(recept
si oblíbilo 133 návštěvníků)
rychlovka trvanlivý krém do čehokoliv - i do vánočního cukroví do dortů do buchet
Potřebné ingredience
100%tuk---250 g************kondenzované sladké mléko *salko - neuvařené celé
Postup přípravy
tuk rozehřejem, já to dělám v mikrovlnce , až vychladne sašleháme ručním šlehačem salko , šleháme dokud není krém s tukem smíchán
používám do čehokoliv, dorty, vánoční cukroví, buchty, košíčky
dám jen do pytlíku a hubičkou tvaruji bud na dort nebo na cukroví,,
vyzkoušejte a uvidíte krém vydrží hodně dlouho a nekazí se!!!!!!!!!!!!
dá se různě barvit
přeji krásný adventní čas, a úspěchů s krémem Lenka
používám do čehokoliv, dorty, vánoční cukroví, buchty, košíčky
dám jen do pytlíku a hubičkou tvaruji bud na dort nebo na cukroví,,
vyzkoušejte a uvidíte krém vydrží hodně dlouho a nekazí se!!!!!!!!!!!!
dá se různě barvit
přeji krásný adventní čas, a úspěchů s krémem Lenka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
16. 12. 2007, 16:14
Naprosto super, nemá chybu. Už mám zapsáno v sešitku s vánočními recepty. Díky
Leňula*B
(upraveno)
16. 12. 2007, 16:50
@
děkuji , jsem ráda že sjte spokojená
Sismi
(upraveno)
16. 12. 2007, 15:59
zrovna jsem tímto krémem naplnila kakaové trubičky-taky z mimibazaru-je to lahůdka.díky za recept. .Radka
Leňula*B
(upraveno)
16. 12. 2007, 16:51
@Sismi
tak at chutná
Nela7
(upraveno)
16. 12. 2007, 15:52
Tak už se chladí v lednici, je to fakt rychlovka, člověk by neřekl, že se takové dvě tekuté přísady smíchají za minutku v hustý krém
Leňula*B
(upraveno)
16. 12. 2007, 16:52
@Nela7
jen aby to neztuhlo moc, to pak jde špatně zdobit, protože ten tuk ztuhne ale stačí nechat při pokojové teplotě at vám chutná,
sluníčko77
(upraveno)
16. 12. 2007, 10:54
dobrá jdu na to diky
Leňula*B
(upraveno)
19. 12. 2007, 13:21
@sluníčko77
tak doufám že se dílo podařilo
Ivinkam
(upraveno)
16. 12. 2007, 10:42
Leni hotovo,nazdobeno.Je to fakt super.Půlku jsem ochutila nutelou a je to paráda Super recept
Leňula*B
(upraveno)
16. 12. 2007, 10:46
@Ivinkam
první recenze, to jsme ráda, že chutná
sluníčko77
(upraveno)
15. 12. 2007, 10:43
jen pro zajimavost fakt je to dobré s tím tukem není lepší maslo??? je fakt že to tuhnout bude dobře ale chut???
Leňula*B
(upraveno)
16. 12. 2007, 10:40
@sluníčko77
zkuste ho, a uvidíte, na ten stejný způsob se dělají rafaelo kuličky, taky dobrota jinak ten tuk tam necítíte
Lidulinda
(upraveno)
15. 12. 2007, 10:13
Leňulko, ten tuk(třeba Omega nebo tak něco???) rozehřát úplně? A pak vmíchat to Salko...to jsem pochopila Normálně jsi mě navnadila, že asi udělám dneska košíčky, páč už mám všechno hotový a mám chuť něco udělat a nevěděla jsem co
Leňula*B
(upraveno)
15. 12. 2007, 10:16
@Lidulinda
ahoj beruško, já to hodím do mikrovlnky, rozukrájím ho, a nechám asi 1 minutu, je to napolo rozpuštěné, a přikryju to talířem dám to na linku a ono to povolí všechno, až to vyhladne picnu tam tu plechovku a šlehám a ten tuk , je to Lukana, omege, prostě stužený 100% tuk, uvidíš bude to lahopda! ale pozor vyhladlý ten tuk musí být
Lidulinda
(upraveno)
15. 12. 2007, 10:23
@Leňula*B
Tak já se na to odpolko vrhnu, děkuju, zlatíčko. Já věděla, že zase letos přibyde nějaký experiment Jdu zadělat na košíčky Pa a potom písnu, jak se zadařilo. Jo a ještě, kolik toho asi tak je??? Myslím na kolik košíčků...bajvočko
Leňula*B
(upraveno)
15. 12. 2007, 10:27
@Lidulinda
ha, se ukošíčkuješ, já to dělám do maličkých papírových a mám jich tak nooooooo plnej plech a kousek
Lidulinda
(upraveno)
15. 12. 2007, 10:38
@Leňula*B
No to jsi mi teda pomohla Copa já vím, jak máš velkej plech a jak je dáváš daleko od sebe, ty jedna Tak kolem 60ks???
Leňula*B
(upraveno)
15. 12. 2007, 10:54
@Lidulinda
normál velkej co se fasuje při koupi trouby košíčky uplně hustě cedle sebe, člověče fotku nenajdu
Lidulinda
(upraveno)
16. 12. 2007, 10:22
@Leňula*B
Tetááááá, tak jsem to včera spáchala, ale ten krém byl furt takovej tekutej, tak jsem tam picla rozrcený piškoty a oříšky a je to teda bašta. Takže moooc díky a příště jen tenhle krém
Leňula*B
(upraveno)
16. 12. 2007, 10:51
@Lidulinda
no jo teta trošku pak dát ztuhnout ale piškoty to je nápad, a oříšky hmmmmm taky dobrá obdoba, já oříškovej nerada,a le Petr jo
Lidulinda
(upraveno)
16. 12. 2007, 11:38
@Leňula*B
Uvažovala jsem u o Nutelle, ale tou mám namazaný Ilšský dortíčky a my oříšky rádi(teda já ), takže fakt ňaminka Díky, díky, díky a až budu dělat dortík, zase jen tohle.
Leňula*B
(upraveno)
16. 12. 2007, 11:55
@Lidulinda
to jsme ráda, a uvidíš jak bude chutnat
Ivinkam
(upraveno)
15. 12. 2007, 9:48
To musím vyzkoušet Děkuji za inspiraci
Leňula*B
(upraveno)
15. 12. 2007, 13:27
@Ivinkam
Ivinkam
(upraveno)
15. 12. 2007, 9:55
@Leňula*B
já už jsem ten můj komentář taky opravila
Zrušený účet
(upraveno)
14. 12. 2007, 21:25
Leni, super nápad. Já ty klasické máslové nesnáším, ale tohle by mohlo být ončo. Tak zítra letím pro ten tuk, jelikož mi došel a vyzkouším
Leňula*B
(upraveno)
15. 12. 2007, 9:20
@
tak pak písnete, budu ráda
Kyzluska
(upraveno)
14. 12. 2007, 21:15
Přesně tak, máte pravdu, uvařené salko s máslem, to by měl být on! Tenhle taky musím někdy vyzkoušet, jen hloupý dotaz - kdy je dobré plnit krémy cukroví?? Jak uvařeným i neuvařeným salkem, aby to bylo to pravé???
Leňula*B
(upraveno)
15. 12. 2007, 9:20
@Kyzluska
no tím máslovým bych to lepila až těsně, ale ten salkový s tím tukem, to klidně i 14 dní předem, dělám s ním i košíčky, to jen smíchám vše co mi zbylo po pečení, -piškoty, nepodařené cukroví, marmelády, oříšky, rozinky, med, a přidám štamprličku rumu jsem paktit tak to míchám šlehačem , pak to jen dám do pytlíku se zdobičkou, naplním tím ¨papírové košíčky, pak ten assmý sáček umyju a nmaplním krémem ze salka, natvaruju salko na tu hmotu a pak jen přeliju čokoládou, rychlé levné dokonalé, toot cukroví mám nejradi
Kyzluska
(upraveno)
13. 12. 2007, 20:11
A co kdyby to salko bylo už uvařené?? Někde jsem to viděla a teď jsem teda zmatená............ Díky za odpověď Iveta
Leňula*B
(upraveno)
13. 12. 2007, 20:12
@Kyzluska
JO TAK TO NEVÍM , NEZKOUŠELA JSEM , NEMLHU SLOUŽIT, ALE UVAŘENÉ DĚLÁM S MÁSLEM, TAKY LAHŮDKA
Judinka
(upraveno)
13. 12. 2007, 20:07
TOŽ TO PRUBNU ASI. JÁ DĚLÁVÁM TEN KLASICKÝ S VAŘENOU PLPOU. DĚKUJI ZA ZAJÍMAVÝ RECEPT.
Leňula*B
(upraveno)
13. 12. 2007, 21:53
@Judinka
tak pak se pochlubte jak vám chutnalo
dášulinka
(upraveno)
12. 12. 2007, 13:28
Asi hloupý dotaz-to salko sladké,že?
Leňula*B
(upraveno)
12. 12. 2007, 13:37
@dášulinka
ano je sladklé, je to to husté mléko kondenzované , krém už se nemusí sladit
RUNTY
(upraveno)
11. 12. 2007, 22:36
Lenčo , jaký má chut krém ze 100% tuku . Myslela jsem že chutný krém se dělá jen z másla , popř z hery ? Děkuji S pozdravem Alča
Leňula*B
(upraveno)
12. 12. 2007, 12:42
@RUNTY
ALI fakt to nepoznáte, je to úplně jiná chut jak máslový, je to hooooooodně cítit po tom salku ale fakt míchat do vychladlého rozpuštěného tuku
Janulik
(upraveno)
11. 12. 2007, 22:01
Dobrý den můžu s ezeptat, jeden tuk a jaký a jendo Salko v plechovce a jen smíchat dohromady? To bcyh mohla zvládnout i já antitalent na krémy Díky za rady
Leňula*B
(upraveno)
12. 12. 2007, 12:43
@Janulik
ano jedna kostaka kutu, a jedno salko v plechovce, tuk rozehřát a pak jen vmíchat to salko mixérem dokud se to nepomíchá