(recept
si oblíbilo 130 návštěvníků)
Kakaové rohlíčky
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky,100 g moučk.cukru,200 g tuku,1 vejce,1,5 lžíce kakaa,trochu skořice.***NÁPLŇ:2 tuby Pikaa,1 máslo
Postup přípravy
Zpracovat těsto,nechat vychladit,plnit do formiček na rohlíčky-zarovnat.Pečeme v předehřáté troubě.
***Pikao v tubě uvaříme 1/2 hodiny,necháme vychladnout.Ušleháme máslo a za stálého šlehání přidáváme Pikao.Krém dáme do zdobícího pytlíku a stříkáme na rohlíčky.Polejeme čokoládou.
***Pikao v tubě uvaříme 1/2 hodiny,necháme vychladnout.Ušleháme máslo a za stálého šlehání přidáváme Pikao.Krém dáme do zdobícího pytlíku a stříkáme na rohlíčky.Polejeme čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
skrdlina
(upraveno)
10. 12. 2007, 13:10
Paní Evo, chci se zeptat, zdali se musí formičky něčím vymazávat ! Děkuji za radu , Blanka
Adoniska
(upraveno)
13. 12. 2007, 10:34
@skrdlina
Formičky se nevymazávají,jdou krásně vyklopit.
nelion
(upraveno)
9. 12. 2007, 17:43
Dobrý večer paní Evo, napište mi prosím, jakou používáte čokoládu na zdobení cukroví. Jde mi o nějaký poměr, kolik čeho? Díky moc
Adoniska
(upraveno)
9. 12. 2007, 20:31
@nelion
Používám čokoládu na vaření 200 gr ,a do toho přileju rozpuštěný 100% tuk,necelých 100 gr.
danunah
(upraveno)
9. 12. 2007, 18:27
Můžu se zeptat, jak velká Pikaa používáte? Mají tuby o obsahu 150g nebo 75g, tak které použít? Rohlíčky vypadají úžasně, tak je chci taky vyzkoušet, díky za receptík
Adoniska
(upraveno)
9. 12. 2007, 20:29
@danunah
Používám dvě malá.
danunah
(upraveno)
9. 12. 2007, 20:36
@Adoniska
Díky za odpověď jdu vařit, děti budou mít radost, že na ně ještě jedno velké zbyde
lumka
(upraveno)
7. 12. 2007, 15:35
Petra W:Jsem ráda že to máte vyzkoušené bez formiček,taky udělám. Eva P:máte to všechno nádherné,díky za ukázky i za rady.
bursa
(upraveno)
7. 12. 2007, 14:36
Tak já myslela,že už mám hotovo a pak jsem narazila na váš recept. Nemohla jsem odolat.Rohlíčky se právě připalují v troubě a krém je ! Díky za recept
Pacey
(upraveno)
6. 12. 2007, 8:37
Můžu mít "přihlouplý" dotaz? Nemám formičky na rohlíčky a tak jsem se chtěla zeptat,jakou konzistenci má to těsto a co se s ním v troubě děje ? Myslela jsem udělat z něj ty rohlíčky rukou ? Myslíte,že je to reálné,nebo je nutné mít k tomuto receptu ty formičky z jiného důvodu,než estetického ? Děkuji za odpověď,moc bych ho chtěla zkusit ,ale nechci to pokazit A mohu - li těsto upéc už teď a vydrží mi a neztvrdne ?Můžu ho upečené uchovat v ledničce ?
Adoniska
(upraveno)
6. 12. 2007, 13:32
@Pacey
Těsto je tuhé konzistence,třeba jako linecké,tak si myslím že to vyzkoušet můžete,snad se ty rohlíčky moc nerozjedou,ale myslím že né.
Pacey
(upraveno)
6. 12. 2007, 19:54
@Adoniska
Děkuji,už jsou hotové a povedlo se i bez formiček
Adoniska
(upraveno)
7. 12. 2007, 9:52
@Pacey
Super,jste šikulka.
peckam
(upraveno)
5. 12. 2007, 14:10
Dobrý den. Mám dotaz. Jak dostanu to pikao vem z tuby. Nemám s tím zkušenost. Díky petra.
Adoniska
(upraveno)
5. 12. 2007, 19:29
@peckam
Na konci tuby to ustříhnete nůžkama a jednoduše vytlačíte,jde to dobře.
citren
(upraveno)
5. 12. 2007, 11:21
DOBRÝ DEN CHCI SE ZEPTAT JESTLI TO NENABĚHNE V TROUBĚ A PŘI JAKÉ TEPLOTĚ A JAK DLOUHO PÉCT.DĚKUJI LENKA
Adoniska
(upraveno)
5. 12. 2007, 12:38
@citren
Rohlíčky nenaběhnou,ale jak dlouho se pečou nevím,čas nesleduji,ale až zezlátnou,tak je vyndám.
Lucern
(upraveno)
4. 12. 2007, 22:37
Dobry večer, chtela bych se zeptat k cemu je to varene pikao... ono taky nejak zkaramelizuje a zmeni chut? Doposud jsem varila akorat Salko... Dik.
Adoniska
(upraveno)
5. 12. 2007, 11:01
@Lucern
Dobrý den,Pikao nezkaramelizuje,ani nezmění chuť,ale tím že se uvaří se nekazí.A když se přidá do vyšlehaného másla,tak vznikne krásný a dobrý krém. Eva
wertzuiop
(upraveno)
4. 12. 2007, 18:56
Mám dotaz,když je udělám třeba zítra,vydrží ten krém?nebo mám udělat rohlíčky a těsně před vánoci je postříkat tím krémem? A musí se to pikao zahřívat nebo se to může vmíchávat i rovnou? A čím jste to ozdobila? Vypadá to suprově....
Adoniska
(upraveno)
4. 12. 2007, 22:16
@wertzuiop
Když je budete mít na balkóně jako já,tak Vám vydrží.To Pikao se musí uvařit zavřené v tubě.Ozdobila jsem to sekanými mandlemi. Přeji krásné pečení,Eva