Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 207 návštěvníků)

Nejlepší chleba jaký jsem jedla..!!!... pivní :o))

0.0
Nejlepší chleba jaký jsem jedla..!!!... pivní :o))

Potřebné ingredience

250ml černého piva, 5 pol.lžic vody, 2 pol.lžíce oleje, 350g pšeničné chlebové mouky, 150g žitné mouky /dávám 1:1 celozrnou a mletou/, 1/4 kostky kvasnic, 2lžičky soli, kmín

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme do pekárny.Peču ETA Harmony program základní vel.I, kůrka střední.
Opravdu, vyzkoušela jsem moc chlebů, ale tenhle je NEJ NEJ!!! Je moc dobrý i druhý den.
Pokaždé mi sice nahoře praskl,ale to asi má být.. :o) je pak i nahoře pěkně vypečený.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kykynka 31. 1. 2008, 20:06
Leni chci se zeptat, ta základní velikost u Ety je 1000g?
Koblížci 31. 1. 2008, 20:20
@kykynka Romčo, tak to nevím...já jej peču na vel.I, to je 3h20min. Dnes jsem ho dělala z 1a1/2 dávky na vel.II, což je 3h30min. To jsem asi moc nepomohla,že?? Chleby do 1/2kg mouky dělám na tu I. a nad dělám na vel.II. Hezký večer
jíta406 31. 1. 2008, 8:32
Leničko tak chlebík se povedl (Y),mám fakt radost,zatím se mi dařil jen ze směsí z lídlu.moc děkuji za recept,mějte se krásně |:o) (L) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
Koblížci 31. 1. 2008, 9:20
@jíta406 To jsem ráda! Tak hodně úspěchů v dalším pečení!!
jíta406 30. 1. 2008, 18:34
Leničko tak jsem vše naházela do pekárny a jsem zvědavá jak to dopadne,zatím jsem moc úspěchů neměla :'(,akorát mě zmátly ty kvasnice,zatím jsem do pekárny dávala jen sušené.Nevěděla jsem jestli je mám rozpustit ve vodě *-),tak nakonec jsem je rozdrobila na mouku *-)Snad jsem to neudělala špatně ;-).Ještě se ozvu jak jsem dopadla (hello)
Koblížci 30. 1. 2008, 19:15
@jíta406 Udělala jste moc dobře, Jitko ...šikulka!!! Já je tam dám na mouku i zmražené. Používám jen čerstvé...sušené je dražší a někdo si stěžuje, že se s ním nedaří... Takže si v marketu nakoupím 10ks..naporcuju na čtvrtky a v kousku alobalu zamrazím. Zmrzlé dám na mouku..a peču :-) Určitě se ozvěte, jak jste dopadla. Držím palečky!! (child1)
GÁNDUL 27. 1. 2008, 22:22
vynikajici odted jiny nepecu ve vchech chlebech nahrazuji vodu pivem ! vodu jsem tedy nepridala zadnou a chlebicek je skvostny ! lenicko ja nesmirne dekuji !!!!! ( pro maminky zacatecnice jako jsem ja - zitra budu delat z testa ze sacku jen nahradim vodu pivem, efekt pripisu pozdeji :) ) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
GÁNDUL 28. 1. 2008, 10:21
@GÁNDUL chleba je uuuuuuuuuuuuzasnej !!!!
Koblížci 30. 1. 2008, 19:17
@GÁNDUL Tak to je paráda! Já ještě ze směsí nepekla. Hlavně kvůli kmínu..malý ho nesnáší. Takže si míchám sama..
Koblížci 28. 1. 2008, 10:33
@GÁNDUL (L) (L) (L) Děkuji :-) :-) :-) , mám radost, že se daří!!! Mám nějaké odzkoušené recepty i tady http://mlsouni.webgarden.cz/
kuricka (upraveno) 27. 1. 2008, 19:47
Leničko, (F) dnes jsem zase pekla Váš chlebík a musím napsat, že se povedl (Y) (Y) (Y) není propadlý, krásně vyběhl, voňavý no fakt nádhera..... (clamp) (L) (L) (L) Dnes jsem ani nemusela nic dolévat či dosypávat a mouku jsem namixovala 340 g chlebové a 160 klasické hladké mouky a je opravdu super :-) Musela jsem se pochlubit, že konečně to vyšlo !!!! Díky moc za rady (pusa) (pusa) (pusa)
Koblížci 27. 1. 2008, 16:32
@kuricka (clamp) (clamp) (clamp) Jsem ráda, že se daří!! Hezký den (F) (F)
majda123 24. 1. 2008, 19:59
Dobrý den Leni, Váš chlebík sem pekla několikrát, 2x se mi propadl. 8o| Mám pekárnu Eta Maxima. Ale vyzrála sem na něj ;-), dělám ho podle vašeho receptu, jen už nedávám vodu a je skvělej!!!!Nejlepší jakej se mi v pekárně povedl!!! Díky moc za recept!! (Y) (Y) (Y)
Koblížci 24. 1. 2008, 20:05
@majda123 Magdi, tak to děkuji a mám velkou radost, že se daří!!! V čem je Maxima jiná od Harmony??
Lenkadkc 22. 1. 2008, 19:41
chlebíček je upečený a taky už skoro celý snězený. Opravdu výýýýýborný (Y) (Y) (Y) chuťově nejlepší ze všech. To je hned poznat, že ve větším množství je voda nahrazena (B) (B) (B) :-D :-D :-D Příště musím ještě vychytat propečení (zdál se nám malilililinko nedodělaný) a to už bude dokonalý (Y)
Koblížci 24. 1. 2008, 10:09
@Lenkadkc Děkuji! Já nemám problém..na základní je vždy propečený..Ale každá pekárna peče jinak!! Mějte se hezky (L)
kuricka 20. 1. 2008, 22:43
Leničko, (F) děkuji za rady na mailíku, (L) chlebík jsem dnes upekla a byl opravdu (Y) (Y) (Y) (clamp), jen jsem měla těsto více tuhé a metly skoro nehnětaly, přidala jsem ještě pivko a vodu a pak malinko hl. mouky a bylo vše OK (jidlo) a malinko jsem ho měla propadlý a né takhle pěkně vyběhlý, ale to nevím, čím by mohlo být. :-( Ale chuťově je opravdu dobroučký (dance) děkuji moc ještě jednou za receptík |:o) (L) (F) (Y)
eliskaXL 24. 1. 2008, 10:28
@kuricka Leni ja jsem nekde cetla,ze propadly byva ,kdyz se da vic kvasnic....
Koblížci 24. 1. 2008, 10:12
@kuricka Raduš, děkuji :-$ :-$ Určitě na to přijdete..já taky sama buď dolévám tekutiny nebo přidávám mouku...ona je každá mouka trošku jiná..taky Vám třeba jinak měří odměrka..mám 2 a každá má jiné miry.. *-) To, že se Vám trošku propadl bude možná tím, že jste pak dal víc tekutiny. Já jsem četla, že na chleba má být těsto tužší a má být slyšet, jak sebou tluče o stěny formy... Hezký den.. (child1)
Viki79 11. 1. 2008, 19:23
Ještě: těsto musí být husté jako na knedlíky. Ještě mě napadlo, nemůže to být droždím, že vám to dostatečně nevykyne? Mě se lepilo minimálně. Jinak mě už nic nenapadá, třeba poradí ostatní (hello)
Viki79 11. 1. 2008, 19:20
Ahoj, dobrý den :-) tak já dneska upekla váš chlebíček a bombaaaaa!!!! Snědl se celý na posezení s obloženou mísou, je fakt moc chutný, akorát ho bylo málo, takže příště ho upeču z dávky a půl. Mimochodem, taky mi praskl, ale je to asi tím, že toho těsta je málo a na jedné straně mi vyběhl víc a na té nízké tím pádem praskl, ale to neva, na chutnosti mu to neubralo :-) :-) :-) (Y) (Y) (Y) Takže moc děkuji za receptík, mám tu ještě půlku piva, zítra upeču zas (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F) Pavle, bohužel neporadím, já peču v Moulinexu a neměla jsem problém, možná je to ale tím, že fakt těsta málo a Harmony je ještě větší než Moulinex, zkuste to příště udělat z dvojité dávky, aby to vykynulo do celého objemu té pečící mísy. Přeji hodně zdaru!!! (Y)
Koblížci 11. 1. 2008, 19:31
@Viki79 Radko, díky (L) (L) Je ho vážně málo..my ho taky zblajznem hned.... ale ze 2 dávek bych se bála..spíš to rozpočítat na 1 a půl dávky. Když přijde návštěva dělám k němu pomazánku z čínské vepřovky..je to úžasné!! Mám ji ve svých receptech...
Viki79 11. 1. 2008, 20:25
@Koblížci Tak na tu pomazánku taky mrknu :-) My ho měli se smetanovým Almette a taky mňamka :-)
ackcellent 11. 1. 2008, 16:58
Holky dotaz: Koupili jsme taky Etu Harmony a manželku jsem vyštval do pokoje ke knížce a v tom by byl čert aby to nepeklo taky mě .... Ten nejzákladnější recept na chleba se mi poved, ale právě tento váš recept mi už podruhý nějak "falíruje". Vždycky to udělá lepivou kouli, která se nabalí na jeden z háků a místo toho aby to udělalo krásnej chleba, tak to vypadá spíš jako kupa h..... (zácpy) ... Kde je problém ? Má to těsto být řidsšínebo spíš hustčí ? Má to na omak lepit ? |-)
Koblížci 11. 1. 2008, 19:28
@ackcellent Nemá lepit ..... asi máte větší lžíce :-) Může to být i moukou..nebojte, já taky občas dosypávám při hnětení. Já na něj nedám dopustit...vlastně teď už peču pořád jen tento. Přeju hodně zdaru..
hani4ka 6. 1. 2008, 19:10
Leni, chlebík jsem pekla teprve podruhé, ale musím ho pochválit (clamp) Manželovi chutná úplně moc ;-), vlastně chutná nám všem :-) Díky moc za receptík (L) Hanka
Koblížci 7. 1. 2008, 15:20
@hani4ka Hani děkuji :-$ my ho máme taky nejraděj..peču každý den a kynem a kynem a kynem.. ;-)
Alena70 4. 1. 2008, 21:44
TAK DNES HO MANŽEL PEKL, ALE JAK SE NÁM V POSLEDNÍ DOBĚ STÁVÁ... :-@ OPĚT HNĚTEK. ZDÁLO SE, ŽE KYNE PĚKNĚ, ALE PAK SE UKÁZALO, ŽE TO NESTAČILO. MOHLO MÍT VLIV I TO, ŽE JSME MĚLI JEN SVĚTLÉ PIVO? NĚJAK SE NÁM FAKT TEĎ NEDAŘÍ A JSOU TO TAKOVÉ ZDRCKY POLOVIČNÍ, TUHÉ... NO TAKOVÝ JAK JE NA FOTCE SI UŽ NEPAMATUJI KDY BYL-KROMĚ TOHO Z KRABICE. ACH JÓÓÓ 8o| ALE SNÍME HO I TAK, NIKDY NIC NEVYHODÍME, ALE NENÍ TO ONO....
Koblížci 4. 1. 2008, 22:34
@Alena70 Ali, to je mi líto... Světlé pivo vliv určitě nemělo...o svátcích jsem neměla tmavé a byl dobrý i ze světlého. Poradit neumím..peču denně víc jak půl roku a ještě jsem neměla nepovedený ani jeden.. Co třeba špatné kvasnice? Nebo, že by stávkovala pekárna??
Obelixova 19. 12. 2007, 15:34
Dobrý den Leni, já jsem ho upekla a je opravdu moc dobrý. Jen se chci optat jak to děláte že ho máte tak pěkě vyfouklí, mě se propadl ale stejně se hned snědl. Růža
luba68 30. 12. 2007, 17:46
@Obelixova Neviem,či Vám poradím dobre, ale väčšinou je chlieb prepadnutý preto, že sa dáva veľa droždia. Na pol kg múky stačí 1 ČL sušeného droždia, alebo 1/4 čerstvého. Ono sa to zdá veľmi málo, ale skutočne to stačí. Tiež som mala tendenciu dávať viac, aby to viac nakyslo, ale je to úplne zbytočné. Ono chlieb najskôr pekne podkysne a potom spľasne. Robilo mi to tiež taký rožkatý chlieb, ale ako som ubrala droždia, je to v poriadku. Vyskúšajte.
Koblížci 19. 12. 2007, 15:52
@Obelixova Růži, to nevím..abych pravdu řekla, pekárnu mám od června, peču denně a chleba jsem propadlý neměla, ale..... pečete na odložený start nebo nehlídáte mýchání?? Já totiž přišla na to, že občas se mi těsto dostane pod háky a nadzvedne je to, takže pak háky nepracují. To je určitě důvod, proč by tomu tak mohlo být.Takže já na odložený start nepeču a během hnětání háky hlídám a případně dotlačuji a čistím od těsta... Nebo možná více tekutiny...větší lžíce..mám dva druhy polévkových lžic a každá je jinak velká. Snad jsem Vám trošku pomohla..jsem moc ráda, že chlebík chutnal.
zdenan 17. 12. 2007, 18:55
Opravdu tento chlebík nemá chybu.Je moc chutný. (Y)Díky za tento recept :-) (F)
Koblížci 19. 12. 2007, 14:53
@zdenan Děkuji, už jsem konečně vložila i fotku..
gabka74 15. 12. 2007, 22:57
Leni,děkuji za vysvětlení.Už jsem si ho dala do oblíbených.Až upeču určitě napíšu.Mám ráda nové recepty ať nejíme pořád stejný chleba.Jinak moc děkuji a přeji krásné Vánoce celé Vaší rodině.Gabka (Y) (F) (banky)
gabka74 15. 12. 2007, 12:54
Milá Lenko,prosím o vysvětlení pojmu 1:1 celozrnou a mletou.A vůbec se nadává hl.mouka?Děkuji za odpověď.Gabka
Koblížci 15. 12. 2007, 13:09
@gabka74 Gabko, místo hladké je ta pšeničná chlebová nebo T650 což je hladká polosvětlá. A 1:1 znamená stejný díl žitné mleté a žitné celozrné..takže ze 150g je to 75g té a 75g té druhé. A určitě ho vyzkoušejte....je tak skvělý, že můj manžel, byť ho jinak do obchodu nedostanu, každý den domů nosí láhev černého piva... co myslíte, že mi právě voní po bytě?? :-) Večer vložím foto. Hezký den.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie