(recept
si oblíbilo 133 návštěvníků)
rychlovka trvanlivý krém do čehokoliv - i do vánočního cukroví do dortů do buchet
Potřebné ingredience
100%tuk---250 g************kondenzované sladké mléko *salko - neuvařené celé
Postup přípravy
tuk rozehřejem, já to dělám v mikrovlnce , až vychladne sašleháme ručním šlehačem salko , šleháme dokud není krém s tukem smíchán
používám do čehokoliv, dorty, vánoční cukroví, buchty, košíčky
dám jen do pytlíku a hubičkou tvaruji bud na dort nebo na cukroví,,
vyzkoušejte a uvidíte krém vydrží hodně dlouho a nekazí se!!!!!!!!!!!!
dá se různě barvit
přeji krásný adventní čas, a úspěchů s krémem Lenka
používám do čehokoliv, dorty, vánoční cukroví, buchty, košíčky
dám jen do pytlíku a hubičkou tvaruji bud na dort nebo na cukroví,,
vyzkoušejte a uvidíte krém vydrží hodně dlouho a nekazí se!!!!!!!!!!!!
dá se různě barvit
přeji krásný adventní čas, a úspěchů s krémem Lenka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
JíťaMachkova
(upraveno)
18. 12. 2012, 19:26
Leňulko, zítra na to vlítnu už jsem ho dělala, a byl supeeeeeer díky moc a přeji krásné
Leňula*B
(upraveno)
20. 12. 2012, 19:36
@JíťaMachkova
Jity děkuji a Vám taky krásné vánoce
agar
(upraveno)
15. 12. 2009, 21:24
asi blbá otázka .... můžu použít rovnou pikao?
Leňula*B
(upraveno)
16. 12. 2009, 7:52
@agar
tak pikao nevím, to jsem nezkoušela, ale hlavně kvalitní 100% tuk jinak to bude mít hnus příchut
agar
(upraveno)
16. 12. 2009, 8:38
@Leňula*B
se mi to nechce barvit kakaem... tak že bych rovnou udělala z pikaa no...třeba nic nezkazím
zdenka54
(upraveno)
13. 12. 2008, 18:57
Teda,Petruš,to by mi v životě nenapadlo zrovna tohle smíchat.Zítra koupím a určo vyzkouším,díky
Leňula*B
(upraveno)
13. 12. 2008, 19:33
@zdenka54
já když to prvně slyšela, tak jsme si myslela že si kámoška dělá srandu ale krém už dělám bezmála 14 let , opravdu je to bez práce a dá se obarvit i ochutit
Ketty12
(upraveno)
13. 12. 2008, 15:01
rozumím tomu dobře? Že salko slazené a tuk vyšleháte a je s toho krém:?? Jak dlouho šleháte a ručně nebo elektrickým šlehačem, děkují,
Leňula*B
(upraveno)
13. 12. 2008, 15:59
@Ketty12
ano, je obyč salko neuvařené a ten tuk, a šlehám ručním šlehačem jen chvilku, je to hned spojené, hladké
bjara
(upraveno)
12. 12. 2008, 17:31
Tak jsem neodolala a zkusila ten váš krém...... je výýýýýýýýýýýýýýýýborný,není v něm cítit ten tuk a dobře se s nim dělá... jen ho mám víc než jsem potřebovala,tak musím vymyslet co s tím zbytkem..... děkuji za rychlý recepzt a krásné klidné vánoce
Leňula*B
(upraveno)
13. 12. 2008, 14:56
@bjara
zbytek použijte třeba na plněné piškoty já dám jen obyč piškot, stříknu tošku krému opět piškot a omočím v čokoládě, píchám do toho párátka pro lepší práci
sissa
(upraveno)
11. 12. 2008, 18:48
JÁ HO DĚLÁM TAKY UŽ LETA , ALE TAKTO: MÁSLO + SALKO, ALE VŮBEC TO MÁSLO NEROZPOUŠTÍM, A JE VÝBORNÝ DO VŠEHO, NORMÁLNĚ OBOJÍ Z LEDNICEJEN HODNĚ VYŠLEHÁM. KDYŽ DÁTE PRAVÉ MÁSLO, TAK TO PRÁVĚ BUDE MÍT LEPŠÍ CHU´T, NEZ TU UMĚLOU Z POKRMOVÉHO TUKU.
