(recept
si oblíbilo 184 návštěvníků)
Domácí Rohlíky > jednoduché a skvělé
Potřebné ingredience
1 kg hladké mouky, 0,5 l mléka (používám plnotučné), 50 gr droždí, 100 gr stolního oleje (ne olivový!), 10 gr cukru, 20 gr soli. vodu s kapkou octa na potreni sul, mak, kmin > na posypani
Postup přípravy
Tento týden dělám už po 4té , jelikož je syn ve škole tak jsem stihla ještě i vyfotit , jinak mi je kradou s manžou , horké z plechu :-)
Těsto je zadělané v domácí pekárně:
mléko,olej,droždí ,cukr,sůl a trochu mouky dáme do pekárny zapneme program Těsto , necháme aspoň 5 minut společně míchat a pak přisypeme zase trochu mouky , opět necháme promíchávat a moouku přimícháváme cca na 4-5× aby , každá mouka je jiná tak aby se těsto nelepilo a zase naopak aby nebylo moc tuhé.Po umíchání necháme v pekárně kynout na celý program.
Po té vyndáme na vál a rozdělíme na 2 poloviny jednu dáme stranou a druhou rozdělíme zase na 2 poloviny.
Z každého toho dílku vyválíme placku aby byla kulatá a tu pak rozdělíme na osminky (půlka příčně a půlka podélně a zase půlka z každého dílku > jako pizzu) vznikne nám 8 trojúhelníků., které od širokého konce smotáme k cípku , než začneme motat připravíme si vodu s kapkou octa a každý ten dílej trochu pomašlujeme vodou (hlavně cípek ) ono to pak lépe drží , jakmile máme zabaleno ještě trochu poválíme aby to bylo kompaktnější.
Dáme na plech a pomašlujeme vodou s octem dáme posypku a pečeme já peču v el.troubě na 200°C cca 15-17 minut , když chcete vypečenější nechte je déle.
Takto vytvořených rohlíčků bude 36 , pokud je chcete větší tak dělíme těsto>na 4 díly a po rozválení jen na 4 trojúhelníky a pečeme stejně.
Těsto je zadělané v domácí pekárně:
mléko,olej,droždí ,cukr,sůl a trochu mouky dáme do pekárny zapneme program Těsto , necháme aspoň 5 minut společně míchat a pak přisypeme zase trochu mouky , opět necháme promíchávat a moouku přimícháváme cca na 4-5× aby , každá mouka je jiná tak aby se těsto nelepilo a zase naopak aby nebylo moc tuhé.Po umíchání necháme v pekárně kynout na celý program.
Po té vyndáme na vál a rozdělíme na 2 poloviny jednu dáme stranou a druhou rozdělíme zase na 2 poloviny.
Z každého toho dílku vyválíme placku aby byla kulatá a tu pak rozdělíme na osminky (půlka příčně a půlka podélně a zase půlka z každého dílku > jako pizzu) vznikne nám 8 trojúhelníků., které od širokého konce smotáme k cípku , než začneme motat připravíme si vodu s kapkou octa a každý ten dílej trochu pomašlujeme vodou (hlavně cípek ) ono to pak lépe drží , jakmile máme zabaleno ještě trochu poválíme aby to bylo kompaktnější.
Dáme na plech a pomašlujeme vodou s octem dáme posypku a pečeme já peču v el.troubě na 200°C cca 15-17 minut , když chcete vypečenější nechte je déle.
Takto vytvořených rohlíčků bude 36 , pokud je chcete větší tak dělíme těsto>na 4 díly a po rozválení jen na 4 trojúhelníky a pečeme stejně.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
luchk
(upraveno)
14. 2. 2014, 17:47
výborné, děkujeme mám kluky nemocné doma tak se parádně zabavili a ted mají boule za ušima
veronininka
(upraveno)
17. 11. 2013, 15:31
jdu na ně.... tak jsem je upekla a: z těsta jsem byla zprvu zmatená, poněvadž bylo dost husté. Ale! Pěkně vykynulo a luxusně se s ním pracuje Rohlíčků mám 16ks a voní celým bytem Všichni už se těšíme, až vystydnou
jajulik
(upraveno)
26. 1. 2013, 21:26
Zrušený účet
(upraveno)
26. 1. 2013, 20:19
Jsou výborné, jednoduché - díky za recept
čučinek
(upraveno)
9. 1. 2013, 17:56
jsou úúúžasnééééééé všem moc doporučuji do těsta jsem dávala olivový olej,my ho máme moc rádi a rohlíčky byli moc dobré Andrea
STŘELEC
(upraveno)
7. 1. 2013, 21:01
parádní, dala jsem sezam. posyp , opravdu jsou vynikající
krišon
(upraveno)
6. 1. 2013, 21:32
Vynikající, pekla jsem poprvé - manžel prohlásil, napiš tam paní pochvalný komentář a zbytek rohlíků ukliď do skříně a opatři petlicí, jinak se neznám a sním všechny http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4277667komentare
marijka
(upraveno)
1. 4. 2012, 21:47
právě je ochutnáváme a jsou skvostnéééé!!! díky
anios
(upraveno)
1. 4. 2012, 18:26
jsou luxusní...vychytané do posledního drobečku
jajoulinka
(upraveno)
31. 3. 2012, 12:04
Děkuji za skvělí recept včera jsem pekla z poloviční dávky a dneska mám další várku v troubě nemám domácí pekárnu ale vůbec to neva jsou opravdu super i druhý den Ivana
Johanky
(upraveno)
24. 3. 2012, 23:55
Děkuji za bezva recept, už jsem pekla po páté http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4001592
danniDD
(upraveno)
5. 1. 2012, 15:17
tak v 11:00 vyndány poslední z trouby a v 13:30 jich tu mám osm výborné
L_U_CIN_K_A
(upraveno)
27. 9. 2011, 7:46
Já nemám domácí pekárnu ale musím je hned zkusit jsou lákavé. A ještě když paní Martinka napsala že přidala semínka mňam. Moc chválím!!!
1marti1
(upraveno)
26. 9. 2011, 20:40
Teda přidávám pozitivní hodnocení Hladkou mouku jsem podělila - dala jsem špaldovku, chlebovou a obyč.hladkou, do těsta jsem přimýchala semínka sezamu, lnu a slunečnice a opravdu , trochu sádla, pečící papír jsem vymázla sádlem a po upečení jsem housky potřela rozpuštěným máslem s trochou rumíka....úžasné, moc chválím a doporučuju dál a všem!!!!Děkuju a přidávám do oblíbených Jo ještě mám tip - nějak jsem nestíhala, takže jsem uklohnila váleček a ten potom rozdělila na menší bochánky, které jsem dala kynout ještě na 20 minut na plechu, pak jsem je potřela máslem a posypala a parádní housky...
Hudylu
(upraveno)
13. 3. 2011, 16:40
Rohlíčky jsou výborné manžel s dcerkou se o ně praly
Jarča10
(upraveno)
25. 3. 2011, 12:43
@Hudylu
tak jsem ráda že chutnají
pipinkajana
(upraveno)
18. 2. 2011, 13:51
zdravím Jarko, váš recept vypadá jednoduše a o víkendu se na něj chystám..snad se mi povedou jako vám a všem ostatním.. jen mě zarazilo to množství droždí..opravdu je to 50 gramů?..a můžu použít sušené? jestli ano, taky stejné množtsví?..díky za odpověd...jana
Jarča10
(upraveno)
19. 2. 2011, 9:40
@pipinkajana
opravdu je to tak,já dávám 1 kostku a pak malínko míň mouky /úměrně/ ale je to tak , 1 kostka droždí je na 1kg mouky tady je o něco víc takže dát cca 2a kousek sušeného , to je myslím na 1/2kg mouky 1 sáček
lumysak
(upraveno)
6. 2. 2011, 14:39
Jarko,nekde mi ta chybi v tom detailnim rozpisu ten olej!!! ale dal jsem ho do mleka,tak snad jsem neudelal chybu,prave testo kyne!!
lumysak
(upraveno)
8. 2. 2011, 13:47
@lumysak
Jarča10
(upraveno)
7. 2. 2011, 8:28
@lumysak
chybička se vloudila už je opraveno,také dávám společně s mlékem prostě všechno nandat do pekárny
anaba
(upraveno)
2. 2. 2011, 21:33
tak ty vypadají skvěle musím je taky vyzkoušet
ivahouba
(upraveno)
2. 2. 2011, 21:30
Zkusila jsem dnes upect rohlicky u dcery v USA. Jsou vynikajici. Testo jsem zadelala na robotu, napred klasicky kvasek a pak vse pridat, hodne dobre propracovat a nechat kynout asi 11/2 hod. Udelala jsem rohlicky vasi velikosti. Velmi dobre se s testem pracovalo, posypala kminem, soli, par naplnila rozrdobenou nivou a par nechala pro milovniky masla a marmelady jen tak Pekla jsem trochu dele - asi 22 min.aby byly vypecenejsi, ale krupava kurcicka se mi nepovedla. Vite nekdo jak na to?? Dceri a klukum se styska po obycejnych, dobrych, krupavych ceskych rohlickach, ktere se uz ale bohuzel ani v CZ nedaji tak snadno koupit. Moc dekujeme za vlozeny recept, pri kazdem dalsim peceni si na vas vzpomeneme
Jarča10
(upraveno)
3. 2. 2011, 16:10
@ivahouba
to jsem ráda že Vám vyšlo jak mělo...úplně první várku co jsem zkoušela jsem dala na vyšší teplotu a byly křupavé ale chce to pohlídat aby se nezpálily
jidav
(upraveno)
31. 1. 2011, 10:09
vypadají dobře, asi je zkusím