(recept
si oblíbilo 336 návštěvníků)
Malinový SIRUP..... jen z hrnečku malin 1,5l sirupu
Potřebné ingredience
1 hrneček - 250ml- malin, nejlépe lesní ....80ks malinových listů...... 8dcl vody .....1 lžíce kys. citronová .....1 kg cukr
Postup přípravy
Maliny, vodu a lístky - (trhám ty mladé , takže jich dávám víc, protože jsou menší, ale pokud je jich víc, tak to nevadí) - dát do hrnce a vařit 10 min. Potom přecedit přes plátýnko, vymačkat. Do šťávy z malin a listí přidat cukr a lžíci kys. citronové, převařit cca 8-10 min a plnit do lahví. Jen zazátkuju a nesteriluju. Plním většinou do lahví od alkoholu, které nevyplachuju. Nikdy se nám nezkazil, po delší době začíná trochu rosolovatět, ale stačí zašejkrovat lahví a je o.k. Sirup je moc dobrý, krásně voní i chutná po malinách. Podotýkám, že SIRUP, né šťáva, proto tolik cukru. U nás velmi oblíbený a protože stačí málo malin vařím už pomalu v kotli. Nestihla jsem fotit celý postup, tak snad příště......
Je hustší než šťáva,co si pamatuji od babičky. To byla taková voda, né moc sladká, že jsme dávali do skleničky tak poměr 1:4 s vodou.Řekla bych tak stejná konzistence jako když koupíte sirup v obchodě. Ale když vidím, že na 1,5l stačí hrneček malin a lupení, tak v krámu zřejmě kupuju v 0,5l sirupu tak maliny dvě a něco éček pro chuť :o)))))
Je hustší než šťáva,co si pamatuji od babičky. To byla taková voda, né moc sladká, že jsme dávali do skleničky tak poměr 1:4 s vodou.Řekla bych tak stejná konzistence jako když koupíte sirup v obchodě. Ale když vidím, že na 1,5l stačí hrneček malin a lupení, tak v krámu zřejmě kupuju v 0,5l sirupu tak maliny dvě a něco éček pro chuť :o)))))
vymačkané maliny a listí po převaření
po přidání cukru, před varem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kokoska24
(upraveno)
22. 7. 2015, 8:25
Tento sirup jsem dělala poprvé a předčil mé očekávání. Dala jsem napůl maliny a černý rybíz a je výborn ý. Po uvaření se mi zdál řídký, ale do rána pěkně zhoustl a je moc dobrý.Píšu to proto, kdyby se někdo v první chvíli lekl tak jako já, že je hodně řídký. Kdo má málo ovoce a chce dělat přesto sirup je to vynikající způsob a listy dodají vůni, ovoce barvu a chuť.
pelunka
(upraveno)
14. 7. 2015, 10:13
moc děkuji za tento báječný recept všem doporučuji zkusit
Jitaku
(upraveno)
14. 7. 2015, 10:11
super
mirkaberkys
(upraveno)
13. 7. 2015, 20:15
Děkuji za výtečný recept. Sirup je opravdu moc dobrý. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4727144
janeckova
(upraveno)
9. 7. 2015, 21:59
Super receptík,dnes jsem zkoušela a je to opravdu bomba sice jsem to dělala z domácích malin ale vůbec to ničemu nevadilo. doma veliké nadšení mockrát děkuji za receptík
srneckova
(upraveno)
1. 7. 2015, 13:04
Rezinka
(upraveno)
10. 9. 2014, 15:06
Moc dobrý, děkuji za recept, dělala jsem dvojitou dávku a půlka je už během týdne pryč tak jdu na zahradu pro další, dokud jsou
babkamt
(upraveno)
26. 7. 2014, 2:42
JíVla
(upraveno)
25. 7. 2014, 20:52
Dnes jsem udělala několik dávek z červeného rybízu a josty. V poslední dávce josty jsem zkusila nedát listy, ale o 1/3 více ovoce a bylo to OK. Děkuji za fajn recept.
staňďulka
(upraveno)
15. 7. 2014, 17:53
Super, dělala jsem už i z jahod, malinoostružin a lesních malin .... mňamka . Na zužitkování zbytku ovoce ideální recept. Moc děkuji.
P.A.V.L.A
(upraveno)
15. 7. 2014, 16:50
trojcata
(upraveno)
15. 7. 2014, 15:55
ten je jedna básen,jedna várka už i vypitá a dnes bude z dvojtá dávka z josty,malinoostružin a bílého rybízu
danima3
(upraveno)
30. 6. 2014, 10:15
Hanily
(upraveno)
29. 6. 2014, 20:09
Hotovo a je moc dobrý.. Máme hafo malin a já nevěla co s tím... Takže díky za recept
Kvíčalka
(upraveno)
23. 8. 2013, 14:25
Tak se zase po roce chystám na výrobu sirupu.Loni mizel velmi rychle.Letos vyzkouším i z ostružin Děkuji za výborný recept
seena
(upraveno)
31. 7. 2013, 11:01
tak jsem dnes uvařila,akorát malinové listí jsem nahradila kopřivama a je luxusní!!!!!!!!!!
petulisek
(upraveno)
15. 7. 2014, 20:09
Tak já dnes udělala sirup dle inspirace Vaším receptem, ale použila jsem vymačkaný "odpad" rybízu po výrobě marmelády, tj. stopky, slupky a zrnka z červeného a černého rybízu, který jsem lisovala ve strojku. A sirup je vynikající, de facto za cenu toho cukru Díky za inspiraci Dopl.: z jakehokoliv rybizu, josty, angrestu s rybizem, malin,jahod, dokonce i z grepu a pomerancu jsem delala, misto listi obcas pouziju bylinky, fakt supr recept. Diky.
petulisek
(upraveno)
1. 7. 2015, 20:29
@petulisek
Z pomerančů a grepu loni, letos už z jahod, třešní a višni. Pokaždé úžasný! Díky za recept.
Strepitula
(upraveno)
30. 6. 2013, 22:46
aksuram1
(upraveno)
30. 6. 2013, 9:18
začínají zrát maliny, připomínám tenhle vynikající sirup
Jitta9
(upraveno)
12. 6. 2013, 10:42
U nás se dělal sirup, vždy jen z ovoce...nikdy se do nějk lístky nedávaly. Ale letos to určitě vyzkouším takto... a ovoce sezobu