silvielulu
(upraveno)
11. 12. 2008, 13:41
Dobrý den, chci se zeptat ,myslíte že bych na ten Váš krém mohla zkusit použít místo Lukany Omegu ? Mám ji v lednici koupenou a jen mi tam leží..je na ní napsáno , pokrmový tuk a že je vhodná i do cukrářských náplní apod...
bjara
(upraveno)
12. 12. 2008, 17:31
@silvielulu
já použila omegu a
ve-ronika
(upraveno)
11. 12. 2008, 13:18
Tak jsem rozhodnutá taky zkusit tenhle zazrak jen me tak napadlo, když píšete zašlehat do vychladlého rozpuštěného tuku, takto už zase musí být ztuhlý ne? když vychladne?
Leňula*B
(upraveno)
13. 12. 2008, 14:54
@ve-ronika
já jej rozpoštím v MT, a j epak horký, jen počkám až schladne a kondenzované mléko tam naliju a šlehám
verunka78
(upraveno)
20. 5. 2008, 10:02
Chtěla bych se zeptat, a není to cítit po stoprocentním tuku? Láká mě to vyzkoušet .
Leňula*B
(upraveno)
1. 6. 2008, 13:08
@verunka78
pěkný den, používám 100% lukanu rozpuštěnou a pak jen vmíchám Lenka
jitkaad
(upraveno)
17. 5. 2008, 22:40
Tak jsem objevila váš krém a paráda, už jiný nedělám,ale zatím se mi podařilo ho dělat jen s nutelou a to je jedna báseň,ale chci se zeptat jestli by tam šel vmíchat hustý vanilkový pudink, jestli jste to zkoušela, tak jestli se to nesrazí?Díky
Leňula*B
(upraveno)
20. 5. 2008, 9:36
@jitkaad
JITY S NUTELOU TO ZNÍ DOBŘE PODĚLTE SE O RECEPTÍK, S PUDINKEM JSME NEZKOUŠELA, BOHUŽEL
jitkaad
(upraveno)
20. 5. 2008, 13:25
@Leňula*B
Asi jsem to špatně napsala, já dělám váš krém plus nutela,a dám tam tolik lžic aby to bylo dobré, na celou dávku asi 4 lžíce.Měla jsem strach že to neztuhne,ale tuhne a hezky a jeto mňamka.Musím zkusit ten pudink
Petanka
(upraveno)
5. 5. 2008, 18:42
Leni chci se zeptat zda místo 100% tuku bych mohla dát klasické máslo, jestli by se to nezkazilo nebo něco
Leňula*B
(upraveno)
11. 5. 2008, 9:44
@Petanka
dobrý den pozdě ale přece, s máslem nee, to pak nebude mít ten efekt to pak s máslem jedine skaramelizované mléko
Petrix
(upraveno)
26. 1. 2008, 21:53
Tak dneska jsem vyzkoušela tento krém na narozeninový dort, a je mi moc líto, ale já se v žádném případě nepřipojím k pochvalným komentářům . Sice je pravda, že příprava je o dost rychlejší a jednodušší než u máslového krému, ale chuť se absolutně nedá srovnat . Bohužel mi silně připomíná mýdlovou příchuť kupovaných zákusků. Omlouvám se za kritiku, ale já osobně se ráda vrátím k máslové klasice . Pa Petra.
Leňula*B
(upraveno)
3. 2. 2008, 17:03
@Petrix
Peťo to není možné mýdová příchut? vždyt salko je sladké, ale škoda že vás nenadchl
Sáďa
(upraveno)
22. 1. 2008, 8:05
Krém jsem leto vyzkoušela na cukroví. Je super. Chci se optat, jestli nemáte někdo zkušenost, pokud ho použiji na dort, mohu potom potahovat marcipánem?
Leňula*B
(upraveno)
22. 1. 2008, 17:33
@Sáďa
Leni děkuji za pochvalu a s marcipánem jsem už taky pracovala, takže to lze
natmeg
(upraveno)
16. 1. 2008, 9:05
Na Vánoce jsem vyzkoušela tento krém a byl super.Z toho co zbylo jsem udělala další cukroví.Do krému jsem přidala-mleté piškoty,ořechy a mandle,smíchala,udělala váleček,dala do ledničky ztuhnout.Jen se po tom zaprášilo. Opravdu výborné nepečené cukroví.
Leňula*B
(upraveno)
21. 1. 2008, 18:11
@natmeg
super píšu si, to je perfektní nápad
Vojtula
(upraveno)
20. 12. 2007, 9:24
Tento kém mě zaujal, ale chci se zeptat??? Zjistila jsem, že jsem koupila místo slazeného salka neslazené. Mohla by ch použít i to?? A pak to třeba dosladit?
Mončjatko
(upraveno)
20. 12. 2007, 12:54
@Vojtula
Vojtěško, myslím, že neslazené salko ani neexistuje... . Určitě myslíte kondenzované mléko a to si myslím, že použít nepůjde - to je moc řídké. To si nechte do kávičky a kupte opravdu salko.
Leňula*B
(upraveno)
20. 12. 2007, 13:37
@Mončjatko
já si nebyla jistá,tím mlékem co měla mamča na mysli, ale máte pravdu moc díky,
Leňula*B
(upraveno)
20. 12. 2007, 12:41
@Vojtula
dobrý den, no moje teta jej doslazuje ten salkový prý je to málo sladké tak bych to zkusila, ale ted mě vrtá hlavou že je salko i nelsazené, doufám že to není to mléko neslazené
Vojtula
(upraveno)
20. 12. 2007, 19:43
@Leňula*B
Máte pravdu, už jsem doma??? Spletla jsem si to z kondenzovaným mlékem Takže díky.
Navis
(upraveno)
20. 12. 2007, 8:03
Super rychlí a velice dobrý krém! Včera jsem ho dělala a jen jsem ujídala lžičkou Jsem ani nevěřila že bude tak dobrý!! .Budu ho dělat!!
Leňula*B
(upraveno)
20. 12. 2007, 12:42
@Navis
ujídala to mě těší, že můžu udělat radost
Navis
(upraveno)
20. 12. 2007, 20:08
@Leňula*B
no to bylo napsané slušně Spíš UŽÍRALA!
Leňula*B
(upraveno)
20. 12. 2007, 22:15
@Navis
mě na něj chodí manžel , on tak rád sladké
Judinka
(upraveno)
19. 12. 2007, 23:02
Super recet , na stejný způsob jsem dělala Rafaelo. jelikož jsem viděla kolik toho bylo na kulikčky, tak jsem rozehřála jen půl omegy, ale salko jsem dala celé!! Aby to bylo jako krém, přidala jsem i rum, ale trošku to asi zřidlo. pak jsem do části na moca oválky přidala trochu kávy. Nestétalo to při slepování a v chladu to jistě bezva ztuhne. dost mi ale zbylo - hříbků a mocca jsem měla trochu. Tak jsem do zbylého krému dala mleté ořechy, zbytek čok. polevy, a 1,5 sáčku světlýh burizonů. Manžel to dal do velkých košíčků. Vypadá to k sežrání . až na ty kalorie Moc děkuji za bezva recept, který jde suprově kombinovat. Myslela jsem si, že by se tuk se salkem zdrcli či nespojili. A ono jeto zatím prudce jedlé!!!!!!!!!!! Moc doporučuji!!!!!!!! Přeji krásné Vánoce Judinka
Leňula*B
(upraveno)
20. 12. 2007, 12:43
@Judinka
moc děkuji jsem moc ráda, že se vám recept zamlouvá, u nás se už ani jiný nedělá, tento se da jakkoliv nachutit, obarvit, a je záruka že se ani nezdrcne ani tak brzo nezkazí jako třeba můj neoblíbenec máslový prudce jedlé, to mě tešíí
Kacur
(upraveno)
19. 12. 2007, 14:21
Leni, toho 100% jaké množství??? 250g???? Díky moc
Leňula*B
(upraveno)
19. 12. 2007, 18:42
@Kacur
ano stačí jedna kostka
dášulinka
(upraveno)
17. 12. 2007, 19:27
také jsem dneska udělala ,výborný, skvělý ,rychlý,no prostě super,díky a přeji krásné vánoce
Leňula*B
(upraveno)
17. 12. 2007, 19:30
@dášulinka
ooo děkuji za chválu, já ráda nekomplikované recepty přeji Vám také krásné Vánoční svátky
sluníčko77
(upraveno)
17. 12. 2007, 15:43
zrovna jsem dodělala ten vaš super krem...a i ty rafaelo kuličky je to fakt super moc díky za receptík...
Leňula*B
(upraveno)
17. 12. 2007, 19:18
@sluníčko77
tak to jsem ráda