(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Ostružinová marmeláda :o)
Potřebné ingredience
500 g ostružin, 250 g krupicového cukru, gelfix 2:1, 4 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy
Ostružiny nasypeme do hrnce, rozvaříme bez podlití vodou a rozmixujeme. Získáme tak asi 300 g ostružinového protlaku. Přidáme 100 g cukru, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Gelfix smícháme s trochou cukru, přidáme k ostružinám a za několik minut vsypeme zbylý cukr.
Současně přidáme citronovou šťávu a několik minut vaříme.
Zavařeninu ihned vléváme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme pět minut stát.
Dobrou chuť :o)
Současně přidáme citronovou šťávu a několik minut vaříme.
Zavařeninu ihned vléváme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme pět minut stát.
Dobrou chuť :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
qjetinka
(upraveno)
16. 7. 2019, 18:03
Marmeláda je výborná. Po rozmixování ještě přecedím přes sítko. Dělám podle tohoto receptu i z jiného ovoce. Vydrží bez problémů rok a půl Výborná na palačinky i linecké
tede25
(upraveno)
3. 8. 2012, 20:25
Tak já chválím, přidala jsem k tomu ještě cca 300g pokrájené rebarbory a trochu víc cukru a marmeláda je opravdu výborná. Pikantní, nakyslá, zkrátka budu dělat každý rok Díky za recept
Rennu
(upraveno)
25. 7. 2011, 11:03
Mám dotaz, jak dlouho vydrží?? To se nemusí pak zavařovat???? Jsem zavařovací amatér....tak se ptám...
Lenpod
(upraveno)
25. 7. 2011, 15:05
@Rennu
Reni, marmelády se nemusí zavařovat, již prošly tepelnou úpravou + želírující látky. Takže vydržet by měla minimálně do další sezóny.
lidare
(upraveno)
16. 7. 2011, 22:17
Taky vyzkouším,díky
Giiirl
(upraveno)
16. 7. 2011, 21:46
Zrovna se blíží ostružinová sezona, tak jsem přemýšlela, co s nimi budu dělat..Váš recept vyzkouším. díky
chalupnicka
(upraveno)
12. 7. 2011, 16:18
Tu vyzkouším-díky za recept.