Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 138 návštěvníků)

Roládky 3,2 kg co nikdy nepopraskají, tentokrát s receptem

0.0
Roládky 3,2 kg co nikdy nepopraskají, tentokrát s receptem

Potřebné ingredience

5 bílků 5 žloutků 3 vrchovaté lžíce hladké mouky 2 lžíce cukru 1 vanilkový cukr 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva

Postup přípravy

Ušleháme bílky do tuha, přišleháme cukr a po jednom zašleháme žloutky.
Pak pomaličku přimícháme mouku.
Pečeme na pečícím papíře prvních pět minut na 160 st a po 5 minutách stáhnem na 140 st a dopečeme do růžova. Nesmí být tvrdé okraje.
Necháme vychladnout, nemusíme stáčet a pak plníme.

Za recept děkuji Ariell z , je super.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zonoro 8. 7. 2011, 18:41
Určitě vyzkouším, roláda je moje noční můra. Pochopila jsem dobře, upéct, nechat vychladnout, natřít a teprve pak stočit? (F)
mvecernikova 9. 7. 2011, 12:12
@zonoro Taky mi rolády skoro pokaždé praskly, ale tenhle recept od Ariell z (^)mánie, je super. Nechám ji vychladnout, pak teprve namažu a stočím a nepraskne (Y)
zonoro 10. 7. 2011, 9:30
@mvecernikova Marki, díky. Jdu na ně, i když s malou uřvandou, které rostou zoubky v zádech, nevím nevím :-D
zonoro 10. 7. 2011, 16:03
@zonoro Vyzkoušeno, ale mě se roztrhla a je moc nízká, asi jsem hold natvrdlá, potřebuju přesně kolik g čeho a né lžíce :´(\r\nAle je dobrá, o tom žádná. Přítel dostal příděl po obědě a říkal, to jsi dělala sama? Fakt? ,-) Řekla jsem mu, ať se podívá do ledničky :).
mvecernikova 10. 7. 2011, 22:02
@zonoro Já taky radši vážím, ale tentokrát mi to šlo i na lžíce. Mám příbory z Ikey, ty jsou tak normálně velké. A mouku jste zamíchávala pomaličku? Když se zamíchá moc razantně, tak může těsto klesnout. A hlavně, když se peče, musí být měkounké i na krajích, jinak pak trochu ztvrdne a pak se zlomí. Příště to bude určitě lepší, chybami se člověk učí. :-) Já peču od listopadu a pořád se mám co učit. ,-)
monky3 10. 7. 2011, 16:18
@zonoro Romi, ono jde taky o to, že každý má jinak velké lžíce ,-) ,-)jsem taky radši za váhu +o( (Y) ta je všude stejná ,-)
sketka 7. 7. 2011, 22:12
Roládky vypadají úžasně |:o) |:o), určitě vyzkouším a ohledně rýpavé paní Markéty - nechápu proč tady řeší takové kraviny, tady to je o chuti a o tom jak se to člověku podaří a néé o tom tady přepočítávat nějaké dkg apod. bože tady fakt některé ty ženské nemají asi co na práci!! Je jasné, že samotný tenký piškot nemůže vážit 3,20kg, tohle snad normální člověk pochopí. Ach jo ,-) ,-)
janulka44 7. 7. 2011, 10:13
Dobrý den,včera jsem uádělala roládu podle Vás a je vážně super...moc děkuji za inspiraci a hlavně za receptík. (clamp) (L) |:o) (F) (Y) (Y)
bambus 3. 7. 2011, 14:53
Právě jsem upekla a šla perfektně smotat,je supééér (Y) (Y) (Y) |:o)
ja.limetka 29. 6. 2011, 14:08
Tak mě tady něco nevychází. 3.20????? 5.vajíček váží asi 25.dkg.k tomu 5.lžic cukru a trošičku prášku do pečiva to nemůže NIKDY dát tu uváděnou váhu. I když 3.20 rozdělím na 3.díly, jako 3.rolády, tak by to byly maximálně mrňavý chcípáci. To raději ani nebudu zkoušet, škoda času a surovin. :-p
dembie 18. 7. 2011, 16:47
@ja.limetka tak pro ty, no, řekněme nezkušené :-) vysvětlím: je třeba taky započítat náplň (krém + ovoce, apod.) a pak se dočkáš přibližně stejné váhy. Samozřejmě, pro rýpaly: zase bude záležet na tom, kolik krému a jiných ingrediencí tam dáš. A nezapomeňme na zdobení - poleva, nějaké serepetičky, pro ty nadanější třeba marcipánové ozdoby, a může mít i 5 kilo (hello) PS: recept prubnu, roládu jsem ještě nedělala
Aprilia 13. 7. 2011, 18:10
@ja.limetka vždy se tady najde nějaký téměř anonymní exot - a chytrý jak rádio Jerevan :-D
monky3 13. 7. 2011, 19:03
@Aprilia (smich) (smich) (smich)
mvecernikova (upraveno) 11. 7. 2011, 17:54
@ja.limetka Jen tak pro pořádek, každá roláda je z jedné dávky na celý plech a jsou naplněné krémem z litru mléka, 4 pudinků a 4 másel, jsou potřené krémem i na povrchu a zdobené marcipánem, takže si to klidně doma zkuste upéct a pak můžete kritizovat. Zdravím a přeji Vám pěkný den.
Evelyn123 29. 6. 2011, 16:41
@ja.limetka Markéto, tak sem dejte nějaký svůj recept. Zatím máte v receptech jen nějaký limetkový sirup, ale už dvakrát jsem si všimla, že jste vůči holkám - kuchařinkám dost netaktní a čertíte se tu jen vy sama. Naposledy to tu bylo u Dušené šunky u Marcely T. Tak něco upečte, uvařte, nafoťte a hoďte to sem, ať se dle vás inspirujem (jidlo)
radkaaa 29. 6. 2011, 16:28
@ja.limetka *-) nevím.... ale vy počítáte váhu rolády podle surovin? Podle mne to má paní spočítané naplněné :^) (kocka)
Angelli1 29. 6. 2011, 15:03
@ja.limetka Proč tak zostra hned :^)...?
sieta 29. 6. 2011, 14:30
@ja.limetka jestli to paní nevážila už naplněné, tvarohový krém z 5-ti tvarohů to třeba udělá *-) ,-)
gabiklim 29. 6. 2011, 15:14
@sieta No to je 100% že je to váha s náplní a se zdobením! Vůbec mě zaráží jak to paní přepočítává [A]
gabiklim 29. 6. 2011, 14:29
@ja.limetka Nevím tedy proč se rozčilujete že nevychází! *-) Jsou s krémem a třeba paní použila dvojtou dávku! To je základní receptík a to už si každá pekařinka musí zkusit na jak velký plech či formu jí těch 5 vajíček vyjde! *-) (F)
mvecernikova 28. 6. 2011, 19:21
Právě, že jsem napsala odkud jem ale smazali mi to, ale takhle mě to napsat nenapadlo, ale receptík je úplně super. (Y)
Illen 27. 6. 2011, 21:36
(F) Markéto, díky za vložení receptu (clamp) (clamp) (clamp), rolády vypadají nádherně. Také jsem hledala recepty od Marcelky-Ariell, ale její stránky jsem nenašla. Nevím, kde Marcelku hledat. (F) (plaz) (F) (plaz) (F) (plaz) (F)
blazken 28. 6. 2011, 19:53
@Illen Marcelka už tu není dlouho, ale je na dorto mánii (child1)
nobstice 27. 6. 2011, 21:26
Marcelko, když napíšeš, odkud Marcela Arielll je, tak to slovo zmizí (6) musíš to zkusit nějak jinak, třeba že je z (^) m a n i e :-$ (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie