Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 991 návštěvníků)

RYCHLÉ ZAPEČENÉ BAREVNÉ RIZOTO - nízkokalorické, zdravé jednoduché, výtečné - i pro ne zrovna milovníky rýže jako jsem já !!!!

0.0
RYCHLÉ ZAPEČENÉ BAREVNÉ RIZOTO - nízkokalorické, zdravé jednoduché, výtečné - i pro ne zrovna milovníky rýže jako jsem já !!!!

Potřebné ingredience

500gr. kuřecího masa, asi 300gr rýže (nejlépe Parboiled), 1-2 sáčky mražené zeleniny, jakou máte rádi, 2 cibule, 3 lžíce oleje, grilovací koření nebo Gyros koření nebo jen červená paprika, sůl, pepř, 2 kostky slepičího vývaru, trocha strouhaného parmezánu či jiného sýra

Postup přípravy

1. Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, poprášíme kořením a zprudka opečeme.
2. Do odměrky nasypeme suchou syrovou rýži, a do stejné odměrky poté připavíme dvojnásobné množství slepičího vývaru.
3. Do zapékací mísy dáme opečené maso, zasypeme suchou rýží, dvěma sáčky mražené zeleniny, osolíme, opepříme dle chuti a promícháme. Vše zalijeme vývarem a znovu promícháme.
4. Mísu dáme nezakrytou do trouby na cca 45 min, tj. dokud rýže nezměkne, v průběhu pečení stačí jednou promíchat...
5. Nejlépe chutná toto rizoto servírované s trochou parmezánu a zeleninovým salátem. Dobrou chuť!

TIPY NA ZÁVĚR: Rizoto jde samozřejmě obměnit dle vaší chuti, např. přidat kari nebo bobkový list či jiné koření, přidat i čerstvou syrovou zeleninu, houby apod. - jen a jen dle vaší chuti a nápadů!

Nejprve zprudka osmahneme maso s kořením na cibulce...

Do odměrky dáme rýži a do stejné pak připravíme z kostek dvojnásobné množství slepičího vývaru...

Opečené maso, mraženou zeleninu i suchou rýži nasypeme do zapékací mísy...

Vše zalijeme vývarem, osolíme a opepříme dle chuti...

Po 45min pečení na cca 180 stupňů je hotovo!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

janulka44 13. 3. 2009, 10:15
pro velký úspěch dělám dnes znova...vážně je moc dobré...všem doporučuji (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (F) (F) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
janulka44 6. 3. 2009, 10:02
Ahojky,přemýšlím co zítra vařit.... :-o a už to vím...bude Vaše rizoto (clamp) moc děkuji za inspiraci |:o) krásný víkend (L) (F)
ivča176 6. 3. 2009, 9:53
Jani dělala jsem rizoto a nemá chybu (Y) (Y) (Y) (Y) budu dělat už jen tak,je to rychlé a výborné (L) (L) (L) (L) (L)
Miila 24. 2. 2009, 17:56
Výborný, ňamka!!! Děkuji za recept.
Grinch 18. 2. 2009, 17:53
Rizotko vynikající. Přítel rizoto nemusí a zeleninu už vůbec ne, ale tohle zblajznul ani nemrknul, pomalu i vylízal talíř (Y)
reena 14. 2. 2009, 12:04
Dnes jsem tohle rizotko udělala a musím říct ,,skvělééé ,, |:o) |:o) |:o) Je vyníkajíci ,a ještě jsem si odpočinula :-) :-) Všem tento receptík doporučují (Y) (Y) (Y) Díky Renáta (hello)
amaca20 31. 1. 2009, 13:22
Dneska byl díky Vám výýýýborný obídek (L) (L) (L) (clamp) (clamp)Rizoto už jen podle vašeho receptíku (hello) (hello)děkujeme (Y) (Y)
Carcooolka 10. 1. 2009, 21:48
Tak jsem dnes neodolala, potřebovala jsem pro dítě malinko dietnější jídlo po střevní viroze. Místo kuřecího jsem dala krůtí, bujon z DM bez glutamanu a bohužel jsem měla jen obyčejnou rýži. Ta byla i po 45 minutách pořád tvrdá, nakonec ale za necelou hodinu hotovo. Rizoto výborné, konečně mi nějaké zachutnalo. Tohle bylo navíc i rychlé a jednoduché. A krásně barevné. Díky za recept (Y)
monca11 8. 1. 2009, 20:15
Musím říct, že výborný a docela rychlý , chutnalo celé rodině (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)Monča
Veronika N. 2. 1. 2009, 20:09
Paní Jano rizoto je vynikající, hned jsem si ho uložila mezi oblíbené recepty a jiné už dělat nebudu!! |:o)
vodnicw 26. 12. 2008, 14:34
Jani to rizoto nema chybu je užasné lepší jsem snad nejedla :-)
Veronika N. 22. 12. 2008, 19:50
Moc prosím zkušené kuchařinky o radu...jak se připraví vývar?? To se má masox svařit ve vodě?? Omlouvám se, ale jsem začátečnice...děkuju předem za radu :))
mungu 17. 1. 2009, 19:02
@Veronika N. Zdravím.....nejjednodušší je prostě ve vroucí vodě chvíli povařit kostku či dvě (podle toho, kolik děláte litrů,...je to napsané na krabičce)......tam, kde potřebujete zvýraznit masovou příchuť, hoďtě masox, kde je potřeba zvýraznit zeleninovou chuť, vhoďte zeleninový bujón, do slepičí polévky zase slepičí bujón atd. Nejlepší vývar např. zeleninový je stejně z uvařené zeleniny, ale kde je potřeba šetřit čas...uvařtě kostku bujónu. Hanka
mata73 22. 11. 2008, 11:00
Dobrý den, tak rizotko jsem dělala a je výborný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), moc nám všem chutnalo |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o), už nebudu dělat jinak (F) (F) (F)super recept (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)markéta
331975 1. 11. 2008, 16:33
Jani,rizoto je supéééééééér. (Y)Dnes jsem rozdala v rodině vzorky a musím všem maminám (kuchařkám) doporučit. (clamp) (jidlo).Snadné,rychlé,mooooooc chutné. (pl) (L) (hello) (hello) Eva
zuzcaa 26. 10. 2008, 11:59
Dobrý den dneska jsme měli rizoto na oběd :-) Je to vážně rychlovka (Y) a moc nám všem chutnalo (clamp) určitě jej nedělám naposledy (F) Zuzana
amálinka (upraveno) 4. 10. 2008, 23:40
Milé maminky, opět jsem našla po delší době vaše další pochvalné komentáře - moc vám za ně děkuji, jsem fakt ráda, že se i u vás receptík osvědčil... takže ještě jednou DĚKUJI! jana (F) (F) (F) |:o) (L)
Zrušený účet 2. 10. 2008, 11:24
(Y) bezkonkurenční jinak už rizoto dělat nebudu (F) (F) (F)
balvaneckova 30. 9. 2008, 20:06
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (drink)děkejeme za receptik moc jsme si pochutnaly (child11) (child11) (child11) (child11) děkuji (pusa) (D) (Y) :-p (L)
teoder36 19. 9. 2008, 12:31
(Y) (Y) (Y)Moc jsme si pochutnali (clamp) (L) (F) (F) (F) (F)
Nikisek5 19. 9. 2008, 12:00
(Y) (Y) (clamp) (clamp) Super ňaminka, všem moooc chutnalo (L) (radost) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie