Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 53 návštěvníků)

Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)

0.0
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)

Potřebné ingredience

15dkg mletých ořechů, 25dkg ml. cukru, hrst strouhanky, 3-4 bílky, citronová kůra

Postup přípravy

Ušleháme bílky a přimícháme ostatní přísady. Potom rohlíčky stříkáme na papír (jsou takové tužší, jde to tíž, ale chuťově moc dobré - chce to pořádnou sílu) a pečeme nebo spíše sušíme v mírně vyhřáté troubě. Nastříkáme krémem a máčíme v čokoládě.

Krém:25 dkg moučkového cukru (může být i trošku méně), 25 dkg másla, 2 vejce, 3 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa (to nedávám, máme raději světlejší) - vše ušleháme v mixéru a pak přidáme 20 dkg rozpuštěného vlahého pokrmového tuku (dávám Lukanu).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

malenka33 10. 12. 2007, 9:10
Dobrý den Blani, přemýšlela jsem jak zužitkuji zbylé bílky z včerejšího lineckého a toto je bezva nápad (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Můžu taky poprosit o návod na přípravu krému? ;-) ;-) ;-) ;-) Možná by jste ho mohla napsat přímo do receptu, takových maminek jako jsem já, je určitě víc :-$ :-$ :-$ :-D Dneska je určitě udělám.... ^o) Díky za receptík :-) :-) :-) (jezisek) (jezisek) Lucka
BlankaHec 10. 12. 2007, 9:19
@malenka33 :-) :-) :-) TAK JÁ MÁM TĚCH BÍLKŮ UŽ ASI 8 *-) *-) *-), TAK JE TAKY ZUŽITKUJI TADY A PAK JSEM NAŠLA JEŠTĚ RECEPT NA NĚJAKÉ MYSLIVECKÉ KNOFLÍKY A TAK SE DAJÍ TAKY POUŽÍT, TAK TO VYZKOUŠÍM ^o) ^o) ^o). RECEPTÍK NA KRÉM POŠLU A ASI HO SEM OPRAVDU PŘIPÍŠU :-D :-D :-D, TĚCH MAMINEK JE FAKT DOST ;-) ;-) ;-). PAPA (L)
Zeuwička 10. 12. 2007, 6:06
Dobrý den můžu také poprosit o recept na krém? A ještě jsem se chtěla zeptat, kdy zhruba je upéct a plnit? Cukroví vždy plním v týdnu před stědrým dnem :)Tak jestli by to třeba neztvrdlo, když bych je dnes upekla a plnila za týden...Děkujííí. Petra
BlankaHec 10. 12. 2007, 9:04
@Zeuwička :-) :-) receptík hned posílám, jinak rohlíčky budu péct během týdne a plnit je budu až dva-tři dny před Vánocema, mám je na balkoně a ono to všechno krásně změkne :-p :-p (L)
Kosak 9. 12. 2007, 23:04
Blani, moc prosím také recept na krém -chystám se na rohlíčky už od začátku týdne, ty Vaše vypadají super! (clamp)
BlankaHec 10. 12. 2007, 9:01
@Kosak :-$ :-$ :-$ hned ho posílám (L)
Jajinka1 9. 12. 2007, 22:49
Rohlíčky pečeme podobně a je to u nás nejoblíbenější cukroví |:o) |:o) |:o) Krém děláme ze salka uvařeného na karamel + máslo. Když se přinesou z balkonu nestihnou ani roztát a už jsou snězené (zajic)
PECKA 11. 12. 2007, 10:03
@Jajinka1 Dobrý den, mohu poprosit o recept na ten karamelový krém. Děkuji Petra
BlankaHec 11. 12. 2007, 13:36
@PECKA :-) :-) Petruš, já si vždycky uvařím plechovku kondenzovaného mléka (až je studené - neotvírat teplé 8-| 8-|) a pak tam přidávám jedno máslo. Je to supr, tak snad jsem pomohla (L) (banky) (stromecek) (banky) (stromecek)
BlankaHec 10. 12. 2007, 9:01
@Jajinka1 No s tím karamelovým krémem to musí být super (clamp) (clamp), dáváme ho do košíčků a do rolády a je to jako první pryč (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (L)
penguin 9. 12. 2007, 22:45
Jsou krásné! (clamp) Můžu také dostat ten recept na krém? Díky (L)
BlankaHec 10. 12. 2007, 8:58
@penguin :-$ :-$ :-$ jasně, pošlu (L)
amam33 9. 12. 2007, 22:07
Mě by taky zajímal ten krém..můžu poprosit? Děkuji,chci je v týdnu zkusit udělat,tak abych pak měla recepis i na krémík
BlankaHec 9. 12. 2007, 22:08
@amam33 :-$ :-$ hned pošlu přes vzkazy |:o) |:o) (K)
Venunka 9. 12. 2007, 21:20
*-) vypadají (Y) taky bych je zkusila (clamp) na kolik a jak dlouho se pečou *-) *-) *-)
BlankaHec 9. 12. 2007, 22:05
@Venunka :-$ :-$ No já je peču asi tak na 150-180°C, záleží, jak moc mám vyhřátou troubu s předešlého pečení, jinak je peču od oka, jak začnou růžovět, vydělám a nechám dojít na plechu :-p :-p (L)
dolik76 (upraveno) 9. 12. 2007, 23:22
Já taky dělám,mám v rodinných a netlačím z pytíku,ale ušulám váleček a nakrájím na kousky a vytvaruji rohlíčky.Jde to líp než pytlíkem (Y)
BlankaHec 9. 12. 2007, 22:03
@dolik76 *-) *-) *-) No, tak uvidíme kolik bude síly, jinak budeme s mamčou taky válet :-D :-D :-D (L)
jad 9. 12. 2007, 20:54
Prosím, jak dlouho se pečou? (F)
BlankaHec 9. 12. 2007, 21:01
@jad *-) *-) Jani, letos jsem je ještě nedělala, budu až v týdnu, ale já to dělám od oka, jak to začne být takové narůžovělé, tak vydělám a nechám ještě chvíli na tom horkém plechu a oni dojdou :-$ :-$ :-$. Snad jsem Vám pomohla. (L)
jad 9. 12. 2007, 21:10
@BlankaHec Děkuji, taky je chci v týdnu udělat. Snad se povedou |:o) Můžu Vás jěště poprosit o recept na krém, který na ně dáváte? (F)
BlankaHec 9. 12. 2007, 21:56
@jad :-) :-) Jasně, pošlu přes vzkazy. (L)
keltka 9. 12. 2007, 19:25
jééé proč škaredé?!vždyt vy je máte náádherné! (clamp) (clamp) (clamp) měla by jste vidět ty moje,haha ;-)zachránila to troška sekaných mandlí. :-)ze srdce tohle cukroví nesnáším dělat,ale když všem tak chutná,tak se do toho vždy se sebezapřením pustím 8o| :-D
BlankaHec 9. 12. 2007, 20:42
@keltka (L) ZDENI, TAK TO JE TAK I U NÁS, MĚ SE DO TOHO NECHCE, PROTOŽE TO JDE STRAŠNĚ TĚŽKO S PYTLÍKU VEN :-D :-D A JÁ PAK NEMŮŽU NIC UDRŽET V RUCE, ALE CHUŤ JE PROSTĚ SKVĚLÁ :-p :-p :-p. NO, TAK DĚKUJI ZA POCHVALU :-$ :-$ :-$, ON TEN ŠKAREDEJ SPODEK NEJDE TOTIŽ NA FOTCE VIDĚT ;-) ;-) ;-) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie