Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 116 návštěvníků)

Kilimandžáro

0.0
Kilimandžáro

Potřebné ingredience

Originál je ze slovenského mmb,trošku jsem recept upravila,originál byl s mandarinkami já dala broskve a korpus je pudinkový.Dortík byl velice jedlý. Náplň :2 tvarohy měkké ve vaničce,1 šlehačka,1 vanilkový cukr,4 lžíce cukru krupice (podle chuti),2 želatinové ztužovače dr.Oetker,kompotované broskve,stačí menší balení (450gr)budeme potřebovat i šťávu. KORPUS : 6 vajec,15 dkg polohr.mouka, 15 dkg cukr krystal,1 čokoládový puding (sypký), 2 lžíce kaka,1/2 prášku do pečiva.Na potření merunˇkovou marmeládu

Postup přípravy

viz foto

suroviny na náplň

Tvarohy+nevyšlehanou šlehačku+cukr+van.cukr vše vyšleháme,přidáme najemno nakrájený broskvový kompot(2 nakrájené půlky broskví si necháme stranou)Podle návodu připravíme želatinový ztužovač a vše spojíme.

mísu o průměru cca 20 cm vyložíme potr.folií dáme náplň a dáme do chladna (lednice)

Suroviny -když se náplň bude chladit upečeme korpus.

z bílků vyšleháme tuhý sníh,zašleháme cukr žloutky a polohrubou mouku

přidáme čokoládový puding,kakao a prášek do pečiva-vše dobře zašleháme

těsto nalejeme do ráfku o průměru 24 cm a upečeme při 170 st cca 30 minut-záleží na troubě

upečeno

korpus necháme vystydnout a rozkrojíme na 1/2

jednu půlku pomažeme meruňkovou marmeládou,druhou rozkrájíme na 16 výsečí

na pomazanou půlku vyklopíme ztuhlou tvarohovou náplň,nakrájené výseče zespoda namočíme do kompotové šťávy a přikikládáme na tvarohovou náplň.Do středu dortu dáme zbytek nakrájených broskví.pocukrujeme cukrem moučka.

nakrojeno

řez

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie