(recept
si oblíbilo 89 návštěvníků)
Jahodové řezy Mrož
Potřebné ingredience
20 dkg cukru krystal | 5 žloutků | 2 lžíce horké vody | 20 dkg polohrubé mouky | 1 prášek do pečiva | 1 dcl sklenička oleje | 75 dkg jahod | 2 jahodové pudinky | 20 dkg cukru moučka | 20 dkg másla | 10 dkg čokolády na vaření (teď povelikonocích používám figurky :))
Postup přípravy
Cukr krystal, žloutky a horkou vodu řádně vyšleháme do pěny. Přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej a nakonec tuhý sníh.
Potom těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct chvilku na 180 stupňů.
Jahody rozmačkáme a rozmixujeme. Do jahodové směsi přidáme pudinky. Směs uvaříme a necháme vychladnout. Cukr moučka a máslo vyšleháme do pěny a do ni pomalu zašleháváme pudinkovou hmotu. Vše pak rozetřeme na vychladlý piškotový koláč a povrch polijeme čokoládou.
Dáme do lednice ztuhnout.
Velká dobrota - ten kdo má rád zmrzlinu Mrož, určitě neodolá.
Fotečku dodala a receptík vyzkoušela Blanka K. (BlankaKlokan) ID 353944, zacož jí patří mé velké díky, já bych musela čekat, až budou jahody, ale už kvetou :)
Potom těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct chvilku na 180 stupňů.
Jahody rozmačkáme a rozmixujeme. Do jahodové směsi přidáme pudinky. Směs uvaříme a necháme vychladnout. Cukr moučka a máslo vyšleháme do pěny a do ni pomalu zašleháváme pudinkovou hmotu. Vše pak rozetřeme na vychladlý piškotový koláč a povrch polijeme čokoládou.
Dáme do lednice ztuhnout.
Velká dobrota - ten kdo má rád zmrzlinu Mrož, určitě neodolá.
Fotečku dodala a receptík vyzkoušela Blanka K. (BlankaKlokan) ID 353944, zacož jí patří mé velké díky, já bych musela čekat, až budou jahody, ale už kvetou :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vasana
(upraveno)
21. 7. 2017, 11:27
Dala jsem jen polovinu másla, a přidala tvaroh
Ivuska62
(upraveno)
20. 7. 2017, 16:42
Dnes jsem dělala a je prostě úžasnej. .
Danda Moštěničák
(upraveno)
2. 7. 2017, 18:52
asi zkusím s ostruýinami - jahody už u nás nejsou
superka
(upraveno)
17. 6. 2014, 15:51
Luxusní záležitost, řezy byly opravdu výborné.
koželuh
(upraveno)
10. 6. 2014, 16:40
vypadá super zkusím
Lucitau
(upraveno)
5. 1. 2014, 15:35
výborné, nejlepší buchta jako jsme kdy jedli
Mišák123
(upraveno)
5. 1. 2014, 19:05
@Lucitau
Luci jsem ráda, že chutnala až nám po svátcích vytráví, taky se do ní asi pustím
ZZdeny
(upraveno)
9. 7. 2011, 14:27
Vaše řezy jsou výborné , jenom jsem do těch jahod s pudinkem dala tvaroh s cukrem místo másla a super
chucky 1111
(upraveno)
23. 3. 2013, 15:27
@ZZdeny
já taky
knedlinka
(upraveno)
26. 6. 2011, 8:40
MŇAMÓÓÓZNÍ fakt jako mrož díky za recept Katka
Mišák123
(upraveno)
26. 6. 2011, 11:28
@knedlinka
Káťo, jsem ráda, že chutná právě je mám rozdělané a už se na níě móóóc těšíme to budou zase boule za ušima
akžena
(upraveno)
22. 6. 2011, 22:26
Pekla jsem manželovi na oslavu 50,minulou sobotu, všichni měli boule za ušima.Pudink jsem rozmíchala s půl deci vody a vlila do vařících jahod,i tak to dobře ztuhlo.Vršek jsem čokoládou jen postříkala,jelikož jsem měla už jiný zákusek celý politý.Zkusím někdy s broskvema.ještě jednou dík za recept
Mišák123
(upraveno)
23. 6. 2011, 8:42
@akžena
Pravda jiné ovoce mě nenapadlo, ale určitě by to taky šlo, fantazizii se meze nelkladou, že? Manželovi dodatečně vše nej..., nej... nej...
Inkakos
(upraveno)
22. 6. 2011, 22:14
mohu použít i méně cukru? doufám, že to na chuti nijak moc neubere
Mišák123
(upraveno)
23. 6. 2011, 8:39
@Inkakos
Ivčo, řekla bych, že ano, každému podle chuti
iwusia
(upraveno)
22. 6. 2011, 13:31
Mišák123
(upraveno)
22. 6. 2011, 21:45
@iwusia
ivetabubak
(upraveno)
21. 6. 2011, 22:18
Můžu do té náplně použít krupici místo moučkového ? Díky
akžena
(upraveno)
22. 6. 2011, 22:36
@ivetabubak
Promiňte,že odpovídám na vaši otázku,ale jelikož dost peču,musím vás upozornit na to,že se cukr krupice při šlehání s máslem špatně rozpouští.Jedině ,že by jste dala cukr do vaření jahod s pudinkem,ale to zase nemáte pak s čím máslo vyšlehat.Teď jsem pekla manžovi na padesátiny a koupila jsem moučkový cukr ve kterám byly krupičky a ty se nerozpustily v krému a docela to pak křupalo.
Mišák123
(upraveno)
22. 6. 2011, 12:50
@ivetabubak
Ivet nezkoušela jsem, snad by to šlo
Hupcza
(upraveno)
20. 6. 2011, 23:10
i bez čokolády božské
Mišák123
(upraveno)
21. 6. 2011, 8:00
@Hupcza
Určitě, ten krém je prostě božíííí
Hnědovláska
(upraveno)
18. 6. 2011, 13:31
Míšo,taky jsem dneska dělala a jsou moc dobré Už jsem zmlsla 4 kousky A pokračování večer Tolik jahod jsem ještě nikdy nespotřebovala,jako teď na tento řez
Mišák123
(upraveno)
20. 6. 2011, 11:08
@Hnědovláska
Jani jsem ráda, že chutnají ... no co jahůdky jsou přeci zdavé, na kila nehleďte
sisa32
(upraveno)
18. 6. 2011, 13:12
Včera jsem je pekla, dnes už skoro nejsou. Jsou výborné, děti se po nich můžou utlouct. Jsou opravdu jako nanuk Mrož.
Mišák123
(upraveno)
20. 6. 2011, 11:09
@sisa32
To jsem ráda, že chutnají ... nebo chutnaly ???
kuci
(upraveno)
18. 6. 2011, 11:10
Naprosto úúúúúúúúžasná záležitost Ráno jsem pekla k odpolední kávičce a není ani poledne a půl plechu snězeno Opravdu mňamina,díky
Mišák123
(upraveno)
20. 6. 2011, 11:11
@kuci
Se mi úplně sbíhají sliny... jen ty jahody mi děti každej den sbaští a není z čeho ... asi budu muset vyrazit na nákup
iva1707
(upraveno)
14. 6. 2011, 19:40
řezy jsou opravdu výborné,včera jsem je dělala moc mi chutnají
Mišák123
(upraveno)
20. 6. 2011, 11:11
@iva1707
Ivčo, to jsem ráda, že jsem se trefila do chuti
Nellynka75
(upraveno)
13. 6. 2011, 10:52
Za jeden jediný den jsme je snědli a shodli jsme se s rodinou na tom, že ten recept není boží , ale že je přímo MROŽÍ!!! To je taková mňamka a hlavně rychlovka. Moc a moc díky za něj. Určitě budu dělat častěji a mám v plánu i zkusit jako .
Mišák123
(upraveno)
13. 6. 2011, 20:50
@Nellynka75
Mirko, díky, jsem ráda, že chutnal. Taky jsem ho dělala jako dortík pro syna, přeci jen je ten krém trošku lepší jak ty klasické máslové
AnnaW
(upraveno)
25. 5. 2011, 12:15
super recept, díky, fakt jako nanuk Mrož moc nám všem chutnalo, a to jsem pekla z loňským mražených jahod...už se těšíme na čerstvé
Mišák123
(upraveno)
25. 5. 2011, 19:36
@AnnaW
Jarko, to jsem ráda, že měl úspěch taky už se těším až vyrostou, jsme trochu výše položeni, tak si ještě pár dní počkáme . Přeji krásný večer.
BlankaKlokan
(upraveno)
19. 5. 2011, 15:07
opravdu dobrota! Včera jsme s dcerkou recept vyzkoušely a výsledek je super!!! (místo jahod čerstvých jsem použila mražené loňské) Vyfotila jsem výsledek - mohu nabídnout fotku /na http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3583062/.
Mišák123
(upraveno)
20. 5. 2011, 8:16
@BlankaKlokan
Blani jate úžasná, za fotečku moc děkuji, já bych musela čekat, až vyrostou jahůdky A ta dekorace nááádhera. Jsem ráda, že se receptík hodil a měl úspěch. Ještě jednou díky a přeji krásný a pohodový den.
BlankaKlokan
(upraveno)
20. 5. 2011, 12:40
@Mišák123
Děkuji za pochvalu, Michalo, potěšila jste mě moc. Jsem ráda, že se fotka líbila a hodila. Ta jahůdka je první - a zatím jediná - co nám letos vyrostla na zahrádce, tak jsem ji hned využila... Mějte se báječně.