(recept
si oblíbilo 457 návštěvníků)
Housky jako z krámu
Potřebné ingredience
250ml vody špetka cukru 1 lžička soli 3 lžíce oleje 2 lžíce solamylu 500 g hladké mouky 1,5 lžičky sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého
Postup přípravy
suroviny dáme do pekárny v pořadí mokré, suché, kvasnice nahoru
program Těsto míchá a kyne cca 2 hodiny
na vále si těsto rozdělíme na 8 dílů
každý díl na tři kousky, zapleteme jako copánek
dáme na plech s pečícím papírem
potřeme vajíčkem, posypeme semínky
pečeme na 200 stupních dozlatova
Recept mám od kamarádky :-)
program Těsto míchá a kyne cca 2 hodiny
na vále si těsto rozdělíme na 8 dílů
každý díl na tři kousky, zapleteme jako copánek
dáme na plech s pečícím papírem
potřeme vajíčkem, posypeme semínky
pečeme na 200 stupních dozlatova
Recept mám od kamarádky :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
martinato
(upraveno)
31. 3. 2011, 14:44
zrovna se do toho pouštím , držte palce pekařinky.... je to můj první pokus s pekárnou .......tak se povedly, mám radost
tetkomat
(upraveno)
24. 3. 2011, 18:07
Skvělý recept, mňamka
Jana974
(upraveno)
24. 3. 2011, 12:17
Dnes jsem jich taky pár umotala a jsou fantastický . Jiný už dělat nebudu, jen je musím dělat z dvojité dávky , zbylo na mě jen na ochutnávku.
01drozd
(upraveno)
23. 3. 2011, 9:42
Autorka se cizím peřím nechlubí,má tam napsáno,že recept je od kamarádky,já myslím,že je jedno od kud pochází recept,hlavně když je to dobré.
malajana3
(upraveno)
18. 3. 2011, 0:12
Tyhle housky jsou vynikajíc í. Peču je už tři roky docela často. Jen se divím, že se autorka chlubí "cizím peřím" . Já jsem ten recept našla na Dámě na stránkách domácích pekáren jako recept č. 80 obměna dle Svetkuska78. A ten je tam už pěkně dlouho.
štírka 04
(upraveno)
19. 11. 2012, 17:49
@malajana3
Bože takové ženské miluju,pochybuju že vy vaříte jen ze svých vlastních receptů,tak sem na recepty nechoďte,vraťte se na své stránky Dáma..... a všem co vloží recept který bude shodný s nějakým,který již byl vložen jen a jen přeju méně histerie z vaší strany , protože ne každý je všechny má čas prostudovat a když je pečete tak dlouho,proč jste se nepodělila,teď vás jen štve,že vás někdo vyšplouchl a vy nejste za hvězdu,housky jsou super a já jsem paní vděčná že je sem dala
MarkétkaN
(upraveno)
28. 3. 2013, 18:01
@štírka 04
že se nestydíte.... vy jste asi kuchařka s fantazií a co snídaně, oběd, večeře, tak vymýšlíte originály, nikdy nepoužijete kuchařku, nikdy radu internetu...jen teda nachápu, proč jste na těchto stránkách, kde se maminky chlubí svojí šikovností... nejde ani o jejich recepty, ale o to, že se snaží něco dokázat... vždy děláte něco, co je už ozkoušeno a víte, že to je dobré!!!! ale je fakt, že vy jste asi dokonalá, protože o tom co tady píšete je mi studno a paní H. gratuluju za to, že i z cizích receptů dokáže tak krásné housky.... vůbec si z toho nic nedělejte.... já taky vařím z cizích receptů
channah
(upraveno)
1. 6. 2011, 16:37
@malajana3
já dostala recept od kamarádky a kde jej našla ona, to jsem se neptala a jelikož nám chutnalo, tak jsem se chtěla podělit, skutečně není v mých silách procházet všechny kuchařky a vložené recepty, zda už někde nebylo publikováno, jako že určitě ano, myslím, že originálních receptů se tu vyskytuje minimum
Andule.K
(upraveno)
9. 5. 2011, 12:59
@malajana3
Tak by mě zajímalo,kolik receptů je zde originál
Evelii
(upraveno)
21. 3. 2011, 10:38
@malajana3
Jani, já bych nebyla tak přísná...na jednu stranu, která z nás tady publikovaný recept opravdu vymyslí. Většinou se vždycky někde inspirujeme...
Truhlářství.KV
(upraveno)
3. 5. 2011, 16:35
@Evelii
Přesně tak!Autorka píše,že má recept od kamarádky,což je úplně klidně možné...netvrdí,že má na něj patent ...O to přeci jde,aby se dobré věci dostaly mězi lidi a účel světí prostředky....
kkuulliisseekk
(upraveno)
16. 3. 2011, 13:26
vypadají luxusně daleko líp,než z obchodu až bude chvíli čas,určo vyzkouším a písnu,mám je v oblíbených
Vlastina.K
(upraveno)
7. 3. 2011, 8:47
Paní Hanko, tak jsem neodolala a zkusila housky podle vašeho receptu, výbornéééé.Jen se ponich zaprášilo. Recept jsem musela dát i rodičům, chtějí také vyzkoušet.
evina76
(upraveno)
6. 3. 2011, 18:14
Dnes jsem zkusila a jsou moc dobré , díky za recept
Witom
(upraveno)
5. 3. 2011, 20:11
Hani,kdyz nemám solamyl,mohu něčím nahradit nebo stane se něco,když ho tam nedám???
malajana3
(upraveno)
18. 3. 2011, 0:18
@Witom
Solamyl je bramborový škrob. Pokud nemáte, stačí nastrouhat cca 3 brambory, zalít troškou vody, brambory vymačkat a nechat chvíli stát. Po chvilce se na dně misky utvoří škrob. Brambory i voda se slijí a škrob je možno použít do těsta. Pokud nemáte čas, můžete zkusit nahradit maizenou (kukuřičný škrob) nebo třeba 3 ožícemi bramborové kaše v prášku. Ale nebude to ono.
channah
(upraveno)
8. 3. 2011, 9:00
@Witom
Karolino, jak to nakonec dopadlo? Já bych řekla, že se nic nestane, možná stačí přidat jen trochu mouky.
malajana3
(upraveno)
18. 3. 2011, 0:21
@channah
Mouku bych místo škrobu rozhodně nedávala. Má úplně jiné vlastnosti. Stačí se podívat na Dámu na původní recept a dát místo škrobu 2 vejce, jak je tam uvedeno. Chuť bude trošku jiná, ale housky budou i tak moc dobré. Vyzkoušela jsem obě varianty, ale ta se škrobem nám chutná víc.
channah
(upraveno)
1. 6. 2011, 16:39
@malajana3
na Dámu nechodím a recept mi dala kamarádka, tudíž peču podle něho a dávám Solamyl
kykina
(upraveno)
3. 3. 2011, 21:29
Tak to je teda šílenost,takové housky jíst právě teď,ale jinak to nešlo protože jsem je před půl hodinou dopekla a jsou tak skvělé,že jsem neodolala. I syn,který na všechno jídlo, když se ho někdo zeptá jaké je,odpoví že " normální" řekl že jsou dobré a to už je nějaká pochvala. Takže Haničko jedním slovem jsou VYNIKAJÍCÍ ještě je dám zítra zhodnotit manželovi a vnoučatům,ale myslím si,že bude stejná reakce
mon-cheeris
(upraveno)
2. 3. 2011, 17:00
tak jsem vše dala do pekárny a čekám jsem zvědavá
mon-cheeris
(upraveno)
2. 3. 2011, 19:17
@mon-cheeris
vřele doporučuji s těstem se krásně pracuje udělala jsem 36 uzlíků z Vaší dávky .Všem moc chutná děkuji za recept
slunickohanule
(upraveno)
28. 2. 2011, 19:14
tak právě jsem jednu snědla, fakt moooc dobrá
Lenpod
(upraveno)
28. 2. 2011, 16:41
Tak stejné těsto jsem objevila už u jiného receptu na rohlíky, jen jiné bylo kynutí - nebo spíše nekynutí. Po zamíchání, vytvořit rohlíky (klidně plnit salámem, sýrem,...), nechat 10 min. kynout , potřít vejcem, posypat solí,....a péct také na 200´. .............................................a byly lahodné
Něm.
(upraveno)
28. 2. 2011, 12:39
Včera jsem dělala housky a nemají chybu.Krásný nelepivý těsto a chuť naprosto úžasná.Doporučuji.Marcela
mona03
(upraveno)
23. 2. 2011, 10:47
Dbry den, včera jsem dělala vaše houstičky a byli uplně UŽASNÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!! jak nebude doma pečivo tak už žadne jine jen tady ty budu dělat......-)))) Super recept,vřele doporučuji je rychly a jednoduchy a na večeři uplně dokonaly přeji hezky den Monika
ivahouba
(upraveno)
19. 2. 2011, 21:08
V poslednim tydnu jsem vyzkousela plno receptu na rohliky, ale tento je SKUTECNE ten nejlepsi. Pekarnu nemam a tak jsem zadelala klasickym kvaskem v robotu Kitchen Aid, ktery testo misto mne skvele propracoval. Jen jsem musela pouzit trochu vice vody, asi o 100ml, je to mozna tim, ze jsem pouzivala sice taky hladkou mouku, ale americkou . Vykynuly krasne a upekly se do krupava, byla to radost s tak jednoduchym receptem pracovat Cela rodina moji snahu desne ocenila, protoze tady maji peciva sice velky vyber, ale dobra ceska houska tu neni. Moc dekujeme za vlozeni receptu
Dada34
(upraveno)
10. 2. 2011, 15:08
Vypadají nádherně
zjelenice
(upraveno)
10. 2. 2011, 14:49
....včera jsem dělala a jsou fakt výborné.... manža jen chválil. Dokonce dvě zůstaly k snídani a i druhý den byly skutrečně jedlé. Tyhle houstičky budou asi často
vavy2
(upraveno)
8. 2. 2011, 19:49
nemám pekárnu šlo by zadělat klasicky?
malajana3
(upraveno)
18. 3. 2011, 0:23
@vavy2
Ručně zadělat na housky je možné, možná to bude chtít o trošku víc droždí. V pekárně jsou pro kynutí nastavené lepší podmínky než máte v bytě.
channah
(upraveno)
16. 2. 2011, 21:07
@vavy2
určitě to jde
Mata3636
(upraveno)
10. 2. 2011, 15:59
@vavy2
určite, veď je snáď jedno, či cesto vymieša pekáreň alebo ručne-stručne, poprípade ručný mixér
Kospetaaa
(upraveno)
8. 2. 2011, 19:34