(recept
si oblíbilo 598 návštěvníků)
Bábovka s tvarohovou náplní - výborná a rychlá!
Potřebné ingredience
Ačkoliv bábovky zas tak moc často ráda nedělám, tuhle mám v oblibě. Je rychlá, vláčná, dodává tomu vláčnost právě ta tvarohová náplň s hrozinkama.
Postup přípravy
Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek oleje (dávám necelý)
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
2 vejce
Náplň:
1 tvaroh 250 g (je jedno jaký)
1 vanilkový cukr
hrozinky
trochu mléka
Na náplň vyšleháme tvaroh s vanilkovým cukrem a jen trochu zředíme mlékem. Je totiž lepší, když zůstane tužší. Kdo chce, přidá hrst hrozinek.
Na těsto si nejprve v jedné míse ušleháme bílky. Poté ve druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáváme postupně olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a nakonec opatrně našlehaný sníh z bílků.
Bábovkovou formu vymastíme a vysypeme moukou, někdy vysypávám nasekanými ořechy, kokosem... Na dno nalijeme první světlou polovinu těsta, na to lžící doprostřed nandáme tvarohovou náplň a zalijeme ji druhou polovinou těsta, kterou můžeme obarvit kakaem. Někdy místo kakaa dávám třeba skořicový cukr, to je taky moc dobrý.
Tu tvarohovou náplň doprostřed nandejte tak, aby okolo mohla být zalitá těstem a to se mohlo zapéct, jakoby udělat obal kolem tvarohu. Aby se pak třeba bábovka nerozpůlila, nepraskla a náplň při pečení nevytekla!
Pečeme raději pomalu, na mírnou teplotu, tak na 160°C, klidně hodinu (podle formy - když je širší, tak klidně i trochu dýl) a pro jistotu zkontrolujeme špejlí.
Necháme vychladnout a teprve pak vyklápíme z formy, musí zchladnout trochu ta náplň, aby se bábovka neroztrhla.
Dobrou chuť!
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek oleje (dávám necelý)
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
2 vejce
Náplň:
1 tvaroh 250 g (je jedno jaký)
1 vanilkový cukr
hrozinky
trochu mléka
Na náplň vyšleháme tvaroh s vanilkovým cukrem a jen trochu zředíme mlékem. Je totiž lepší, když zůstane tužší. Kdo chce, přidá hrst hrozinek.
Na těsto si nejprve v jedné míse ušleháme bílky. Poté ve druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáváme postupně olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a nakonec opatrně našlehaný sníh z bílků.
Bábovkovou formu vymastíme a vysypeme moukou, někdy vysypávám nasekanými ořechy, kokosem... Na dno nalijeme první světlou polovinu těsta, na to lžící doprostřed nandáme tvarohovou náplň a zalijeme ji druhou polovinou těsta, kterou můžeme obarvit kakaem. Někdy místo kakaa dávám třeba skořicový cukr, to je taky moc dobrý.
Tu tvarohovou náplň doprostřed nandejte tak, aby okolo mohla být zalitá těstem a to se mohlo zapéct, jakoby udělat obal kolem tvarohu. Aby se pak třeba bábovka nerozpůlila, nepraskla a náplň při pečení nevytekla!
Pečeme raději pomalu, na mírnou teplotu, tak na 160°C, klidně hodinu (podle formy - když je širší, tak klidně i trochu dýl) a pro jistotu zkontrolujeme špejlí.
Necháme vychladnout a teprve pak vyklápíme z formy, musí zchladnout trochu ta náplň, aby se bábovka neroztrhla.
Dobrou chuť!
Tvarohová náplň s hrozinkama
vyšlehané těsto
vyšlehaný sníh
smíchaný sníh s těstem
první vrstva - světlé těsto
opatrně přidáme tvarohovou náplň
do zbylého těsta přidáme vrchovatou lžíci kakaa (nebo jako jinou variantu přidávám skořicový cukr)
druhá vrstva nakonec
Pečeme pomalu na 160°C asi hodinu.
Upečená dozlatova
Pocukrujeme
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
srneckova
(upraveno)
16. 10. 2015, 18:09
Vanusak
(upraveno)
17. 10. 2015, 10:56
@srneckova
petulisek
(upraveno)
16. 10. 2015, 11:36
Jsem starý lenoch a nechtělo se mi crcat se sněhem. Všechno dohromady i s celými vajíčky jsem slehala v robotu asi 10 minut, pak dala do formy půl těsta, na to tvaroh oslazený melasou (došel mi vanilkac) na to jsem dodávkou na brambory naskrabala čokoládu na vareni z Lidlu a zbytek jsem ji naskrabala do druhé poloviny těsta. No a nevím, ja to nejím, pecu pro muze a syna, ale sotva babovka vychladla, tak není asi jim chutnalo.
Vanusak
(upraveno)
17. 10. 2015, 10:55
@petulisek
Teda Petro, to jste ranař, já bych se dělat to bez sněhu bála. Díky za super popis, jen nevím jak se škrábe dodávkou na brambory... Pořád nemůžu přijít na to, ze kterýho slova to ta mrcha automat přepsala. Hlavně že chlapům chutnalo, to voni by se ozvali, že jo...
petulisek
(upraveno)
8. 11. 2015, 18:12
@Vanusak
Skrabka na brambory to byla. Ten tablet si fakt pise co chce.
Vanusak
(upraveno)
9. 11. 2015, 0:42
@petulisek
Jo taaak!
Lovečanda
(upraveno)
21. 6. 2015, 19:38
Blbec jsem to nedočkavostí vyklopila ještě teplé a rozsypala se mi Ale na chuť moc dobrá, vyzkouším znovu
Vanusak
(upraveno)
21. 6. 2015, 21:16
@Lovečanda
Báro, no chce to opravdu vyčkat do zchladnutí. Hlavně, že chutnala a příště to už dopilujete.
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 11. 2014, 18:01
Vanusak
(upraveno)
14. 11. 2014, 9:21
@P.A.V.L.A
vevey
(upraveno)
13. 11. 2014, 17:42
výborná.... já vyzkoušela až dnes a povedla se... díky za tip
Vanusak
(upraveno)
14. 11. 2014, 9:21
@vevey
Laďko, díky za vyzkoušení, jsem ráda, že se povedla a že chutnala.
lenunada
(upraveno)
12. 10. 2014, 18:53
Ivčo díky za další recept od Vás, super těsto, vláčná a výborná
Vanusak
(upraveno)
14. 10. 2014, 6:52
@lenunada
Lenko, to jsem ráda, že vám chutná. A hlavně, že se povedla, ona tahle bábovka je občas testem zručnosti kuchařky
mirkaberkys
(upraveno)
9. 6. 2014, 17:04
I já jsem bábovku vyzkoušela, ale zdála se mi suchá. Příště zkusím jiné těsto, ale s tvarohem. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4591759
Vanusak
(upraveno)
11. 6. 2014, 6:33
@mirkaberkys
Mirko, mně se zdají všechny bábovky suché... Díky za vyzkoušení a zkuste těsto dle libosti, fantazii se meze nekladou.
Zrušený účet
(upraveno)
25. 5. 2014, 9:32
Výborná. Nepekla jsem naposled
Vanusak
(upraveno)
25. 5. 2014, 22:13
@
Zuzko, díky za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo.
Slečna Karin
(upraveno)
24. 5. 2014, 15:57
Ahojky, tak bábovka s variantou druhá půlka těsta se skořicovým cukrem, milujeme skořici , je v troubě. Pěkně se nám zvedá..... , tak se hrozně těšíme, jak to dopadne, když je to pro nás novinka , díky za jednoduchý receptík , M. .....už jí máme na talíři...., JE VYNIKAJÍCÍ !!!!!!
Vanusak
(upraveno)
25. 5. 2014, 7:25
@Slečna Karin
Karin, tak to jsem moc ráda, že bábovka sklidila takový úspěch! Jsem ráda, že chutnala a díky za vyzkoušení.
motexa
(upraveno)
12. 4. 2014, 11:52
Dobrý den, pekla jsem podle vaše receptíku a musím napsat že bábovka je naprosto vynikající .Moc děkuji a upekla jsem ráno v 8.h a není nic a to jsem si libovala že bude i něco na zítra :moc děkuji Monika
Vanusak
(upraveno)
17. 4. 2014, 15:40
@motexa
Moniko, moc díky za vyzkoušení. Málokdo si na ni troufne a přitom je to šupšup. Jsem ráda, že chutnalo všem.
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 2. 2014, 16:07
Vanusak
(upraveno)
2. 3. 2014, 15:05
@P.A.V.L.A
Pavlo, díky.
koki01
(upraveno)
13. 2. 2014, 16:06
Upečená, jednoduchá, snědená a výborná Určitě ještě udělám
Vanusak
(upraveno)
2. 3. 2014, 15:01
@koki01
Petro, děkuju za vyzkoušení. Jsem ráda, že měla úspěch.
motexa
(upraveno)
11. 2. 2014, 19:32
tak tohle je výborná záležitost už jsem s dovolením rozdala pět receptů.. zítra peču znovu děkuji za báječný recept..
Vanusak
(upraveno)
11. 2. 2014, 23:03
@motexa
Moniko, tak to jsem moc ráda, že se takhle chytla. Hlavně, že chutná. Děkuji.
kvítečko
(upraveno)
7. 2. 2014, 7:54
Vanusak
(upraveno)
9. 2. 2014, 22:38
@kvítečko
Ivi, díky.
P.A.V.L.A
(upraveno)
2. 2. 2014, 19:54
Vanusak
(upraveno)
6. 2. 2014, 19:47
@P.A.V.L.A
Pavlo, ještě jednou díky!
P.A.V.L.A
(upraveno)
16. 1. 2014, 17:36
Vanusak
(upraveno)
17. 1. 2014, 20:44
@P.A.V.L.A
Pavlo, díky.
blanie
(upraveno)
16. 1. 2014, 11:00
Dobrý den, tak jsem včera bábovku pekla. Povedla se, je krásná na pohled, výborná, vláčná Právě jsem si udělala dopolední a kousek si dám . Přidala jsem ještě hořkou čokoládu, ne strouhanou, ale na větší kousky a krásně se v bábovce rozpustila. Dávám do oblíbených a až narazím v obchodě na čerstvé meruňky, tak také přidám. Děkuji za recept
Vanusak
(upraveno)
16. 1. 2014, 16:34
@blanie
Blanko, tak super, že se podařila. Jsem ráda, že chutná a děkuji za vyzkoušení a komentář.
pipiška7
(upraveno)
11. 6. 2013, 15:38
njkljjj hi
Vanusak
(upraveno)
11. 6. 2013, 19:56
@pipiška7
Tak snad to znamená, že chutnala...
chucky 1111
(upraveno)
19. 4. 2013, 21:34
Bála bych se že se tvaroh neupeče,prosím na jak dlouho pečete?Ale chtěla bych zkusit.
Vanusak
(upraveno)
22. 4. 2013, 22:09
@chucky 1111
Veroniko, je to na konci v receptu - pečte pomalu na 160 asi hodinu
kvítečko
(upraveno)
19. 4. 2013, 15:18
tvaroh máme rádi , vyzkouším
Vanusak
(upraveno)
19. 4. 2013, 21:12
@kvítečko
Ivano, tak ať se povede, dobrou chuť!