(recept
si oblíbilo 479 návštěvníků)
nepečený dortík Latte macchiato
Potřebné ingredience
Korpus: 200 g sušenek Be Be kakaové, 100 g másla, 2 PL rumu. Náplně: 500 g tvarohu ve vaničce (20%), 130 g cukru moučka, 380 ml smetany ke šlehání, 6 želatinových plátků, 1 PL instantní kávy, 1 vanilkový cukr.
Postup přípravy
Originál receptu najdete na TV Barrandov Pečeme s láskou 2 díl. Trochu jsem si to přizpůsobila. Recept uvádím, jak jsem to dělala já.
Korpus: Be bečka dáme do igelitového sáčku a rozdrtíme válečkem, spojíme rozehřátým másle a rumem, namačkáme do dortové formy průměr 24 cm a necháme chvíli v ledničce ztuhnout. (Přicvakla jsem do formy pečící papír, lépe se to pak přesouvá na tác.)
Náplně: 1 smetanu ke šlehání (250 ml) ušleháme. V misce smícháme tvarohy, moučkový cukr a 130 ml tekuté smetany ke šlehání. Želatinové plátky necháme nabobtnat 10 minut v trošce studené vody. Instantní kávu rozpustíme ve 2 lžících studené vody.
Do tvarohu lehce vmícháme šlehačku a rozpuštěnou želatinu. Oddělíme si polovinu krému, vlijeme do něj kávu a natřeme na sušenky. Do zbytku krému zamícháme vanilkový cukr a natřeme na kávovou náplň. Uhladíme vrch a necháme v ledničce ztuhnout.
Nahoru jsem nastrouhala marcipán a udělala z něj i kávová zrna, namáčená v čokoládě.
Korpus: Be bečka dáme do igelitového sáčku a rozdrtíme válečkem, spojíme rozehřátým másle a rumem, namačkáme do dortové formy průměr 24 cm a necháme chvíli v ledničce ztuhnout. (Přicvakla jsem do formy pečící papír, lépe se to pak přesouvá na tác.)
Náplně: 1 smetanu ke šlehání (250 ml) ušleháme. V misce smícháme tvarohy, moučkový cukr a 130 ml tekuté smetany ke šlehání. Želatinové plátky necháme nabobtnat 10 minut v trošce studené vody. Instantní kávu rozpustíme ve 2 lžících studené vody.
Do tvarohu lehce vmícháme šlehačku a rozpuštěnou želatinu. Oddělíme si polovinu krému, vlijeme do něj kávu a natřeme na sušenky. Do zbytku krému zamícháme vanilkový cukr a natřeme na kávovou náplň. Uhladíme vrch a necháme v ledničce ztuhnout.
Nahoru jsem nastrouhala marcipán a udělala z něj i kávová zrna, namáčená v čokoládě.
DORTÍK PRO DVA jsem udělala z poloviční dávky do dortové formy průměr 16 cm. Zbytek šlehačky jsem použila na polevu (60 g hořké čokolády rozmíchat v 60 ml horké smetany ke šlehání a vychladlé nalít na ztuhlý krém).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé