(recept
si oblíbilo 53 návštěvníků)
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Potřebné ingredience
15dkg mletých ořechů, 25dkg ml. cukru, hrst strouhanky, 3-4 bílky, citronová kůra
Postup přípravy
Ušleháme bílky a přimícháme ostatní přísady. Potom rohlíčky stříkáme na papír (jsou takové tužší, jde to tíž, ale chuťově moc dobré - chce to pořádnou sílu) a pečeme nebo spíše sušíme v mírně vyhřáté troubě. Nastříkáme krémem a máčíme v čokoládě.
Krém:25 dkg moučkového cukru (může být i trošku méně), 25 dkg másla, 2 vejce, 3 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa (to nedávám, máme raději světlejší) - vše ušleháme v mixéru a pak přidáme 20 dkg rozpuštěného vlahého pokrmového tuku (dávám Lukanu).
Krém:25 dkg moučkového cukru (může být i trošku méně), 25 dkg másla, 2 vejce, 3 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa (to nedávám, máme raději světlejší) - vše ušleháme v mixéru a pak přidáme 20 dkg rozpuštěného vlahého pokrmového tuku (dávám Lukanu).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
malenka33
(upraveno)
10. 12. 2007, 9:10
Dobrý den Blani, přemýšlela jsem jak zužitkuji zbylé bílky z včerejšího lineckého a toto je bezva nápad Můžu taky poprosit o návod na přípravu krému? Možná by jste ho mohla napsat přímo do receptu, takových maminek jako jsem já, je určitě víc Dneska je určitě udělám.... Díky za receptík Lucka
BlankaHec
(upraveno)
10. 12. 2007, 9:19
@malenka33
TAK JÁ MÁM TĚCH BÍLKŮ UŽ ASI 8 , TAK JE TAKY ZUŽITKUJI TADY A PAK JSEM NAŠLA JEŠTĚ RECEPT NA NĚJAKÉ MYSLIVECKÉ KNOFLÍKY A TAK SE DAJÍ TAKY POUŽÍT, TAK TO VYZKOUŠÍM . RECEPTÍK NA KRÉM POŠLU A ASI HO SEM OPRAVDU PŘIPÍŠU , TĚCH MAMINEK JE FAKT DOST . PAPA
Zeuwička
(upraveno)
10. 12. 2007, 6:06
Dobrý den můžu také poprosit o recept na krém? A ještě jsem se chtěla zeptat, kdy zhruba je upéct a plnit? Cukroví vždy plním v týdnu před stědrým dnem Tak jestli by to třeba neztvrdlo, když bych je dnes upekla a plnila za týden...Děkujííí. Petra
BlankaHec
(upraveno)
10. 12. 2007, 9:04
@Zeuwička
receptík hned posílám, jinak rohlíčky budu péct během týdne a plnit je budu až dva-tři dny před Vánocema, mám je na balkoně a ono to všechno krásně změkne
Kosak
(upraveno)
9. 12. 2007, 23:04
Blani, moc prosím také recept na krém -chystám se na rohlíčky už od začátku týdne, ty Vaše vypadají super!
BlankaHec
(upraveno)
10. 12. 2007, 9:01
@Kosak
hned ho posílám
Jajinka1
(upraveno)
9. 12. 2007, 22:49
Rohlíčky pečeme podobně a je to u nás nejoblíbenější cukroví Krém děláme ze salka uvařeného na karamel + máslo. Když se přinesou z balkonu nestihnou ani roztát a už jsou snězené
PECKA
(upraveno)
11. 12. 2007, 10:03
@Jajinka1
Dobrý den, mohu poprosit o recept na ten karamelový krém. Děkuji Petra
BlankaHec
(upraveno)
11. 12. 2007, 13:36
@PECKA
Petruš, já si vždycky uvařím plechovku kondenzovaného mléka (až je studené - neotvírat teplé ) a pak tam přidávám jedno máslo. Je to supr, tak snad jsem pomohla
BlankaHec
(upraveno)
10. 12. 2007, 9:01
@Jajinka1
No s tím karamelovým krémem to musí být super , dáváme ho do košíčků a do rolády a je to jako první pryč
penguin
(upraveno)
9. 12. 2007, 22:45
Jsou krásné! Můžu také dostat ten recept na krém? Díky
BlankaHec
(upraveno)
10. 12. 2007, 8:58
@penguin
jasně, pošlu
amam33
(upraveno)
9. 12. 2007, 22:07
Mě by taky zajímal ten krém..můžu poprosit? Děkuji,chci je v týdnu zkusit udělat,tak abych pak měla recepis i na krémík
BlankaHec
(upraveno)
9. 12. 2007, 22:08
@amam33
hned pošlu přes vzkazy
Venunka
(upraveno)
9. 12. 2007, 21:20
vypadají taky bych je zkusila na kolik a jak dlouho se pečou
BlankaHec
(upraveno)
9. 12. 2007, 22:05
@Venunka
No já je peču asi tak na 150-180°C, záleží, jak moc mám vyhřátou troubu s předešlého pečení, jinak je peču od oka, jak začnou růžovět, vydělám a nechám dojít na plechu
dolik76
(upraveno)
9. 12. 2007, 23:22
Já taky dělám,mám v rodinných a netlačím z pytíku,ale ušulám váleček a nakrájím na kousky a vytvaruji rohlíčky.Jde to líp než pytlíkem
BlankaHec
(upraveno)
9. 12. 2007, 22:03
@dolik76
No, tak uvidíme kolik bude síly, jinak budeme s mamčou taky válet
jad
(upraveno)
9. 12. 2007, 20:54
Prosím, jak dlouho se pečou?
BlankaHec
(upraveno)
9. 12. 2007, 21:01
@jad
Jani, letos jsem je ještě nedělala, budu až v týdnu, ale já to dělám od oka, jak to začne být takové narůžovělé, tak vydělám a nechám ještě chvíli na tom horkém plechu a oni dojdou . Snad jsem Vám pomohla.
jad
(upraveno)
9. 12. 2007, 21:10
@BlankaHec
Děkuji, taky je chci v týdnu udělat. Snad se povedou Můžu Vás jěště poprosit o recept na krém, který na ně dáváte?
BlankaHec
(upraveno)
9. 12. 2007, 21:56
@jad
Jasně, pošlu přes vzkazy.
keltka
(upraveno)
9. 12. 2007, 19:25
jééé proč škaredé?!vždyt vy je máte náádherné! měla by jste vidět ty moje,haha zachránila to troška sekaných mandlí. ze srdce tohle cukroví nesnáším dělat,ale když všem tak chutná,tak se do toho vždy se sebezapřením pustím
BlankaHec
(upraveno)
9. 12. 2007, 20:42
@keltka
ZDENI, TAK TO JE TAK I U NÁS, MĚ SE DO TOHO NECHCE, PROTOŽE TO JDE STRAŠNĚ TĚŽKO S PYTLÍKU VEN A JÁ PAK NEMŮŽU NIC UDRŽET V RUCE, ALE CHUŤ JE PROSTĚ SKVĚLÁ . NO, TAK DĚKUJI ZA POCHVALU , ON TEN ŠKAREDEJ SPODEK NEJDE TOTIŽ NA FOTCE VIDĚT