Stracciatellové muffiny ze zakysané smetany - nádherně nadýchané!
Potřebné ingredience
Recept je vyzkoušený podle přiloženého návodu k použití ze zakoupených barevných silikonových formiček z Tchiba. Těm jsem nemohla odolat a hned jsem je musela koupit a vyzkoušet. Recept jsem si trochu upravila pro vlastní domácí použití. Muffinky jsou díky zakysané smetaně jemné a nadýchané, příjemně mě překvapily. A ty kousky čokolády - no mňamka, byly hned pryč!
Postup přípravy
150 g másla
1 prášek do pečiva (v návodu psali 2 lžičky - což asi odpovídá 1 balení)
1 vanilkový cukr (v návodu je 1 vanilkový lusk)
1 celá čokoláda na vaření (v návodu je 100 g, ale čokolády není nikdy dost - dávám min. 150g)
2 vejce
250 g zakysané smetany (v návodu je pouze 200 g a větší balení ničemu nevadilo)
100 g cukru (stačí 80g)
Povolené máslo, cukr, vanilkový cukr, vejce a zakysanou smetanu vyšlehejte. K tomu postupně přimíchávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, až se spojí v jemné těsto. Přidejte na kousky nasekanou čokoládu na vaření a vmíchejte. Naplňte do formiček asi tak do 2/3 a vložte do předem vyhřáté trouby na 160-180°C a pečte 20-30 minut (podle trouby) a vyzkoušejte špejlí, zda jsou hotové. V originálním návodu psali péct 20 minut, ale mně se to zdálo stále málo, pekla jsem tedy celkem půl hodinku, prostě dozlatova.
Dobrou chuť.
konzistence těsta
nalité do formiček (toto je množství z celé dávky těsta)
po upečení
pocukrujeme
na řezu
Jedna z dalších várek. Neodolala jsem ještě v Tchibu květinkovým formičkám...
Zkusila jsem variantu ze špaldové mouky a s borůvkama.
Výborné jsou, jen se mi zdá, že s tou špaldovou a těma borůvkama tolik nevyběhly.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé