(recept
si oblíbilo 479 návštěvníků)
nepečený dortík Latte macchiato
Potřebné ingredience
Korpus: 200 g sušenek Be Be kakaové, 100 g másla, 2 PL rumu. Náplně: 500 g tvarohu ve vaničce (20%), 130 g cukru moučka, 380 ml smetany ke šlehání, 6 želatinových plátků, 1 PL instantní kávy, 1 vanilkový cukr.
Postup přípravy
Originál receptu najdete na TV Barrandov Pečeme s láskou 2 díl. Trochu jsem si to přizpůsobila. Recept uvádím, jak jsem to dělala já.
Korpus: Be bečka dáme do igelitového sáčku a rozdrtíme válečkem, spojíme rozehřátým másle a rumem, namačkáme do dortové formy průměr 24 cm a necháme chvíli v ledničce ztuhnout. (Přicvakla jsem do formy pečící papír, lépe se to pak přesouvá na tác.)
Náplně: 1 smetanu ke šlehání (250 ml) ušleháme. V misce smícháme tvarohy, moučkový cukr a 130 ml tekuté smetany ke šlehání. Želatinové plátky necháme nabobtnat 10 minut v trošce studené vody. Instantní kávu rozpustíme ve 2 lžících studené vody.
Do tvarohu lehce vmícháme šlehačku a rozpuštěnou želatinu. Oddělíme si polovinu krému, vlijeme do něj kávu a natřeme na sušenky. Do zbytku krému zamícháme vanilkový cukr a natřeme na kávovou náplň. Uhladíme vrch a necháme v ledničce ztuhnout.
Nahoru jsem nastrouhala marcipán a udělala z něj i kávová zrna, namáčená v čokoládě.
Korpus: Be bečka dáme do igelitového sáčku a rozdrtíme válečkem, spojíme rozehřátým másle a rumem, namačkáme do dortové formy průměr 24 cm a necháme chvíli v ledničce ztuhnout. (Přicvakla jsem do formy pečící papír, lépe se to pak přesouvá na tác.)
Náplně: 1 smetanu ke šlehání (250 ml) ušleháme. V misce smícháme tvarohy, moučkový cukr a 130 ml tekuté smetany ke šlehání. Želatinové plátky necháme nabobtnat 10 minut v trošce studené vody. Instantní kávu rozpustíme ve 2 lžících studené vody.
Do tvarohu lehce vmícháme šlehačku a rozpuštěnou želatinu. Oddělíme si polovinu krému, vlijeme do něj kávu a natřeme na sušenky. Do zbytku krému zamícháme vanilkový cukr a natřeme na kávovou náplň. Uhladíme vrch a necháme v ledničce ztuhnout.
Nahoru jsem nastrouhala marcipán a udělala z něj i kávová zrna, namáčená v čokoládě.
DORTÍK PRO DVA jsem udělala z poloviční dávky do dortové formy průměr 16 cm. Zbytek šlehačky jsem použila na polevu (60 g hořké čokolády rozmíchat v 60 ml horké smetany ke šlehání a vychladlé nalít na ztuhlý krém).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
28. 2. 2013, 16:32
nasta77
(upraveno)
28. 2. 2013, 16:09
Dortík je opravdu vynikající
spero
(upraveno)
28. 2. 2013, 19:11
@nasta77
Naděnko, jsem ráda, že jste ho vyzkoušela a že vám chutnal. Díky za zprávu.
P.A.V.L.A
(upraveno)
5. 12. 2012, 16:24
janaanaj
(upraveno)
4. 12. 2012, 17:54
Dnes jsem udelala, jen jsem neměla tmavé sušenky, tak jsme upekla kakaový korpus.... první ochutnávka dopadla na 1*, je opravdu výborný!
spero
(upraveno)
5. 12. 2012, 15:23
@janaanaj
Janičko, děkuji za komentář. Jsem moc ráda, že vám dortík chutná.
evka
(upraveno)
26. 6. 2012, 21:48
Neskutečná dobrota Vyzkoušela jsem o víkendu a všem moc chutnal Jen jsem neměla tak vysoké vrstvy,i když jsem měla formu stejný průměr Ale kupodivu vrstvy byly super oddělené od sebe,i když jsem to lila na sebe docela řidké.Vrch jsem ještě pocákala čokoládou a po dortíku se na oslavě jen zaprášilo.Děkuji Ivanko za skvělý receptík
spero
(upraveno)
27. 6. 2012, 23:40
@evka
Evičko, rádo se stalo. Jsem potěšena takovou zprávičkou.
kaktus
(upraveno)
23. 4. 2012, 14:37
V sobotu jsem zkoušela tento dortík a je to opět mňamina, ostatně jako všechny recepty od paní Ivany Akorát se mi nepodařilo mít tak pěkné vrstvy jak jsem na tu kávovou začala lít tu bílou tak se to různě promíchalo a jak jsem pospíchala, aby mi to neztuhlo dřív než to udělám, tak jsem do té bílé části zapomněla dát ten vanilkový cukr, ale ničemu to nevadilo
spero
(upraveno)
25. 4. 2012, 13:43
@kaktus
Martičko, děkuji za komentář. Měla jste to aspoň pěkně mramorované, to mohlo vypadat také dobře.
NIRI
(upraveno)
29. 1. 2012, 21:26
Ivi k tomu není co dodat supr jak vždy! jen zbrzděte s tím vkladaním nestačím,taky musím péct dorty s takou rychlostí to budu muset odbourat !
spero
(upraveno)
30. 1. 2012, 18:05
@NIRI
Aspoň máte z čeho vybírat, ne?
NIRI
(upraveno)
28. 1. 2012, 20:37
Tak Ivi hledám opět u vás ,narazila jsem na tento dortík!No a vidím že musí být opravdu dobrý, je tady komentář od mé dcery a tá hned něco nedělá!Tak pak napíši ,ale určitě opět nezklamete!
spero
(upraveno)
28. 1. 2012, 23:26
@NIRI
Irenko, ten dortík je luxusní. Vaše dcera má dobrý vkus. Tak ať chutná i Vám a určitě napište.
novackova
(upraveno)
28. 1. 2012, 20:11
spero
(upraveno)
28. 1. 2012, 23:27
@novackova
Lollipops
(upraveno)
28. 1. 2012, 19:43
Už se chladí Jen mám větší formu a chyběl mi jeden tvaroh, kterej sem nahradila jen zbytkem smetany na šlehání tak bude tenkej, ale nevadí, pokud pěkně ztuhne a bude chutnat tak nám to vadit nebude a pošmákne si určitě celá rodinka Ještě místo rumu jsem použila Amarretto, rum jsem neměla :D Mimochodem můj první nepečený dortík kdy dělám i korpus Už se na něj sbíhají sliny
spero
(upraveno)
28. 1. 2012, 23:35
@Lollipops
Verunko, na tom rumu nezáleží, to jste si naopak ještě vylepšila. Tvaroh je přece jenom hustější než smetana, pokud jste ji jenom nalila bez šlehání. Tak držím palce, aby to ztuhlo. Dejte vědět.
Lollipops
(upraveno)
29. 1. 2012, 9:29
@spero
Ivanko myslím že se povedlo Je výbornej
spero
(upraveno)
29. 1. 2012, 21:12
@Lollipops
Tak super.
Kombicka
(upraveno)
27. 1. 2012, 18:43
Dobrý den, dnes jsem dělala tento dort podle receptu na tv barrandov a vidím že jste zdvojnásobila dávku másla, já jsem dala asi 70g ,protože se mi to nechtělo spojit a ještě jsem přidala amaretto, přišlo mi že mandlový likér se k tomu bude hodit. Ale dort málo mi ztuhl, s želatinou jsem dělala podruhé v životě, přesně podle návodu a po čtyřech hodinách v lednici se to lehce rozpadá. Tak nevím, jestli to má tuhnout do druhého dne.....? Vy máte krásně vidět ty jednotlivé vrstvy... Dana N.
spero
(upraveno)
27. 1. 2012, 20:00
@Kombicka
Píšu vzkaz.
Žouža
(upraveno)
24. 11. 2011, 16:51
Děkuji za výborný recept Jako vždy mi něco chybělo, tak jsem použila místo BeBe sušenek piškoty, které jsem přibarvila kakaem a neměla jsem ani želatinu, tak jsem použila jeden pudink bez vaření a ztuhlo to krásně.
lhotacka
(upraveno)
20. 11. 2011, 7:56
Paní Ivo, moc děkujeme za inspiraci. Tak já taky tento dortík zkoušela a je výborný Měla jsem úspěch. Ale jedna chybička se stala a to, že se želatinou se musí oooopravdu rychle......ztuhla hrozně rychle a už sem ji nestačila zamýchat Ale i tak výborný
spero
(upraveno)
20. 11. 2011, 23:09
@lhotacka
Lucinko, díky za zprávu. Od želatiny se nedá odbíhat, ale ztuhlou jste mohla klidně zase rozpustit nahřátím. No, příště bude líp. Jenom to nevzdávejte a želatiny se nebojte. Když se s ní naučíte pracovat, budete dělat skvělé zákusky. Budete a to Vám moc přeji.
Martinka V.
(upraveno)
26. 10. 2011, 9:42
Je vynikající!! Dělala jsem ho tchýni k narozeninám a měla jsem veliký úspěch!! Moc děkuji za super recept, určitě budu dělat znovu Martina
spero
(upraveno)
26. 10. 2011, 20:42
@Martinka V.
Martinko, k tomu velikému úspěchu s dortem Vám moc gratuluji. A jinak děkuji za tu zprávu, která mi udělala radost.
Majollenka
(upraveno)
7. 10. 2011, 22:09
Tak me se, diky slehacce, ktera se jaksi nevyslehala, absolutne nepovedl!!! Mrzi to, ale co, az to premrzi, zkusim ho jeste jednou
spero
(upraveno)
8. 10. 2011, 19:40
@Majollenka
b0ruvka
(upraveno)
5. 6. 2011, 21:57
RosMar
(upraveno)
5. 6. 2011, 20:00
Ivanko moc děkuji za skvělý recept,dortík je opravdu výborný http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3608368....
spero
(upraveno)
6. 6. 2011, 17:02
@RosMar
Martinko, jsem moc ráda, že vám dortík chutnal. Moc se Vám povedl. Děkuji za zprávu a z mám velkou radost.
Monis
(upraveno)
24. 5. 2011, 8:07
Výborný dortík, opravdu jsme si pochutnali a pro milovníky kávových pokrmů fakt lahoda Dala jsem ještě trochu zrnkové kávy k té instantní, ozdobila pralinky a mandlovými lupínky.
spero
(upraveno)
24. 5. 2011, 20:54
@Monis
Moničko, naprosto s Vámi souhlasím. A Vy jste to ještě krásně vylepšila
jiraluk
(upraveno)
23. 5. 2011, 20:17
vlasticka01
(upraveno)
22. 5. 2011, 14:27
taky skusim