(recept
si oblíbilo 65 návštěvníků)
JEMNÁ JABLEČNÁ ROLÁDA - jednoduchá,rychlá,levná,dobrá a BEZ TUKU!
Potřebné ingredience
4 vejce, 180 g moučkového cukru, 6 až 8 lžic hladké mouky, 250 -300 g jemně nastrouhaných jablíček ,1 skořicový cukr a moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Plech vyložíme pečícím papírem.
Jablíčka nastrouháme na jemném struhadle.
Nastrouhaná jablíčka rozetřeme na pečící papír v tenké vrstvě, posypeme skořicovým cukrem.
Ušleháme vejce a cukr, až je hmota hustá - důležité -!!!OPRAVDU HUSTÁ!!!! -šleháme nejlépe v robotu, nebo ručním el.šlehačem.,až vznikne poměrně hustá kaše.
Do ušlehané kaše lehce vařečkou vmícháme mouku a tu nalijeme na jablíčka.
Dáme hned péct na zhruba 15 až 20 minut .
(Já peču na horkovzduch 5 minut na 180 ´C ,pak snížím na 160 ´C)
Propečení vyzkoušíte špejlí,
Po upečení otočíme papírem nahoru - např. překlopením do druhého plechu (s pečícím papírem) a ještě teplé stočíme, tak aby jablíčka byla uvnitř rolády.
Nevadí, že roláda trošku popraská, je to proto, že je přece jen o něco málo silnější,než klasická piškotová roláda,pečená bez náplně.
Po vychladnutí pocukrujeme nebo pocákáme polevou.
Krájíme šikmo.
Druhý den je roláda ještě lepší - proleží se ...u nás se ale sní většinou hned, sotva stačí vychladnout. :-)
Dobrou chuť přeje
Runka
Svět ručních prací
Jablíčka nastrouháme na jemném struhadle.
Nastrouhaná jablíčka rozetřeme na pečící papír v tenké vrstvě, posypeme skořicovým cukrem.
Ušleháme vejce a cukr, až je hmota hustá - důležité -!!!OPRAVDU HUSTÁ!!!! -šleháme nejlépe v robotu, nebo ručním el.šlehačem.,až vznikne poměrně hustá kaše.
Do ušlehané kaše lehce vařečkou vmícháme mouku a tu nalijeme na jablíčka.
Dáme hned péct na zhruba 15 až 20 minut .
(Já peču na horkovzduch 5 minut na 180 ´C ,pak snížím na 160 ´C)
Propečení vyzkoušíte špejlí,
Po upečení otočíme papírem nahoru - např. překlopením do druhého plechu (s pečícím papírem) a ještě teplé stočíme, tak aby jablíčka byla uvnitř rolády.
Nevadí, že roláda trošku popraská, je to proto, že je přece jen o něco málo silnější,než klasická piškotová roláda,pečená bez náplně.
Po vychladnutí pocukrujeme nebo pocákáme polevou.
Krájíme šikmo.
Druhý den je roláda ještě lepší - proleží se ...u nás se ale sní většinou hned, sotva stačí vychladnout. :-)
Dobrou chuť přeje
Runka
Svět ručních prací
Na pečícím papíru jemně nastrouhaná jablíčka a na ně nalité těsto.
Upečeno, stočeno,pocukrováno.
Dobrou chuť a dejte vědět - jak vám chutnala.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pájinka21
(upraveno)
24. 5. 2011, 15:05
Kuchařinky, tento recept jsem také hodněkrát vyzkozšela a vylepšila.Roládku otočím,jablíčkama nahoru, naliju puding z 1 litru a 3 vanilk.pudingů , na teplý dám BeBe oplatky (hnědé) a zaliju čokoládovou polevou. Zákusek je hotový a výborný. Krájím podle struktury oplatků na menší kostičky.Přeju dobrou chuť. (nejlepší je na druhý den) Vaše babi Pája
Katulka3
(upraveno)
21. 5. 2011, 13:19
Tak už se peče byla to rychlovka a minimum nádobí Měla jsem málo jablíček, tak jsem těchto pár natrouhanýh jablek smíchala s jablečným pyrém, které jsem nakoupila v Kaufu když bylo v akci za 20,- velká sklenice, chutná jako přesnídávka, tak jsem zvědavá jaký bude výsledek
Runka58
(upraveno)
24. 5. 2011, 12:25
@Katulka3
Zdravím, taky jsem přemýšlela, jestli by to šlo použít.Dejte vědět,jaký byl výsledek - já věřím,že mňamózní.
Katulka3
(upraveno)
24. 5. 2011, 13:56
@Runka58
Dobrý den, roláda už je snězená a byla ynikající!!! S tím pyrém to bylo super rychlé
Runka58
(upraveno)
30. 5. 2011, 12:29
@Katulka3
Vyzkouším také
chrudoš
(upraveno)
12. 5. 2011, 19:21
vyzkoušeno, je výborná!!!!!!!
Runka58
(upraveno)
13. 5. 2011, 15:00
@chrudoš
to mě těší, že chutnala Příjemný víkend přeji
Hnědovláska
(upraveno)
6. 5. 2011, 14:50
Růženko,můžu jablíčka nastrouhat nahrubo? Pro mně by to bylo rychlejší
kopretina123
(upraveno)
24. 5. 2011, 14:40
@Hnědovláska
Klidně je rozstrouhejte nahrubo,nic se nestane, krásně se rozpečou. Dělám podobnou.Někdy zkuste po upečení neobracet, ale zarolovat, jak se pekla. Jablíčka pak budou nahoře po obvodu. To jen tak pro změnu.
Runka58
(upraveno)
6. 5. 2011, 17:04
@Hnědovláska
Janičko, klíďo, ale pak je lepší z nich upéct štrůdl
Hnědovláska
(upraveno)
14. 5. 2011, 13:24
@Runka58
Růženko,dneska jsem pekla a nemohla se dočkat,jak to dopadne A dopadlo to tak dobře,že jsem si musela ukrojit a ochutnat,jako první Výsledek je naprosto super I taťka chválil,říkal,že je jemná,vylizoval talíř ato sladké nemusí Děkuji za receptík