=1&tbnh=120&tbnw=160&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=92&ty=72
Markina
(upraveno)
28. 7. 2011, 15:13
@Inkakos
děkuji.... ten jsem už někde někdy potkala....... chjo, chuťově je skvělý, ale to těsto se mi nějak zdrclo..... nechtělo se to nějak upéct, ještě po 40ti minutách byl polosyrový a to svou troubu znám a péct s ní umím...... co takhle tam přidat prdopeč, nebo sodu?
Inkakos
(upraveno)
29. 7. 2011, 10:32
@Markina
Markétko, to je v pořádku, brownie zpravidla konzistence "polosyrové". Prášek do pečiva, ani sodu tam určitě nedávejte, nebylo by to k jídlu. Těsto má vypadat jako zdrcnuté, lehce mazlavé.
Markina
(upraveno)
1. 8. 2011, 11:05
@Inkakos
ahá, tak to potom byl fakt v pořádku . Jak píši, chuťově opravdu skvělý.... jen na tu konzistenci nejsme zvyklí.....
Inkakos
(upraveno)
1. 8. 2011, 15:17
@Markina
Mně zpočátku také přišla zvláštní, ale po pár upečení jsem si navykla a teď si brownie dávám pravidelně i v cukrárně
Sabinne
(upraveno)
26. 7. 2011, 16:08
Dobrý den, Ivanko, díky za prima recept - měla jste pravdu, nevydržel do druhého dne ...Měla jsem strach z té Philadelphie, ale překvapivě jí měli i u nás v "jednotě" . Ještě jednou dík a hezké léto, Andrea
Inkakos
(upraveno)
28. 7. 2011, 13:28
@Sabinne
Dobrý den ´Andrejko, jsem moc ráda, že vám chutnalo! Philadelphia je opravdu výborná, cenově dostupná a dá se mazat i na chleba . Vám též přeji krásné léto a spoustu sluníčka
Papicka
(upraveno)
24. 7. 2011, 16:22
Mohu se zeptat, zda se buchta může dělat i na klasický plech??? Jinak vypadá úžasně:o)
Inkakos
(upraveno)
28. 7. 2011, 13:29
@Papicka
Určitě se dá dělat i na plech, ale dávku bych udělala trojnásob, 2x je to vážně málo
sklibatko
(upraveno)
24. 7. 2011, 22:30
@Papicka
http://www.apetitonline.cz/recepty/14-cokoladove-brownies.html na plech dělám tenhle zkoušela sem i ten dneska ale i po 2násobení dávky je toho málo
Ivinka32
(upraveno)
23. 7. 2011, 19:09
Tak za nás bohužel , čekali jsme víc
Inkakos
(upraveno)
31. 7. 2011, 21:44
@Ivinka32
To mně mrzí , nám tedy moc chutná, možná klasický brownie by byl lepší