(recept
si oblíbilo 71 návštěvníků)
KOKOSKY
Potřebné ingredience
20 dkg bílků ( nutno odvážit ), 20 dkg kokosu, 40 dkg cukru krystal, 1 lžička marmelády, 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Bílky s cukrem vyšleháme v tuhý sníh, zasypeme kokosem, promícháme, přendáme do hrnce a za stálého míchání zahříváme na sporáku. Když hmota mírně pálí do prstů, odstavíme a necháme dobře vychladnout. Přidáme lžičku marmelády ( pro lesk kokosek ) a lžíci hladké mouky. Drobounké hromádky, které v troubě nabydou, stříkáme pytlíkem s hladkou trubičkou na pečící papír a pečeme při 170 st dorůžova ( cca. 12-15 minut ).
Kokosky jsou skvělé i během roku, nejen o Vánocích.
Recept mám od skorotchýně - cukrářky, která vystudovala u majitele vyhlášené cukárny Fialka.
Dobrou chuť!!!
Dita
Kokosky jsou skvělé i během roku, nejen o Vánocích.
Recept mám od skorotchýně - cukrářky, která vystudovala u majitele vyhlášené cukárny Fialka.
Dobrou chuť!!!
Dita
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Venunka
(upraveno)
9. 12. 2007, 8:38
váš recept vypadá včera se mi jednen recept vůbec nepovedl tak zkusím tento-jenom jěště dotaz... "Přendáme do hrnce" znamená dát míchat nad páru nebo přímo na plotýnku(varnou desku) ???? Chci je potom spojovat krémem a lepit na kolečko....tak pak písnu,jak jsem byla úspěšná
Dita T.
(upraveno)
9. 12. 2007, 10:51
@Venunka
Tak budu držet pěsti... já hmotu přendala jenom do hrnce, šoupla na varnou desku a míchala a míchala a míchala ( rádo se to napaluje ). Nad párou by to asi trvalo moc dlouho, nevím a přijde mi to i pracný. Těším se na zprávičku, jak to dopadlo a tfuj tfuj tfuj .
Venunka
(upraveno)
9. 12. 2007, 11:10
@Dita T.
díky-dnes večer nebo zítra to zkusím a písnu
ednet
(upraveno)
8. 12. 2007, 13:37
Tak a máme upečeno Musím je opravdu pochválit,jen je jich opravdu hodně,nám by určitě stačila i poloviční dávka Díky za super recept a teď si budu lámat hlavu,co se zbylými žloutky
Dita T.
(upraveno)
9. 12. 2007, 8:28
@ednet
moc díky za zprávu, jsem ráda, že se dílko podařilo. A ze žloutků jsem udělala omeletu s nastrouhanýma uvařenýma brambůrkama . Mějte se krásně a užijte si .
mimik
(upraveno)
5. 12. 2007, 22:08
Dobrý den, Váš recept mě zaujal a ráda vyzkouším. Jsou tyto kokosky hned měkké: Děkuji
Dita T.
(upraveno)
6. 12. 2007, 7:55
@mimik
Milá Andreo, v tom je právě ten fígl, na kokosky se vrháme okamžitě, protože měkké jsou v tu ránu a nemusejí se nechávat rozležet . Dita
onasi
(upraveno)
5. 12. 2007, 20:10
Mila Dito, to je ale hromada!!! Myslite, ze by se daly tyto kokosky jeste nalepit na linecke kolecko a namocit spodek do cokolady? ? Obvykle to delam s jinym receptem, ale tento Vas me zaujal... diky Dasa
Dita T.
(upraveno)
6. 12. 2007, 7:54
@onasi
Milá Dášo, určitě, proč ne. Až to vyzkoušíte, písněte prosím, jak jste dopadla. Do tý doby držím palce a budu se těšit . Dita