Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1311 návštěvníků)

Úúúúžasné, rychlé, jednoduché a hlavně stráááášně dobré NUGÁTOVÉ ŠPIČKY!!!!!!!!!!!!!!

0.0
Úúúúžasné, rychlé, jednoduché a hlavně stráááášně dobré NUGÁTOVÉ ŠPIČKY!!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

1 šlehačka 200g nugátu (mají ho skoro v každé cukrárně na váhu jen se nebojte zeptat!!!!) (dá se nahradit i nugátovou čokoládou - ta je k dostání běžněji, ale nugát je nugát )150g hořké čokolády100g mléčné čokolády100g 100% tuku

Postup přípravy

Všechny přísady včetně šlehačky dáme do nějaké nerezové nebo ohnivzdorné misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou, aby se všechno opravdu pořádně rozpustilo, jinak Vám kousky čokolády budou ucpávat zdobící pytlík. Poté dáme misku někam vychladit, já jsem dala do ledničky. Ztuhlou směs pak dáme do mixéru, rozšleháme a plníme do malých košíčků.

Já dneska dělala poprvé, zrovna se chladí na balkoně a jsou opravdu boží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Měla jsem strach, jestli seženu nugát, ale absolutně bez problému jsem ho koupila v obchůdku s hamburgery :)))))))))))) A ptala jsem se i v cukrárně, tam ho taky mají, jsou to prostě klasické kostičky jako z bonboniery, jen podstatně levnější :))) U nás ho prodávají za 16,- 100g :)))


=========================================
PRO MAMINKY, KTERÉ NEMOHOU SEHNAT NUGÁT
=========================================
Paní Janička vyzkoušela a doporučuje:
Obyčejná nugeta (Spar, Tesco, Clever...) + přidat o 50g hořké čokolády a 50g 100% tuku víc :)) Výsledek je stejně úžasný :)))

protože mi chodí hodně emailů s dotazy jakou šlehačku používám, zde je foto :o)

Takto vypadá vychlazená a ztuhlá hmota

Předáme do mixéru, vypadá to nevalně, ale nebojte se :))))

Když se to šlehá, dostane směs krásnou barvu :)

Toto je množství z jedné dávky !!! To si dááááme :o)))

Detail pro pokochání :)))))

Výsledek Dášenky Veselé ID 9782. Prostě nádhera Dášo, jsou fakt krásné!!!!

Výsledek Lucky Pijakové ID 98957 - Další mega šikovná mamča :o))))

Výsledek Barborky H. ID 11352 - Další nádherné výtvory s krásným zdobením

Detaily Barborčiného zdobení :)

Výsledek Petry B. ID 35806 - Nádhera, jedna špička jako druhá :)))

Detaily Petřiného zdobení :)))

s mandličkou od Petry A. (napka) ID 9857

Nádherná letošní várka Kláry K. (kklarysa) ID 31490

detail zdobení Klárky!!! Nádhera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

s lentilkou a dalším krásným nápaditým zdobením od Pavly M. (Paja_M) ID 29503

varianta s piškotem od Martiny Kosternové (Lupitka) ID 122460 - mňam!!!!

varianta s plněním vaječným koňakem od Lenky T. (TOPIK) ID 79609

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kokšoza 30. 12. 2011, 0:13
Dokonalé, dělala jsem je podruhé a letos jsem místo nugátu dala ledové kaštany a jsou dokonalé. Dokonce se mi letos povedlo je i nafotit http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/399062_2125037665769_1840729431_1386085_830520625_n.jpg (clamp)
Týna79 26. 12. 2011, 0:01
Milá Hanko (F) Dělala jsem je poprvé (X),recept jednoduchý :-),vyšlehávala jsem až druhý den ^o) a musim říct,že jsou vynikající (zajic) (zajic) (zajic),každý,kdo ochutná (pl) chválí (radost) (radost) (radost) A i když je nechám celý den v pokojové teplotě,drží (Y) Přeji krásné vánoční (banky)svátky (stromecek)a hezký Nový (silvestr)Rok (hello) Týna
vevercak78 12. 12. 2011, 8:47
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
apotheke82 9. 12. 2011, 21:35
Dobry den,chci se zeptat jak toto drzi,da se to normalne uchopit do ruky a snit nebo je to klasicky krem,ktery se pri dotyku deformuje?nejak nevim co si pod tim ma predstavit,delam podobnym zpusobem napln na margot rezy,ale tam je tam smes rozhodne ridsi,takze vzit do ruky urcite nejde...diky
jitus75 8. 12. 2011, 19:24
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
babicka06 8. 12. 2011, 10:24
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kulicka25 4. 12. 2011, 19:56
Dobrý den ,mám dvě otázky je možné použít jako krém? a jak dlouho dopředu se dají dělat??děkujimoc *-)
petulka1978 1. 12. 2011, 15:38
Hanko, jaký tam dáváte ten 100% tuk a jakou čokoládu, je to jedno jestli na vaření nebo ne?Děkuji za odpověď. Petra
růžík 13. 2. 2011, 9:48
Milá Hani (F) tak jsem díky Vašemu receptu, upotřebila všechny mikuláše které holky nechtěly jíst a udělala dort s čokotrémem. I když byl krémík pouze z mikulášů a jedné čokolády na na vaření tedy + šlehačka a tuk. I tak byl výborný !!! Tady je dortík www.mimibazar.cz/recept.php?id=102607
SlecnaSimona 22. 12. 2010, 21:00
(Y) (Y)
prima vařečka 19. 12. 2010, 16:16
Můžu se zeptat jestli bych ten nugátový krém mohla plnit i do nějakého cukroví?jinak jsou špičky výborné dělám je podle vás už minulý rok. (clamp) (clamp) (clamp)
Alamapa 19. 12. 2010, 9:00
Téééda, to je mňamka, včera jsem dělala jednu dávku podle receptu a druhou z arašídové nugety. Bezkonkurenční. (Y) (clamp), jen nějak mizí z lednice ,-), nevím jak je schovám, by vydržely do štědrého dne. Díky moc za recept (L)
mili.angel 18. 12. 2010, 15:53
Nám chutnají přesně podle tohoto receptu (Y). Loni jsem dělala poprvé a letos jsem udělala pro jistotu rovnou z dvojité dávky ,-). Všem, kteří špičky ochutnali moc a moc chutnají (clamp).
prťos 15. 12. 2010, 22:40
DObrý večer, po přečtení receptu, názorů a shlédnutí inspirativních fotek vám musím poděkovat za výborný, jednoduchý recept na cukroví. Pro jistotu jsem dělala z poloviční dávky, koupila Zlatý nugát dezert, místo hořké čoko dala dezertovou Milku (za 11korun v akci (K) ) a tuk nahradila máslem. dala do mrazáku, rozmixovala ručním šlehačem, metlama, dozdobila mandlí, sekanými oříšky a minitrubičkami z Kauflandu, strčila na hodinu do mrazáku a takovýhle parádní cukroví ode mne ještě nikdo nikdy neviděl. A mám co dělat, abych neužírala, rodině ho představím až na štědrý den. Ještě jednou děkuji za milionový nápad (F)
Zdenkafoj 15. 12. 2010, 21:04
Dnes jsem dělala a není co dodat jsou super plnila jsem trubičky tímto nugátem díky za recept .Zdenka.
dodo 15. 12. 2010, 19:19
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) tak jsem dnes taky neodolala a vyzkoušela, dala jsem tedy místo mléčné čokolády oříškovou ale je to mňamka super děkuji za receptík (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (F) Krásné (banky) (andel) (stromecek) a pohodu s pozdravem Lenka
karolina124376 14. 12. 2010, 17:36
Tak jsem je dneska vyzkoušela, dala jsem jednu šlehačku 33% 250 ml, 3ks mléčné čokolády Milka dohromady tedy 300 g, 100 g omegy a jeden 150 g lískooříškový nugát z Lidlu. Už mám krém vyšlehaný a chuťově absolutně nemá chybu. Dala jsem ho na mini upečené košíčky a dala hezky ztuhnout na mráz.Doufám, že to rodinka hned tak nezjistí :-))) I přes to, že jsem se úplně nedržela vašeho receptu musím vám poděkovat za vynikající a inspirativní recept na nugát. Hana
vorisek4 14. 12. 2010, 16:54
musím říct nugátové špičky jsou úžasné rychlé prostě super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
janča1978 11. 12. 2010, 10:42
|:o)Včera jsem udělala a je to velká mňamka,za mě super recept (clamp) (clamp) (clamp).Díky Jana.
Hanka EK 29. 11. 2010, 19:50
Koukám, že tu je pěkná diskuse k tomuto receptu, já jsem nechala hmotu chladnout do druhého dne a už se mi ji nepodařilo vůbec vyšlehat, ale chuťově to naší rodině chutnalo moc, protože my hořkou čokoládu můžem. Já jsem si s tím nelámala hlavu a lžičkou jsem z hmoty vykrajovala kousky, které jsem obalila v hořkém kakau a měla jsem perfektní lanýže. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie