(recept
si oblíbilo 457 návštěvníků)
Housky jako z krámu
Potřebné ingredience
250ml vody špetka cukru 1 lžička soli 3 lžíce oleje 2 lžíce solamylu 500 g hladké mouky 1,5 lžičky sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého
Postup přípravy
suroviny dáme do pekárny v pořadí mokré, suché, kvasnice nahoru
program Těsto míchá a kyne cca 2 hodiny
na vále si těsto rozdělíme na 8 dílů
každý díl na tři kousky, zapleteme jako copánek
dáme na plech s pečícím papírem
potřeme vajíčkem, posypeme semínky
pečeme na 200 stupních dozlatova
Recept mám od kamarádky :-)
program Těsto míchá a kyne cca 2 hodiny
na vále si těsto rozdělíme na 8 dílů
každý díl na tři kousky, zapleteme jako copánek
dáme na plech s pečícím papírem
potřeme vajíčkem, posypeme semínky
pečeme na 200 stupních dozlatova
Recept mám od kamarádky :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ETričko
(upraveno)
12. 10. 2012, 16:46
zkoušela jsem, upekla a byly tvrdé kde mohla vzniknout chyba? děkuji
channah
(upraveno)
25. 10. 2012, 8:43
@ETričko
těžko říct, kde se stala chyba
saxik75
(upraveno)
18. 7. 2012, 18:19
Již jsem vyzkoušela hodně receptů, ale u tohoto zůstávám. Jsou úžasné, nadýchané, měkounké. Kdysi se říkalo "boží" , tak tedy vážně ANO.
channah
(upraveno)
2. 8. 2012, 9:42
@saxik75
děkuji
Eweli
(upraveno)
17. 7. 2012, 21:40
Výborné Byly na večeři a málem jsme se o ně poprali
channah
(upraveno)
2. 8. 2012, 9:42
@Eweli
jsem ráda, že chutnalo
LenkaZ.
(upraveno)
15. 7. 2012, 16:54
Dneska jsem dělala prvně tyhle housky a jsou naprosto božský. První várka se snědla ještě napůl teplá a už mi pekárna míchá těsto na druhou várku jiné housky už dělat nebudu.tyhle jsou fakt skvělé!
channah
(upraveno)
2. 8. 2012, 9:43
@LenkaZ.
taky se tu po nich vždycky jen zaprášilo
Zrušený účet
(upraveno)
23. 6. 2012, 10:22
Dnes je dělám. Zatím jsem nedělala pečivo, ve kterém by byl solamyl, tak jsem na to zvědavá. Už si recept tisknu a jdu zadělávat těsto.
channah
(upraveno)
2. 8. 2012, 9:44
@
a jak to dopadlo?
želva17
(upraveno)
12. 6. 2012, 23:29
Dobrý večer Hanko,je možné housky dělat bez pekárny?
Vera N
(upraveno)
23. 6. 2012, 8:57
@želva17
Odpovídám místo Hanky. Těsto si uděláte klasickým způsobem. Ještě jsem nikdy neměla problém.
channah
(upraveno)
2. 8. 2012, 9:45
@Vera N
děkuji za odpověď a máte pravdu, pekárna je pouze pomocník
Vera N
(upraveno)
12. 6. 2012, 15:40
juvajuva
(upraveno)
12. 6. 2012, 14:45
magbar
(upraveno)
30. 5. 2012, 20:36
Uzasny recept ... poprve jsem se pri peceni pustila do housticek a tyto jsou opravdu dokonale ... jen jsem po precteni komentaru dala necelou lzici solamylu a cely sacek suseneho drozdi na 500g mouky. Housticky nemaji chybu
channah
(upraveno)
2. 8. 2012, 9:45
@magbar
skvělé
Paolinka
(upraveno)
30. 5. 2012, 19:06
Dobrý den houstičky jsou krásné a hlavně výborné,dělala jsem je už dvakrát a všem moc chutnají děkuji za receptík Jana a Pája
channah
(upraveno)
2. 8. 2012, 9:46
@Paolinka
není zač
lu456
(upraveno)
17. 4. 2012, 13:57
jsou super a nedala jsem ani solamyl ani nevím,zda tady-(Finsko) je manžel spokojen,chybí tady české rohlíky
channah
(upraveno)
2. 8. 2012, 9:46
@lu456
to mám radost
mar.vapenikova
(upraveno)
7. 3. 2012, 16:12
Jsou moc dobré, povedly se napoprvé. Syn si právě maže třetí kousek.
channah
(upraveno)
2. 8. 2012, 9:47
@mar.vapenikova
to je dobré ohodnocení
Heduse
(upraveno)
21. 1. 2012, 19:28
Ahoj Hanicko prave jsem dopekla housticky z receptu od tebe,,,JSOU VYNIKAJICI slupla jsem hned tri ,,jsou proste NEJLEPSI moc DEKUJI ZA RECEPT ,,,,vsem ho mohu DOPORUCIT ,,postup jsem udelala presne podle navodu a jsou opravdu SUPR KRUPAVE jeste jednou moc dekuji a posilam pozdrav Milus..
channah
(upraveno)
2. 8. 2012, 9:48
@Heduse
strašně moc děkuji za pochvalu a přeji hezký den
Vrtelik
(upraveno)
4. 1. 2012, 15:03
Tak jsem je včera vyzkoušela a ted je suším slepicím byli strašně tvrdé dají se snimi vymlátit okna nevím kde jsem udělala chybu.
zenta12
(upraveno)
24. 11. 2011, 8:22
Díky za recept, housky jsou fakt super, jen mi přišli moc hutný, tak jsem vynechala solamyl a mám svoje vysněné housky. Kdo má rád hutnější, tak si ho tam dá. Jinač prostě super
channah
(upraveno)
7. 12. 2011, 14:33
@zenta12
tak to mě těší
Ruzikk
(upraveno)
23. 11. 2011, 10:08
Houstičky vypadají úžasně, myslela jsem že se mi taky povedou ale nezdařilo se. Nevím co jsem udělala špatně postup jsem dodržela. Těsto bylo hrozně hutné, málo vykynuté.Může být chyby v instantním droždí? Použila jsem z pytlíčku na kterém je napsano na 500g mouky, dělají také na 1kg, ale to jsem neměla. A nebo že bych to přehnala se solamylem?
channah
(upraveno)
23. 11. 2011, 15:03
@Ruzikk
to mě mrzí někdy je to taky moukou, některá jakoby nasákne více vody, takže když se mi zdá těsto moc hutné, přidám vodu i když tím droždím by to také mohlo být jestli je ho stejné množství v sáčku jako toho na 1kg, tak byste ho potom musela dát dvojnásobné množství
Ruzikk
(upraveno)
4. 5. 2012, 10:07
@channah
Zkoušela jsem ještě jednou, těsto jsem si při zadělávání pohlídala, potřebovalo to více mléka a droždí jsem dala klasický a povedlo se. I manžel si zapletl svůj plech houstiček jakožto vyučený pekař
sburicova
(upraveno)
4. 7. 2011, 21:05
Tak jsem právě dojedla první housku dle vašeho rceptu, jsou supr na chuť i vzhled , jen povrch je poměrně tvrdý a není křupavý, jen tvrdý , recept jsem dodržela i postup a pečení, ale není to ono , podotýkám, že nejsem začátečnice, peču léta a tyhle housky jsou fajn, až na ten povrch , příště zkusím pečení na ještě vyšší teplotu a kratší dobu a uvidíme, jak to dopadne . Za recept i tak moc děkuji
zdenka54
(upraveno)
7. 6. 2011, 0:40
včera jsem je pekla,měla jsem 11 takových uzlů byly fantastické,sotva jsem uchránila čtyři k snídani i bez přikrytí zůstaly krásně měkoučké a až teď mi došlo,že jsem zapomněla na Solamyl,ale vůbec to nevadilo zatím nejlepší
Andule.K
(upraveno)
9. 5. 2011, 12:58
tak jsem právě vytáhla první várku a jsou suuuper už dělám další.
Dludli
(upraveno)
16. 4. 2011, 16:59
Tak jsme take dneska pekly s dcerkou, ale mame ty housky ponekud trvanlive jsou desne tvrde. TAk nevim, ze bych s pekarnou neumela? Tuhle jsme zkousela buchticky se sodo, buchticky vsichni chvalili ale ty nase se nedali pomalu jist V cem muze byt chyba? Poradite nekdo?
Anýska08
(upraveno)
21. 5. 2011, 9:16
@Dludli
Ahoj Zuzi,tohle se nám občas taky stává.Je to změnou mouky anebo složením,když je těsto hutné,stačí přidat vodu,aspoň nám to pomáhá.Zdar dalšímu pečení