Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 71 návštěvníků)

KOKOSKY

0.0
KOKOSKY

Potřebné ingredience

20 dkg bílků ( nutno odvážit ), 20 dkg kokosu, 40 dkg cukru krystal, 1 lžička marmelády, 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Bílky s cukrem vyšleháme v tuhý sníh, zasypeme kokosem, promícháme, přendáme do hrnce a za stálého míchání zahříváme na sporáku. Když hmota mírně pálí do prstů, odstavíme a necháme dobře vychladnout. Přidáme lžičku marmelády ( pro lesk kokosek ) a lžíci hladké mouky. Drobounké hromádky, které v troubě nabydou, stříkáme pytlíkem s hladkou trubičkou na pečící papír a pečeme při 170 st dorůžova ( cca. 12-15 minut ).
Kokosky jsou skvělé i během roku, nejen o Vánocích.
Recept mám od skorotchýně - cukrářky, která vystudovala u majitele vyhlášené cukárny Fialka.
Dobrou chuť!!!
Dita

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Venunka 9. 12. 2007, 8:38
(flower) váš recept vypadá (Y) včera se mi jednen recept vůbec nepovedl 8o| tak zkusím tento-jenom jěště dotaz... "Přendáme do hrnce" znamená dát míchat nad páru nebo přímo na plotýnku(varnou desku) ???? *-) Chci je potom spojovat krémem a lepit na kolečko....tak pak písnu,jak jsem byla úspěšná :-$ :-$ :-$
Dita T. 9. 12. 2007, 10:51
@Venunka Tak budu držet pěsti... já hmotu přendala jenom do hrnce, šoupla na varnou desku a míchala a míchala a míchala 8-| 8-| 8-| ( rádo se to napaluje ). Nad párou by to asi trvalo moc dlouho, nevím a přijde mi to i pracný. Těším se na zprávičku, jak to dopadlo a tfuj tfuj tfuj (L).
Venunka 9. 12. 2007, 11:10
@Dita T. (L)díky-dnes večer nebo zítra to zkusím a písnu (L)
ednet 8. 12. 2007, 13:37
Tak a máme upečeno |:o)Musím je opravdu pochválit,jen je jich opravdu hodně,nám by určitě stačila i poloviční dávka :-$Díky za super recept a teď si budu lámat hlavu,co se zbylými žloutky *-) (L)
Dita T. 9. 12. 2007, 8:28
@ednet (Y) moc díky za zprávu, jsem ráda, že se dílko podařilo. A ze žloutků jsem udělala omeletu s nastrouhanýma uvařenýma brambůrkama (jidlo). Mějte se krásně a užijte si (banky).
mimik 5. 12. 2007, 22:08
Dobrý den, Váš recept mě zaujal a ráda vyzkouším. Jsou tyto kokosky hned měkké: Děkuji
Dita T. 6. 12. 2007, 7:55
@mimik Milá Andreo, v tom je právě ten fígl, na kokosky se vrháme okamžitě, protože měkké jsou v tu ránu a nemusejí se nechávat rozležet (Y) (Y) (Y). Dita
onasi 5. 12. 2007, 20:10
Mila Dito, to je ale hromada!!! :-$ Myslite, ze by se daly tyto kokosky jeste nalepit na linecke kolecko a namocit spodek do cokolady? (zajic)? Obvykle to delam s jinym receptem, ale tento Vas me zaujal... (clamp) diky Dasa (banky)
Dita T. 6. 12. 2007, 7:54
@onasi Milá Dášo, určitě, proč ne. Až to vyzkoušíte, písněte prosím, jak jste dopadla. Do tý doby držím palce a budu se těšit :-). Dita

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie