Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 69 návštěvníků)

Kokosky s náplní

0.0
Kokosky s náplní

Potřebné ingredience

2 bílky,140 g cukru krupice,1/2 lžíce citronové šťávy,200 g kokosové moučky.***Krém:viz:Kakaové rohlíčky.

Postup přípravy

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu za postupného přisypávání cukru.Přidáme citronovou šťávu a kokos,zlehka zamícháme.Na plech s pečícím papírem klademe kouličky,které děláme navlhčenýma rukama.Pečeme v předehřáté troubě 35-40 minut při teplotě 140°C.Necháme vychladnout.Poté stříkneme z pytlíku na piškot do prostřed trochu marmelády.Na kokosku zespodu vytlačíme po obvodu krém a přitiskneme na piškot.Necháme ztuhnout,třeba na balkóně a namáčíme spodek do čokolády.

Nová verze kokosek: 200 g strouhaného kokosu, 150 g cukru moučka, 2 vejce,pár kapek citrónové šťávy.(Jelikož mě bílky moc nezbývají,tak jsem našla tento recept z celých vajec.Kokosky jsou opravdu dobré.Tvary dělám z vykrajovátka na ovoce.

Upečené jsou jedna jako druhá.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

adriM 8. 12. 2007, 12:06
Prosím vás to pikao se dělá v tubě menší a větší, na to jedno máslo se dává asi to větší, že?
Adoniska 8. 12. 2007, 12:10
@adriM Já dávám na jedno máslo 2 malé tuby. (F) (F) (F)
strip (upraveno) 8. 12. 2007, 11:40
prosím kolik je z dávky asi kusů?A jak asi velké ty kuličky aby se to vešlo na piškot?
Adoniska 8. 12. 2007, 12:11
@strip Kolik je kusů Vám opravdu neřeknu,a kouličky dělám malé,ale to si odhadnete sama podle piškotu. (F) (F) (F)
lumka 7. 12. 2007, 11:41
Evi,letos budu péct podle Vás,máte to moc pěkné a tayk přehledné recepty,dost vychytané,jsem zvědavá jak se mi to povede,díky za skvělý nápad i s tím krémem. (Y) (Y) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
šulcka 5. 12. 2007, 10:49
Dobrý den Evi, mám dotaz co je to Pikao, to je něco jako to Salko v tubě? A to už máte takhle napečeno, promazáno a nazdobeno na Vánoce. Já se každý rok bojím že se mi to zkazí a mažu těsně před Vánocemi, ale to mám pak honičku. ;-)
MachyA 7. 12. 2007, 10:52
@šulcka Katko dobrý den, dovolím si odpovědět za Evičku, právě mám hotovo (Y) Pikao je taková malá tubička, nebo plechovka - jako Salko, Piknik - světlá varianta, akorát hnědá! Já použila 2 ty tubičky a je to na 1 máslo ideální. Pokud byste měla tu plechovka, myslím, že půlka je až dost! Jsem z kokosek nadšená, naši cukráři mají smůlu (tudledudle) - už si je můžem udělat i doma ;-) Vždy peču z kraje prosince a nikdy se mi máslové krémy nezkazily, tak myslím, že můžete začít (hello) Alena
šulcka 7. 12. 2007, 21:57
@MachyA Alenko, děkuji, paní Eva mi odpověděla do vzkazů. Jinak Pikao jsem koupila dnes a a manžel jééé ty si mi koupila Pikao. On to zná a já z toho měla detektivku ;-) Mějte se hezky (hello)
lumka 4. 12. 2007, 19:02
Vypadá to krásně,asi udělám líbí se mi že se to nemusí šlehat v páře. (Y) (F)
MachyA 4. 12. 2007, 19:01
Evi musím Vám pochválit Vaše cukroví, nádhera a přesně dle mé chuťové noty (zajic) Nedá mi to a z obyčejných kokosek letos udělám tyto Vaše plněné, vypadají úžasně! (Y) Jen se Vás potřebuji zeptat, to Pikao, stačí 2 takové ty malé tubičky, nebo se prodává nějaké větší? A to vaříte úplně uzavřené v tubě? *-) Asi je to hloupý dotaz, ale vživotě jsem o něčem podobném neslyšela! *-) Díky za odpověd, Alena (hello)
Adoniska 4. 12. 2007, 22:11
@MachyA Alenko,není to hloupý dotaz,kdo to nedělal,tak neví. *-)Pikao stačí ty 2 malé tubičky a vaří se to uzavřené.Přeji krásné pečení (L)
MachyA 7. 12. 2007, 10:49
@Adoniska Evi dobrý den, tak se musím pochlubit, máme napečeno a hlásím spokojenost nade vše!! (Y) (Y) (Y) Super recept, šlo to rychle a skvěle, moc děkujeme a potěším Vás, recept mám v oblíbených a zabydlí se u nás počítám na pěkně dlouho! (L) (L) (L) (Z) a (Z) mi nadšeně pomáhaly (pravda - spíše ulizovat krém ;-)) a moc moc jim chutnal (jidlo). Krém vyšel úplně akorát, super rozpis - nemám ráda, když pak přebývá a nevím co s ním. Ostatním můžu jedině doporučit! (clamp) (clamp) Ještě jednou díky, Alena

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie