Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1311 návštěvníků)

Úúúúžasné, rychlé, jednoduché a hlavně stráááášně dobré NUGÁTOVÉ ŠPIČKY!!!!!!!!!!!!!!

0.0
Úúúúžasné, rychlé, jednoduché a hlavně stráááášně dobré NUGÁTOVÉ ŠPIČKY!!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

1 šlehačka 200g nugátu (mají ho skoro v každé cukrárně na váhu jen se nebojte zeptat!!!!) (dá se nahradit i nugátovou čokoládou - ta je k dostání běžněji, ale nugát je nugát )150g hořké čokolády100g mléčné čokolády100g 100% tuku

Postup přípravy

Všechny přísady včetně šlehačky dáme do nějaké nerezové nebo ohnivzdorné misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou, aby se všechno opravdu pořádně rozpustilo, jinak Vám kousky čokolády budou ucpávat zdobící pytlík. Poté dáme misku někam vychladit, já jsem dala do ledničky. Ztuhlou směs pak dáme do mixéru, rozšleháme a plníme do malých košíčků.

Já dneska dělala poprvé, zrovna se chladí na balkoně a jsou opravdu boží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Měla jsem strach, jestli seženu nugát, ale absolutně bez problému jsem ho koupila v obchůdku s hamburgery :)))))))))))) A ptala jsem se i v cukrárně, tam ho taky mají, jsou to prostě klasické kostičky jako z bonboniery, jen podstatně levnější :))) U nás ho prodávají za 16,- 100g :)))


=========================================
PRO MAMINKY, KTERÉ NEMOHOU SEHNAT NUGÁT
=========================================
Paní Janička vyzkoušela a doporučuje:
Obyčejná nugeta (Spar, Tesco, Clever...) + přidat o 50g hořké čokolády a 50g 100% tuku víc :)) Výsledek je stejně úžasný :)))

protože mi chodí hodně emailů s dotazy jakou šlehačku používám, zde je foto :o)

Takto vypadá vychlazená a ztuhlá hmota

Předáme do mixéru, vypadá to nevalně, ale nebojte se :))))

Když se to šlehá, dostane směs krásnou barvu :)

Toto je množství z jedné dávky !!! To si dááááme :o)))

Detail pro pokochání :)))))

Výsledek Dášenky Veselé ID 9782. Prostě nádhera Dášo, jsou fakt krásné!!!!

Výsledek Lucky Pijakové ID 98957 - Další mega šikovná mamča :o))))

Výsledek Barborky H. ID 11352 - Další nádherné výtvory s krásným zdobením

Detaily Barborčiného zdobení :)

Výsledek Petry B. ID 35806 - Nádhera, jedna špička jako druhá :)))

Detaily Petřiného zdobení :)))

s mandličkou od Petry A. (napka) ID 9857

Nádherná letošní várka Kláry K. (kklarysa) ID 31490

detail zdobení Klárky!!! Nádhera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

s lentilkou a dalším krásným nápaditým zdobením od Pavly M. (Paja_M) ID 29503

varianta s piškotem od Martiny Kosternové (Lupitka) ID 122460 - mňam!!!!

varianta s plněním vaječným koňakem od Lenky T. (TOPIK) ID 79609

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mišus 9. 12. 2007, 16:26
Už dvakrát jsem chtěla Váš recept vyzkoušet. Už dvakrát jsem si koupila 20 dkg nugátu. Už dvakrát jsem ho sežrala!!!!!!!! :-D :-D :-D Tak nevím jestli tu Vaši dobrotu někdy ochutnám! ;-)
silvies 10. 12. 2007, 23:08
@mišus Šiš...ani nevíte, jak jste mě potěšila ;-). takovou práci mi dalo ten nugát sehnat a pak jsem ho úplně bezděčně a nevědomky sežrala (zajic)
Hanka V. 9. 12. 2007, 20:23
@mišus Míšo :-D :-D :-D dneska jsem měla fakt den blbec, ale vy jste mě rozesmála :-D :-D :-D :-D Tak snad potřetí to vyjde :-D :-D :-D
Katy12 9. 12. 2007, 8:53
Hani, můžu tohle cukroví udělat už teď? Vydrží 14 dní, aniž by se zkazilo? Katka.
Hanka V. 9. 12. 2007, 15:59
@Katy12 Kačko já ho mám na balkoně už 14 dní a je pořád skvělé (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Jenom hrozěn ubývá :-D :-D :-D
martina@lucka 11. 12. 2007, 14:00
@Hanka V. +o( +o( +o(ach jo já ho mít 14 dní doma tak mě ho všichni sežerou, no asi i já potom co tady čtu za chválu, tak pořád čekám a čekám, ale už to fakt dlouho nevydržím ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
klient 6. 12. 2007, 19:08
Hani Dobrý večer. Tak je hotovo, Vypadá to krásně. Bohužel jsem nesehnala nugát, tak jsem dnes ve Sparu koupila nugetu. Byla to ta Sparová , stala asi 24,- Kč . koukala jsem na obsah oříšků. těch tam bylo 0,2 %. , proto jsem vybrala tuto. Přidala jsem tam o 5 dkg víc hořké čokolády a o 5 dkg víc omegy. Krásně se vše spojilo a i rozšlehalo. Mám jich asi 70. Už je to v chladu na balkoně. manželovi i sousedce to moc chutnalo. Tak díky za rychlý a dobrý receptík. (Y) (Y) a krásné (banky) (stromecek) a hodně (darecek) (darecek). Jana (clamp) (clamp) (clamp)
Hanka V. 6. 12. 2007, 22:00
@klient Jani tak to jsem moc moc ráda, že jste napsala (L) (L) (L) Hned Vaše obměny receptu napíšu nahoru, aby maminky věděly, čím nahradit nugát [A] :-) Já budu o víkendu dělat další dávku, naivně jsem si myslela, že jsou schované na balkoně :-D a manžel na ně tajně chodil a zůstalo mi jich tam 20 :-D :-D :-D Jani krásné svátky i Vám (banky) hlavně pohodu a příjemnou atmosféru (pohoda) a nějaké ty (darecek) co potěší (L) (L) (L)
Myšule 6. 12. 2007, 14:16
Hani tak do toho půjdu taky (clamp) (clamp) |:o)
Hanka V. 6. 12. 2007, 22:01
@Myšule Leni zkuste, je to fakt bomba :-$ a jestli máte lískový oříšek, dejte ho dovnitř (L) mňaaaam (clamp) (clamp) (clamp)
MachyA 4. 12. 2007, 21:55
Hani už jsem si uložila Vaše úžasné špičky, jen se potřebuji zeptat, jak velké ty košíčky jsou a kolik jich je potřeba, jsou to ty nejmenší?? Šlehačka 200ml, nebo 250ml? Asi těch 250, ale radši se ptám, hodně se teď prodává ta menší *-)A už nebudu otravovat :-# :-# Vypadají báječně, pustím se do nich tak týden před svátky, u nás myslím taky dlouho nevydrží (tudledudle)
Hanka V. 5. 12. 2007, 16:35
@MachyA Alenko (L) Šlehajdu jsem měla v kelímku 250ml od Kunína, taková ta klasická :-) Košíčky záleží na Vás, já koupila ty nejmenší, aby toho bylo hodně :-D :-D :-D :-D
ivculinek 4. 12. 2007, 18:21
Dobrý den Haničko, já bych se chtěla zase zeptat, jaký 100%-ní tuk se tam dává? Myslím, že máslo má asi 82%, tak co tam dát? Moc děkuju IvanaV.
Hanka V. 5. 12. 2007, 16:33
@ivculinek Ivanko já koupila úplně obyčejný 100% tuk Tesco (Y) Máslo je něco jiného, 100% tuk je takový bílý, vypadá to jako sádlo v kostce :-$ Kdysi se prodávala Iva, nevím jestli je ještě na trhu :-p Zeptejte se prodavačky, ony Vás nasměrují (L) (L) (L)
hankaniki (upraveno) 3. 12. 2007, 10:16
Hani, chci se zeptat. Da se to varit i se slehackou? Myslite si, ze to pujde rozmixovat tycovym mixerem? Ja totiz nemam robota. Dekuji za odpoved Hanka.
Hanka V. 3. 12. 2007, 12:41
@hankaniki Hani já to dala všechno do misky a rozpustila nad párou, takže i tu šlehačku. (Y) Určitě by to šlo vyšlehat normálníma metličkama, ručním mixérem, ale jestli máte na mysli ponorný mixér, tak to si myslím, že asi nepůjde :^) Je to dost husté, nevím, jestli by se to dostatečně vyšlehalo :-$
hankaniki 4. 12. 2007, 11:43
@Hanka V. Hani, dekuji za odpoved. Mam i normalni mixer, tak snad se s tim nejak poperu. :-) :-)Potom dam vedet jak se povedly. Jeste se chci zeptat, jak dlouho pred vanocemi je delate. Hanka.
Hanka V. 4. 12. 2007, 17:20
@hankaniki Hani já jsem je dělala letos prvně [A] A už je mám na balkoně tak věřím, že vydrží :-p Příště to udělám tak 14 dní před svátkama, aspoň nebudu mít strach, že je sníme :-D :-D :-D Držím palce, ať se povedou (L)
jolča 30. 11. 2007, 17:47
Milá Hani,zkoušela jsem sehnat nugát ale u nás ho nikde nemají, :-@ a tak ráda bych špičky vyzkoušela vypadají úúúžasně škoda.Přeji Krásné Vánoce Jolana (vanoce) (vanoce)
Hanka V. 1. 12. 2007, 9:40
@jolča Joli jak už jsem psala níže :-$ Já bych normálně zkusila Nuttelu a přidala bych třeba 100g hořké čokolády na víc, protože nugát je tužší než nuttela, takaby držely tvar (L)
Koblížci 30. 11. 2007, 12:35
Hani, kdybych se rozkrájela, tak nugát nikde není!! Už ho sháním druhý den.. Tak asi bude změna...mám recept na něco podobného..je tam jen šlehačka a spousta čokolády..dovnitř se dá oříšek, rozinka nebo cokoliv jiného..udělá se koulička, vykoupe se v čokoládě a obalí v kakau.. Vložím to do svých receptů...
Hanka V. 1. 12. 2007, 9:39
@Koblížci Leni možná by se mohla použít Nuttela a přidat trošku hořké čokolády, aby ty špičky v konečném výsledku držely tvar :-) Ale já s nugátem opravdu problém neměla, kdekoli prodávají zákusky, tam ho mají :-$ :-$ :-$ Taky ho u nás prodávají v obchodě s bonbonama na váhu :-p Tak já nevím :-|
leni0323 28. 11. 2007, 13:34
mám taky dotaz - šlo by dát tento krémík mezi dortové oplatky a pak nařezat jako nugátky???? je to dostatečně husté?? docela mám na to chut |:o) |:o) |:o)
Hanka V. 28. 11. 2007, 15:21
@leni0323 Leni já myslím, že určitě :-$ Krém je hustý, takže i po nastříkání drží tvar, takže by určitě šel namazat i mezi dortové oplatky (Y) Je to super nápad (Y) Bude to krásně vypadat (H) (H) (H)
Hanka V. 28. 11. 2007, 12:39
Ještě mě napadlo [A], že příště dám dovnitř lískový oříšek nebo mandli (L) A to pak bude žůůůžo :-D :-D :-D
sarka01 28. 11. 2007, 13:04
@Hanka V. Tak moc díky, asi je taky o víkendu udělám.Šárka
sarka01 28. 11. 2007, 10:55
Dobrý den Hani,když to chci na vánoce, kdy to mám udělat? Jak dlouho špičky vydrží ? Asi moc ne, když je tam šlehačka.Díky Šárka
Hanka V. 28. 11. 2007, 11:30
@sarka01 Šári, já jsem je dělala poprvé, takže nemůžu soudit :-$ ale věřím, že do vánoc to vydrží, pokud je nesníme :-D Maximálně udělám další dávku :-) Já je mám na balkoně v tom velikém chladu skoro mrazu :-D Tak snad se to nezkazí [A]
spílja 28. 11. 2007, 10:40
Tak zas budu mít "pečící" víkend,ale ten poslední detail už ve mně vyvolává "Pavlův reflex",nedá se tomu zabránit.Jen,prosím ,kde se dají koupit ty papírové košíčky?
Hanka V. 28. 11. 2007, 11:29
@spílja Jani, jak Vám Monika správně radí, tak nejlépe v papírnictví :-p Já je koupila normálně v Tescu u domácích potřeb :-)
Mončjatko 28. 11. 2007, 10:43
@spílja Jani, dovoluji si odpovědět za autorku. Já kupuji papírové košíčky v papírnictví. Mají několik velikostí... :-).
spílja 28. 11. 2007, 10:50
@Mončjatko Děkuji za bleskovou odpověď,zrovna se mi to hodí,jdu za chvíli provětrat peněženku,tak to vemu nejdřív do papírnictví.Díky,JanaS.
atep 28. 11. 2007, 10:25
určitě vyzkouším,protože mi to připomíná na pohled ty co jsme jedli tenkrát v Německu na návštěvě,a já se po nich mohla u....byly moc dobré (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
Hanka V. 28. 11. 2007, 11:27
@atep Petro to chápu :-D :-D :-D Já je mám na balkoně schované v krabici, protože kdyby byly volně přístupné, tak už jsou sežrané :-D :-D :-D
amalka2 28. 11. 2007, 10:11
No tak to vypadá opravdu (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic)to musím udělat na Vánoce. Moc děkuji za recept (L) (L) (L) (F) (F) (F)
Hanka V. 28. 11. 2007, 11:26
@amalka2 Míšo určitě ho vyzkoušejte (L) Je to opravdu jednoduché, není na tom co zkazit (Y) A ten výsledek ... (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
Simeona 13. 12. 2007, 22:35
@Hanka V. Hani, ty špičky vypadají moc lákavě... Jenom pořád přemýšlím, když se pak dají do tepla na talíř jestli za chvilku "netečou"? Dík za odpověď, ahoj Simona
Jasminka.B 26. 11. 2007, 18:30
...já už fakt nevím co s Váma maminky...asi prodám PC už se nemůžu koukat na ty dobroty...pořád jenom peču-už i manža chce zhubnout-nemluvě o mně... :-( :'( ale jinak SUPR (Y) (Y) (Y)
Hanka V. 26. 11. 2007, 22:00
@Jasminka.B :-D :-D :-D Jani tak přesně vím o čem mluvíte :-D :-D :-D Akorát můj manžel ať "žere" jak "žere pořád má 68kg :-D :-D :-D Jenom já tloustnu i po vodě :-D :-D :-D Ale tyhle nugátové špičky [A] [A] [A] Přece když něco jíte s chutí, tak to neobsahuje žádné kalorie to nevíte? :-D :-D :-D :-$ :-$ :-$ :-$
zverimex 26. 11. 2007, 12:20
Vypadá to skvěle. (clamp) (Y) , chci se zeptat, mixujete nebo šleháte?? Díky Petra
Hanka V. 26. 11. 2007, 18:15
@zverimex Petro ještě mě napadá, určitě by to šlo udělat i v robotu s tou uzavíratelnou mísou, jen aby to šlehalo plastovou metlou nebo něčím podobným, nože by to asi neudělaly. Nebo ručně metličkou, ale to by mi asi upadla ruka :-D :-D :-D
Hanka V. 26. 11. 2007, 12:32
@zverimex Šlehám :-) teda asi :-$ Mixuje se nožema že? :-D Já už po tom víkendu, kdy jsem pá-so-ne šla spát v jednu ráno ani nevím jak se jmenuju :-D Ta hmota se udělá buď ručním šlehačem nebo v mixéru metličkama ( já mám Bosh a tam je metla jedna) (Y)
Kacur 26. 11. 2007, 11:58
No, tak to musí být výborné (Y) jen nevím, kdy všechny ty úžasné recepty, co jsem si z MMB uložila, udělám, a hlavně, kolik mě to bude stát ;-) ;-) ;-) ;-) Tak snad aby už tady žádné takové výborné recepty nepřibývaly ;-) ;-) ;-) jinak se neunesu :-D
Hanka V. 26. 11. 2007, 12:02
@Kacur Katko tak to máme stejný problém :-D Já za víkend napekla 10 druhů a když koukám na MMB kolik tady toho je, obávám se, že další víkend mě nemine ;-) ;-) ;-)
Koblížci 26. 11. 2007, 11:54
Néééééé!! Už mě netrapte... Vypadá to úžasně a tuším,že to bude chutnat ještě líp.... copak postavu tu už neřeším, ale horší to bude s peněženkou.. :-p
Hanka V. 26. 11. 2007, 12:01
@Koblížci :-D :-D :-D Leni není to tak strašné, mléčnou čokoládu můžete použít z figurek po Mikuláši ( u nás jich vždycky máme mega zásobu :-D ) a čokoláda na vaření stojí pár korun :-$ Jsou toho dva tácy (Y) Ale je fakt, že když se všechno cukroví sečte, to aby si bral člověk pomalu úvěr :-D :-D :-D
Koblížci 26. 11. 2007, 12:17
@Hanka V. No právě..copak jedno cukroví...ale těch druhů co bude..to pak bude fičák...No,ale reforma je až po novém roce,že?? :-D
Hanka V. 26. 11. 2007, 12:34
@Koblížci Jo jo :-D ono by možná nebylo špatné nechat si účet, kolik jsme do toho letos investovali (H) a porovnat to za rok (Y) Myslím, že nám spadne brada ;-) Ale ona nám spadne už prvního ledna, tak proč čekat do příštích vánoc :-D :-D :-D
riplei 26. 11. 2007, 11:31
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Tak to vypadá super, jako bonboniéra (Y) (Y) (Y) Určitě letos vyzkoušíme :-) :-) :-) Díky za recept ;-) ;-) ;-)
Hanka V. 26. 11. 2007, 12:01
@riplei Vyzkoušejte, je to fakt super!! (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie