Mimibazar prochází velkými změnami a tato stránka se do nové podoby teprve připravuje.
Zavřít 

PODMÍNKY PRODEJE

Barbora K. (Dreamode) ID 531405
Dreamode
mimibazar.cz/dreamode
Oblast: Praha
Ověřená adresa
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení)
Registrace: 14.8.2014
Naposledy: 27.9.2018 12:52
INZERTNÍ FOTOGRAFIE 0
prodám | koupím
vyměním | věnuji | půjčím
zdarma k objednávce
slevy | akce | vzkazy
odkazy na aukce
PROBÍHAJÍCÍ AUKCE
PODMÍNKY PRODEJE
HODNOCENÍ 14
VŠECHNY FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módní show
Spokojení zákazníčci
Moje hobby
Zahrada
Naše bydlení
Dekorace
Poradna
Domácí mazlíčci
Sběratelství
Naše úlovky
KOMENTÁŘE
VTÍPKY 0
RECEPTY 0
NÁVODY 0
Stáhnout aktuální Podmínky prodeje ve formátu PDF
1. Úvodní ustanovení

1.1 Obchodní podmínky zveřejněné na této internetové stránce jsou platné pro nakupování u mě v bazárku.
1.2 Tyto obchodní podmínky jsou součástí uzavřené kupní smlouvy a upravují v souladu s ustanovením § 1751 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen "občanský zákoník") vzájemná práva a povinnosti v oblasti prodeje zboží mezi Barborou Kubiskovou (dále jen „prodávající“) a jeho obchodními partnery (dále jen „kupující“) vzniklé v souvislosti nebo na základě kupní smlouvy uzavřené mezi prodávajícím a kupujícím prostřednictvím internetového serveru Mimibazar.
1.3 Kupující kliknutím na „Zakoupit nyní“ potvrzuje, že se s těmito obchodními podmínkami v platném a účinném znění seznámil a že s jejich zněním souhlasí.
1.4 Veškeré smluvní vztahy jsou uzavřeny v souladu s právním řádem České republiky, podrobněji v souladu s ustanoveními o kupní smlouvě podle zákona 89/2012 ve znění pozdějších předpisů.
1.5 Vztahy a případné spory vzniklé na základě uzavřené kupní smlouvy budou řešeny výhradně podle právního řádu České republiky a příslušnými soudy České republiky.


2. Vymezení pojmů

2.1 Prodávající je osoba, která při uzavírání a plnění kupní smlouvy jedná jako fyzická osoba.
2.2 Kupující je fyzická osoba.

3. Objednávka a kupní smlouva

3.1 Veškeré objednávky kupujícího podané prostřednictvím tohoto internetového obchodu jsou závazné.
3.1 Kupní smlouvou se prodávající zavazuje, že kupujícímu odevzdá předmět koupě v ujednaném množství, jakosti a provedení a umožní kupujícímu nabýt vlastnické právo ke zboží. Kupující se zavazuje, že zboží převezme a zaplatí prodávajícímu kupní cenu.
3.2 K přijmutí návrhu prodávajícího na uzavření kupní smlouvy dojde tím způsobem, že kupující vloží jím vybrané zboží, včetně jeho množství do nákupního košíku, řádně vyplní objednávkový formulář s předepsanými údaji a svoji objednávku odešle prodávajícímu.
3.3 Kupní smlouva je poté uzavřena okamžikem doručení objednávky kupujícího prodávajícímu. Za případné chyby při přenosu dat nenese prodávající odpovědnost.
3.4 Prodávající neprodleně kupujícímu potvrdí uzavření kupní smlouvy ve smyslu občanského zákoníku, a to prostřednictvím e-mailové zprávy zaslané na e-mailovou adresu uvedenou kupujícím v jeho objednávce. Přílohou potvrzení uzavření kupní smlouvy je platné znění všeobecných obchodních podmínek prodávajícího v souladu s ustanovením občanského zákoníku.
3.5 Do doby, než kupující závazně potvrdí svoji objednávku, má právo měnit a zkontrolovat všechny údaje, které do objednávky vložil.
3.6 Podmínkou platnosti objednávky zboží, resp. uzavření kupní smlouvy, je řádné a pravdivé vyplnění všech předepsaných údajů a náležitostí ze strany kupujícího. Kupující poskytne prodávajícímu údaje nutné pro bezvadné vyřízení objednávky ze strany prodávajícího.
3.7 Není-li ujednáno, jak má být věc zabalena, zabalí prodávající věc podle zvyklostí; nejsou-li, pak způsobem potřebným pro uchování věci a její ochranu. Stejným způsobem opatří prodávající věc pro přepravu.
3.10 Prodávající si vyhrazuje vlastnické právo ke zboží, kupující se stane vlastníkem objednaného zboží úplným zaplacením kupní ceny.
3.11 Kupní smlouva je uzavírána v českém jazyce.
3.12 Pro účely uzavření kupní smlouvy je nabídka zboží včetně kupní ceny zveřejněné na tomto internetovém serveru platná v době odeslání objednávky kupujícím.

4. Odstoupení od kupní smlouvy

4.1 Kupující má právo bez udání důvodů odstoupit od kupní smlouvy ve lhůtě 14 dnů od převzetí objednaného zboží.
4.2 Lhůta 14 dnů běží, jde-li o kupní smlouvu, ode dne převzetí objednaného zboží od dopravce.
4.3 Pro účely uplatnění práva na odstoupení od smlouvy musí kupující o svém odstoupení od smlouvy informovat prodávajícího, a to formou jednostranného právního jednání spočívajícího v odeslání mailu nebo přiložení písemného odstoupení od smlouvy.
4.4 Balík se nutno následně zaslat na poštovní adresu Barbora Kubisková, Pivovarnická 12, 180 00 Praha. Prodávající potvrdí bez zbytečného odkladu kupujícímu přijetí odstoupení od smlouvy.
4.5 Pro dodržení lhůty pro odstoupení od kupní smlouvy postačuje odeslat prodávajícímu odstoupení od smlouvy před uplynutím příslušné 14 denní lhůty.
4.6 Odstoupí-li kupující od kupní smlouvy, zašle nebo předá prodávajícímu bez zbytečného odkladu, nejpozději do 14 dnů od odstoupení od kupní smlouvy, zboží, které od prodávajícího obdržel.
4.7 Adresa pro vrácení zboží: Barbora Kubisková, Pivovarnická 12, 180 00 Praha.
4.8 Odstoupí-li kupující od kupní smlouvy, nese přímé náklady spojené s navrácením zboží prodávajícímu bez náhrady, a to i v tom případě, kdy zboží nemůže být vráceno pro svou povahu obvyklou poštovní cestou.
4.9 Prodávající bude kupujícímu ze Slovenské republiky v souvislosti s vrácením zboží účtovat jednorázovou částku ve výši 150,- Kč. Kupujícím z ČR částku ve výši 70,- Kč.
4.10 Kupující vrátí prodávajícímu zboží ve stavu a hodnotě v jakém zboží od prodávajícího převzal spolu s veškerým příslušenstvím a smluvní dokumentací.
4.11 Kupující při vracení zboží odpovídá za snížení hodnoty zboží v důsledku nakládání s tímto zbožím jiným způsobem, než který je nutný k obeznámení s povahou a vlastnostmi zboží, včetně jeho funkčnosti.
4.12 Odstoupí-li kupující od kupní smlouvy, vrátí mu prodávající bez zbytečného odkladu, nejpozději do 14 dnů od odstoupení od kupní smlouvy, všechny peněžní prostředky bez nákladů na dodání, které od kupujícího na základě kupní smlouvy prodávající přijal, stejným způsobem.
4.13 Odstoupí-li kupující od kupní smlouvy, prodávající není povinen vrátit přijaté peněžní prostředky kupujícímu dříve, než kupující zboží předá nebo prokáže, že zboží prodávajícímu odeslal.
4.14 Do doby převzetí zboží kupujícím je prodávající oprávněn kdykoliv od kupní smlouvy odstoupit. V takovém případě vrátí prodávající kupujícímu kupní cenu bez zbytečného odkladu, a to bezhotovostně na bankovní účet určený kupujícím.
4.15 Je-li společně se zbožím poskytnut kupujícímu dárek, je darovací smlouva mezi prodávajícím a kupujícím uzavřena s rozvazovací podmínkou, že dojde-li k odstoupení od kupní smlouvy kupujícím, pozbývá darovací smlouva ohledně takového dárku účinnosti a kupující je povinen spolu se zbožím prodávajícímu vrátit i poskytnutý dárek.
4.16 Kupující nemůže v souladu se zákonem odstoupit od kupní smlouvy v těchto případech:
a) jedná-li se o zboží, jehož cena závisí na výchylkách finančního trhu nezávisle na vůli dodavatele a k němuž může dojít během lhůty pro odstoupení od smlouvy,
b) jedná-li se o zboží upravené podle přání spotřebitele nebo pro jeho osobu, jakož i zboží, které podléhá rychlé zkáze, opotřebení nebo zastarání,
c) jedná-li se o zboží, které nemůže být pro svůj charakter vráceno, jak vyplývá se směrnice Evropského parlamentu a Rady 97/7/ES, o ochraně spotřebitele v případě smluv uzavřených na dálku.
d) Pokud zboží není v původním obalu, má odtržené visačky nebo jeví jakékoliv jiné, byť minimální, známky používání.


5. Platební podmínky

5.1 Platby za objednané zboží je možné uskutečnit následujícími způsoby:
a) bankovním převodem na bankovní účet prodávajícího, kdy při platbě takto zvoleným způsobem bude kupujícímu zaslán potvrzovací email od prodávajícího, ve kterém budou uvedeny veškeré potřebné údaje pro převod, tj. kupní cena, číslo účtu, číslo objednávky. Jako variabilní symbol při takto zvolené platbě kupujícím je číslo objednávky kupujícího. Prodávající zašle objednané zboží kupujícímu až po úplném uhrazení kupní ceny kupujícím, tedy po připsání kupní ceny na bankovní účet prodávajícího.
b) dobírkou při převzetí zboží, kdy při platbě takto zvoleným způsobem kupující zaplatí kupní cenu při převzetí zboží doručiteli.
5.2 Při platbě převodem musí být peníze do 5ti pracovních dnů od uskutečnění objednávky na našem účtu. Pokud tomu tak nebude, zaniká právo kupujícího na obdržení zboží v udávané dodací lhůtě. Prodávající si vyhrazuje možnost prodat zboží někomu jinému.

6. Dodací podmínky

6.1 Prodávající je povinnen bez zbytečného odkladu, nejdéle však do 3 pracovních dní od přijetí platby zboží odeslat. V případě platby dobírkou od potvrzení takové objednávky. To neplatí v případě, že se strany dohodnou na jiné době dodání, zejména při objednání zboží, kdy je dodací lhůta 14-30 dní.

7. Záruka za jakost

7.1 Zárukou za jakost se prodávající zavazuje, že věc bude po určitou dobu způsobilá k použití pro obvyklý účel nebo že si zachová obvyklé vlastnosti. Tyto účinky má i uvedení záruční doby nebo doby použitelnosti věci na obalu nebo v reklamě. Záruka může být poskytnuta i na jednotlivou součást věci.
7.2 Záruční doba běží od odevzdání věci kupujícímu. Byla-li věc podle smlouvy odeslána, běží od dojití věci do místa určení.
7.3 Na zboží se vztahuje záruka za jakost v délce 24 měsíců. Pokud je poskytována delší záruka, prodávající určí podmínky a rozsah prodloužení záruky v záručním listě. V daném případě je tato informace uvedena u konkrétního zboží a také na záručním dokladu (faktuře).
7.4 Dojde-li k výměně zboží, počíná běžet nová záruční doba v délce 24 měsíců.
7.5 Na žádost kupujícího je prodávající povinen poskytnout záruku písemnou formou (záruční list). Umožňuje-li to povaha věci, postačuje namísto záručního listu vydat kupujícímu doklad o zakoupení věci obsahující údaje, které musí obsahovat záruční list.
7.6 Záruka za jakost se nevztahuje na vady vzniklé nesprávným použitím a neodborným nebo nepřiměřeným zacházením ani na případné škody v důsledku toho vzniklé a dále na mechanicky vzniklá poškození, na poškození v důsledku použití v podmínkách, které neodpovídají podmínkám určených prodávajícím nebo výrobcem, na vady vzniklé zanedbáním péče o zboží, nebo nadměrným zatížením, které je v rozporu s doporučeními prodejce nebo výrobce.

8. Reklamační řád

8.1 Pro uplatnění reklamace zboží je kupující povinen použít reklamační formulář a řádně a pravdivě vyplnit všechny požadované údaje.
8.2. Oznámení o reklamaci včetně reklamovaného zboží zašle kupující na adresu: Barbora Kubisková, Pivovarnická 12, 180 00 Praha.
8.3. Kupující doloží platnost záruky předložením e-mailu, kterým došlo k objednání.
8.4. Prodávající má právo odmítnout přijetí zboží do reklamace v případech, kdy reklamované zboží a/nebo jeho součásti jsou znečištěné nebo nesplňují základní předpoklady pro hygienicky bezpečné předání zboží k reklamačnímu řízení, ledaže se jedná o znečistění obvyklé.
8.5 Reklamaci včetně odstranění vady vyřídí prodávající bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace. Lhůtu 30 dnů je možné po uplatnění reklamace prodloužit po domluvě s kupujícím, kdy takové prodloužení nesmí být na dobu neurčitou nebo nepřiměřeně dlouhou. Po uplynutí této lhůty se má za to, že vada na věci skutečně existovala a kupující může od kupní smlouvy odstoupit.
8.6 Prodávající bude o vyřízení reklamace informovat kupujícího formou emailové zprávy nebo telefonicky na kontakty sdělené kupujícím.
8.7 V případě uznání reklamace má kupující právo na náhradu nákladů s reklamací spojených (zejména náklady nutné na doručení zboží prodávajícímu). V případě zjevně neoprávněné reklamace, kde zjevnost neoprávněnosti musela být průměrnému spotřebiteli zřejmá, nese náklady na doručení zboží k prodávajícímu i následné doručení zboží ke kupujícímu sám kupující.
8.8 Po vyřízení oprávněné reklamace se záruční doba prodlužuje o dobu trvání reklamace. V případě neoprávněné reklamace se záruční doba neprodlužuje. Byla-li reklamace zboží v zákonné záruční lhůtě vyřízena výměnou zboží za nové, záruční doba se prodlužuje o dobu trvání reklamace. Doba trvání reklamace se počítá od následujícího dne po uplatnění reklamace do dne vyřízení reklamace, tedy doby, kdy byl kupující povinen věc převzít.
8.9 V případě nevyzvednutí reklamovaného zboží do jednoho měsíce od uplynutí doby, kdy měla být reklamace provedena, a byla-li provedena později, do jednoho měsíce od vyrozumění o jejím provedení (tj. zpravidla do 60 dnů od data podání reklamace) je prodávající oprávněn účtovat kupujícímu částku za uskladnění reklamovaného zboží.

9. Náklady na použití komunikačních prostředků na dálku

9.1 Kupující souhlasí s použitím komunikačních prostředků na dálku při uzavírání kupní smlouvy.
9.2 Náklady vzniklé kupujícímu při použití komunikačních prostředků na dálku v souvislosti s uzavřením kupní smlouvy (náklady na internetové připojení, náklady na telefonní hovory) jsou hrazeny kupujícím.

10. Závěrečná ustanovení

10.1 Tyto obchodní podmínky platí ve znění uvedeném na internetových stránkách prodávajícího, v den odeslání elektronické objednávky kupujícím, který je bez výhrad přijímá.
10.2 Změny obchodních podmínek jsou vyhrazeny.
10.3 Tyto obchodní podmínky nabývají platnosti a účinnosti dnem 1.10.2014
Podmínky byly naposledy upraveny: 3.5.2016, 20:58
Reklama | Podmínky serveru | Desatero | Ochrana kupujících | Logo Ověřený obchodník | Dobrý prodejce | Ceník členství | Návod pro inzerci | Osobní údaje | Kontakt | Redakce
Jednotná kontaktní místa | Autorská práva k publikovaným materiálům | Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů
Informace o fungování interního systému | Cookies | Nastavení soukromí | Vlastnická struktura

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodavatelé obsahu