Mimibazar prochází velkými změnami a tato stránka se do nové podoby teprve připravuje.
Zavřít 

PODMÍNKY PRODEJE

Michal F. (michal531) ID 415635
aromadomov
mimibazar.cz/michal531
Oblast: Jesenice u Prahy
Telefon: 725892946
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení)
Registrace: 7.2.2012
Naposledy: 31.5.2013 15:56
INZERTNÍ FOTOGRAFIE 0
prodám | koupím
vyměním | věnuji | půjčím
zdarma k objednávce
slevy | akce | vzkazy
odkazy na aukce
PROBÍHAJÍCÍ AUKCE
PODMÍNKY PRODEJE
HODNOCENÍ 2
VŠECHNY FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módní show
Spokojení zákazníčci
Moje hobby
Zahrada
Naše bydlení
Dekorace
Poradna
Domácí mazlíčci
Sběratelství
Naše úlovky
KOMENTÁŘE
VTÍPKY 0
RECEPTY 0
NÁVODY 0
Stáhnout aktuální Podmínky prodeje ve formátu PDF
Všeobecné obchodní podmínky

I. Všeobecná ustanovení
Tyto všeobecné obchodní podmínky platí pro nákup zboží v internetovém obchodě www.aromahome.cz a jsou součástí uzavřené kupní smlouvy. Provozovatelem internetového obchodu je firma Michal Farka, MBA, sídlem v Herinku, Slunečná 38, PSČ 251 01, IČ: 41757661, DIČ: CZ6810191795 (dále jen „dodavatel").

Tyto podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti dodavatele jako prodávajícího a jeho zákazníka jako kupujícího (dále jen „kupující“) při nákupu zboží v internetovém obchodě www.aromahome.cz a dodavatel tímto plní i své informační povinnosti dle zákona č. 40/1964 Sb, občanský zákoník, ve znění pozdějších přepisů (dále jen „občanský zákoník“) a zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o ochraně spotřebitele“).

Kupující má k těmto všeobecným obchodním podmínkám přístup a má tedy možnost se s nimi před vlastním uskutečněním objednávky seznámit. Podáním objednávky kupující potvrzuje, že se s těmito všeobecnými obchodními podmínkami seznámil a že s nimi souhlasí.
Veškeré smluvní vztahy při nákupu jsou uzavírány a řídí se právním řádem České republiky.

Je-li kupujícím spotřebitel tedy fyzická osoba, která při uzavírání a plnění smlouvy nejedná v rámci své obchodní nebo jiné podnikatelské činnosti nebo v rámci samostatného výkonu svého povolání, řídí se vzájemné závazkové vztahy dodavatele a kupujícího těmito obchodními podmínkami, občanským zákoníkem a zákonem o ochraně spotřebitele.

Je-li kupujícím osoba, která není spotřebitelem, tedy osoba, která při uzavírání a plnění kupní smlouvy jedná v rámci své obchodní nebo jiné podnikatelské činnosti a která nakupuje zboží za účelem svého podnikání s tímto zbožím, řídí se vzájemné závazkové vztahy těmito podmínkami s výjimkou čl. VI., které se týká pouze kupujících, kteří jsou spotřebiteli, a dále zákonem č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „obchodní zákoník“). V případě zájmu kupujícího, který není spotřebitelem, o koupi zboží, lze na základě jeho poptávky učiněné na e-mailovou adresu nebo telefonní číslo uvedené v Kontaktech na www.aromahome.cz, dohodnout specifické individuální podmínky dodávky zboží.


II. Ochrana osobních údajů a archivace kupních smluv
Informace o kupujících jsou uchovávány v souladu s platnými zákony České republiky, zejména se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o ochraně osobních údajů“).

Vyplněním a zasláním registrace nebo vyplněním a zasláním objednávky kupující vyjadřuje svůj souhlas s tím, aby dodavatel jako správce zpracovával a shromažďoval v databázi dodavatele v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů osobní údaje kupujícího uvedené v registraci nebo v objednávce, a to až do doby jeho písemného vyjádření nesouhlasu s tímto zpracováním. Tyto údaje budou používány k uzavření a realizaci obchodů mezi dodavatelem a kupujícím, k provedení nezbytných účetních operací, zaúčtování platby za zboží, dodávce zboží a ke komunikaci s kupujícím. Dále kupující tímto vyjadřuje svůj souhlas s tím, aby dodavatel tyto údaje využíval i pro marketingové účely, zasílal kupujícímu eventuelní přímé nabídky obchodu nebo služeb na jeho adresu, jakož i obchodní sdělení prostřednictvím elektronických prostředků na sdělený elektronický kontakt dle zákona č. 480/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Kupující má však v každý okamžik právo další zasílání těchto sdělení odmítnout. Kupující má právo přístupu ke svým osobním údajům, právo na jejich opravu včetně dalších zákonných práv k těmto údajům. Kupující má práva dle § 11, § 21 zákona o ochraně osobních údajů tj. zejména, může svůj souhlas ke zpracování bezplatně písemně vůči dodavateli kdykoli odvolat, dodavatel pak osobní údaje kupujícího z databáze vymaže. Kupující též může bezplatně vůči dodavateli e-mailem či písemně kdykoli odvolat i svůj souhlas k zasílání nabídek a může tak učinit i při zasílání každé jednotlivé zprávy dodavatele na e-mailovou adresu dodavatele.

Osobní údaje kupujících jsou plně zabezpečeny proti zneužití. Osobní údaje kupujících dodavatel nepředává žádné další osobě. Výjimku představují externí dopravci, kterým jsou osobní údaje kupujících předávány v minimálním rozsahu, který je nutný pro doručení zboží a zajištění dobírky. Dodavatel poskytne kupujícímu jako subjektu údajů informace o osobních údajích o něm zpracovaných na základě písemné žádosti v rozsahu dle zákona o ochraně osobních údajů. V případě porušení povinností dodavatele má subjekt údajů právo obrátit se na Úřad pro ochranu osobních údajů se sídlem v Praze nebo přímo na dodavatele jako správce osobních údajů.

Jednotlivé kupní smlouvy jsou po svém uzavření dodavatelem archivovány, a to v databázi dodavatele ve formě elektronické a jsou přístupné pouze dodavateli.


III. Objednávka zboží a uzavření kupní smlouvy
Seznam zboží uvedený na stránkách www.aromahome.cz je katalogem běžně dodávaného zboží. Obrázky u zboží mohou být u některého zboží pouze ilustrativní. Prodávající nezaručuje okamžitou dostupnost všech položek zboží. Dostupnost zboží bude vždy potvrzena na základě poptávky kupujícího učiněné na e-mailovou adresu nebo telefonní číslo uvedené v Kontaktech na www.aromahome.cz. Ceny zboží si může zákazník ověřit u jednotlivých položek zboží. Náklady dodání jsou uvedeny v samostatném bodě.

Dodavatel se zavazuje informovat řádně kupujícího o vlastnostech prodávaného zboží, o způsobu použití a údržby zboží. Je-li to nutné s ohledem na povahu zboží, zajišťuje dodavatel potřebné informace v tištěném návodu, který je přiložen ke zboží.

K objednání zákazník vybere zboží, řádně vyplní objednávkový formulář a objednávku odešle. Odeslaná objednávka zboží je závazným návrhem na uzavření kupní smlouvy. Objednávka dále slouží k rezervaci zboží.

Okamžikem doručení kupujícímu e-mailového potvrzení přijetí objednávky dodavatelem vzniká kupní smlouva.

Smlouvu lze uzavřít v češtině, ve slovenštině a angličtině. Objednávka kupujícího je po svém potvrzení jako uzavřená kupní smlouva mezi kupujícím a dodavatelem archivována za účelem jejího splnění a další evidence a informace o stavu jejího plnění jsou přístupny kupujícímu.

Zrušení objednávky po okamžiku uzavření kupní smlouvy je možné jen po předchozí dohodě dodavatele a kupujícího, a za podmínek, které si vzájemně sjednají.


IV. Ceny zboží a způsob její platby
Ceny prodávaného zboží jsou uvedeny v katalogu zboží dodavatele na www.aromahome.cz. Veškeré ceny již obsahují DPH v zákonné výši. Veškeré ceny včetně akčních platí do odvolání nebo vyprodání zásob. Dodavatel si vyhrazuje právo měnit ceny zboží v katalogu zboží kdykoli.

Pro objednávku zboží a kupní smlouvu na základě této objednávky uzavřenou platí cena aktuálně uvedená v katalogu zboží v okamžiku odeslání objednávky kupujícím.

Cena může být kupujícím dle jeho volby uhrazena těmito způsoby:
v hotovosti při předání zboží Českou poštou (dobírka)
bezhotovostním převodem na účet dodavatele
v hotovosti při sjednaném předání zboží osobně dodavatelem – tento způsob je nutno individuálně dohodnout s dodavatelem a je možný pouze u dodávek zboží po Praze

Součástí dodávky je vždy řádný daňový doklad - faktura, která bude kupujícímu doručena uvnitř zabaleného zboží (pokud se nedomluví dodavatel s kupujícím jinak).

Spolu s cenou zboží jsou splatné náklady dodání zboží, tyto jsou hrazeny způsobem zvoleným kupujícím pro platbu ceny.

Uhrazení ceny zboží a nákladů dodání je podmínkou předání zboží kupujícímu a přechodu vlastnického práva ke zboží na kupujícího.


V. Způsob, termín a náklady dodání
Místo dodání
Zboží je dodáváno na území České republiky. Konkrétní místo dodání zboží záleží na volbě kupujícího, zboží bude dodáno na místo uvedené v objednávce.

Způsob dodání
Pokud nedojde k dohodě s dodavatelem o osobním dodání zboží dodavatelem (možno pouze v Praze) zboží zasílá dodavatel kupujícímu na adresu uvedenou v objednávce prostřednictvím České pošty.

Kupující v objednávce zvolí způsob dodání Českou poštou – cenný balík nebo EMS Expresní pošta.
V případě cenného balíku je zboží doručeno Českou poštou obvykle do 2 pracovních dnů od převzetí zboží k přepravě. Tato lhůta však není Českou poštou garantována a záleží na vytíženosti, např. v předvánočním čase je dodací lhůta cca 1 týden.
V případě EMS Expresní pošty je zboží doručeno Českou poštou v pracovních dnech do 24 hodin od převzetí zboží k přepravě.

Dodavatel předá zboží (s výjimkou značky Saloos) k přepravě České poště do 2 pracovních dnů od obdržení objednávky s výjimkou případu sjednání platby ceny (včetně nákladů dodání) převodem na účet, kdy tato lhůta k předání začíná běžet připsáním ceny (včetně nákladů dodání) na účet dodavatele.

V případě značky Saloos platí pro předání k přepravě namísto lhůty 2 pracovních dnů lhůta 4 pracovních dnů.

V případě předchozí telefonické dohody s dodavatelem je možno zboží převzít i osobně v Praze od dodavatele, a to v termínu a na místě dohodnutém.

V okamžiku předání zboží k přepravě je kupující e-mailem informován a na přání obdrží i podací číslo zásilky. V případě, že kupujícího Česká pošta nezastihne na dodací adrese, nechá ve schránce oznámení o uložení zásilky. Úložní doba je 14 dnů. V případě, že by se stalo, že zásilka není doručena a ani kupující nemá oznámení ve schránce, je třeba, aby kupující kontaktoval dodavatele. Každá zásilka má své podací číslo a kupující zjistí, kde je uložena. Většinou na poště kupujícího, přestože mu nebylo dodáno oznámení.

Náklady dodání tvoří cena přepravy a příplatek za dobírku, pokud je dobírka sjednána. Výše těchto nákladů je závislá na kupujícím zvoleném způsobu platby ceny zboží, způsobu dodání a celkové ceně objednaného zboží dle objednávky.

A) cena přepravy
a) celková cena objednaného zboží dle objednávky do 2.500,- Kč včetně DPH v zákonné výši.
Cena 99,- Kč za přepravu zboží Českou poštou - cenný balík

Cena 159,- Kč za přepravu zboží Českou poštou - EMS Expresní pošta

Cena 69,- Kč za přepravu zboží Českou poštou - doporučený balík - pouze při platbě převodem a předem. Zboží je pojštěno pouze do 500,- Kč.


b) celková cena objednaného zboží dle objednávky vyšší než 2.500,- Kč včetně DPH v zákonné výši.
Cena 0,- Kč za přepravu zboží Českou poštou – cenný balík i EMS Expresní pošta

B) příplatek za dobírku po České republice je vždy 40,- Kč.

V případě sjednání osobního předání dodavatelem se náklady dodání neplatí.

Zboží je před zabalením a vlastní expedicí dodavatelem pečlivě zkontrolováno a přepravci – České poště následně předáno v nepoškozeném stavu. Při přebírání zboží od přepravce je kupující povinen pečlivě zkontrolovat zásilku. V případě, že zásilka vykazuje viditelné poškození, zásilku kupující nepřebírá.


Náklady dodání jsou splatné spolu s cenou zboží a jsou hrazeny způsobem zvoleným kupujícím pro platbu ceny zboží.


VI. Odstoupení od smlouvy
Kupující, který je spotřebitel, má dle § 53 odst. 7 občanského zákoníku do 14 dnů od převzetí zboží právo odstoupit bez uvedení důvodu a bez jakékoliv sankce od kupní smlouvy a vrátit zboží dodavateli.

V případě, že se kupující, který je spotřebitel, rozhodne využít tohoto práva je povinen do 14 dnů od převzetí zboží zaslat dodavateli písemné odstoupení od smlouvy na e-mailovou adresu nebo na adresu pro doručování uvedené v Kontaktech na www.aromahome.cz. a dále je povinen na adresu pro doručování uvedenou v Kontaktech na www.aromahome.cz. na své náklady zaslat vracené zboží.

Zboží je nutné vrátit nepoužité, nepoškozené, plně funkční, bez známek užívání nebo opotřebení a kompletní, v původním obalu s veškerým příslušenstvím, návody, záručním listem.

Ke zboží je kupující povinen přiložit kopii faktury - daňového dokladu ohledně vraceného zboží a dokladu o zaplacení dobírky či dokladu o zaplacení ceny v hotovosti při osobním odběru.

Při splnění výše uvedených podmínek bude kupujícímu, který je spotřebitel, zaplacená cena za vrácené zboží (po případném odečtení skutečně vynaložených nákladů spojených s vrácením zboží) vráceny zpět v zákonné lhůtě 30 dnů ode dne doručení písemného odstoupení, a to poštovní složenkou na adresu kupujícího dle objednávky nebo bankovním převodem na účet, který kupující sdělí dodavateli v odstoupení od smlouvy. Kupujícím zaplacené náklady dodání se nevrací.

V případě vrácení zboží použitého, poškozeného, se známkami užívání nebo opotřebení, ne plně funkčního nebo nekompletního, vzniká dodavateli nárok na náhradu vzniklé škody a dodavatel tento svůj nárok započte na nárok kupujícího na vrácení ceny.

Vracené zboží nelze zaslat dodavateli na dobírku, tyto zásilky nebudou dodavatelem převzaty. Dodavatel doporučuje zboží pojistit.


VII. Vady zboží a reklamace
Dle § 616 občanského zákoníku odpovídá dodavatel za to, že jím dodané zboží je při převzetí kupujícím ve shodě s kupní smlouvou, zejména že je bez vad. V případě, že zboží při převzetí není ve shodě s kupní smlouvou, má kupující právo na to, aby mu bylo bezplatně a bez zbytečného odkladu uvedeno do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to dle požadavku kupujícího buď výměnou věci nebo její opravou. Není-li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny nebo od smlouvy odstoupit. To neplatí, pokud před převzetím zboží o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil. Pokud se rozpor s kupní smlouvou objeví během 6-ti měsíců ode dne převzetí zboží, je považován za rozpor existující již při jeho převzetí, pokud to neodporuje povaze věci nebo pokud se neprokáže opak.

Dále dle § 619 a násl. občanského zákoníku dodavatel odpovídá za vady jím dodaného zboží, které se projeví jako rozpor s kupní smlouvou po převzetí zboží v záruční době (záruka). Záruční doba na zboží dodávané dodavatelem činí 24 měsíců a začíná běžet dnem převzetí zboží kupujícím. Je-li však na prodávané věci, jejím obalu nebo návodu k ní připojeném vyznačena v souladu se zvláštními právními předpisy lhůta k použití věci, skončí záruční doba uplynutím této lhůty.

Záruka se nevztahuje na opotřebení věci způsobené jejím obvyklým užíváním, ani na vady způsobené nešetrným zacházením nebo mechanickým či jiným poškozením. Kratší životnost zboží v takovém případě nelze považovat za vadu a nelze ji ani jako takovou reklamovat. Výrobky: Termo bačkůrky a Termo ponožky nejsou vhodné jako domácí obuv a ani je nelze těmito výrobky nahrazovat, protože se jedná o výrobky k používání na místě (např.: u televize, v posteli, atd.). Jejich podrážka není vhodná pro k častému chození doma a ani venku.

Při reklamaci vady dodaného zboží je nutné předložit daňový doklad – fakturu o zakoupení zboží, kupujícím dále řádně vyplněný záruční list, pokud byl u zboží přiložen.

U vady, kterou lze odstranit, má kupující právo, aby byla bezplatně a včas řádně odstraněna. Není-li to vzhledem k povaze vady neúměrné, může kupující požadovat výměnu věci nebo týká-li se vada jen součástí věci, výměnu této součásti. Není-li takový postup možný, může kupující žádat přiměřenou slevu z ceny nebo od smlouvy odstoupit. Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo právo od smlouvy odstoupit. Totéž platí v případě, že se jedná o vady odstranitelné, jestliže však nemůže kupující pro opětovné vyskytnutí vady po opravě nebo pro větší počet vad věc řádně užívat. Jde-li o jiné vady neodstranitelné, může kupující požadovat buď výměnu věci nebo přiměřenou slevu z ceny nebo může od smlouvy odstoupit.

Pokud se objeví nějaké závady na zakoupeném zboží, kontaktuje kupující dodavatele na e-mailové adrese dodavatele uvedené v Kontaktech na www.aromahome.cz.
nebo v PO - PÁ, v době od 8.00 hod. do 18.00 hod na telefonním čísle uvedené v Kontaktech na www.aromahome.cz.
Kupující sdělí dodavateli detailní popis závady včetně požadavku na vyřízení reklamace a dohodnou způsob předání zboží.

Reklamaci je možno uplatnit i zasláním vadného zboží na vlastní náklady kupujícího (zásilka na dobírku nebude převzata) spolu s dokladem o zakoupení zboží a písemnou reklamací obsahující detailní popis závady a požadavek na vyřízení na poštovní adresu dodavatele pro doručování uvedenou v Kontaktech na www.aromahome.cz. Prodávající doporučuje zboží k reklamaci dodat včetně ostatního příslušenství a pokud možno v původním nebo náhradním obalu.

Po obdržení vadného zboží, posoudí dodavatel oprávněnost reklamace. Pokud nebude na první pohled závada patrná a bude potřebné odborné posouzení, platí, že reklamace, včetně odstranění vady v případě oprávněné reklamace, musí být vyřízena bez zbytečného odkladu nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud s kupujícím nebude dohodnuta delší lhůta. Po uplynutí této lhůty má kupující stejná práva jako by se jednalo o vadu, kterou nelze odstranit. V případě, že při posouzení reklamované vady zjistí dodavatel, že reklamace není důvodná, sdělí tuto skutečnost kupujícímu bez zbytečného odkladu, nejpozději však do 30 dnů od uplatnění reklamace.

Po vyřízení reklamace prodávající upozorní o ukončení reklamace kupujícího buď telefonicky, SMS, nebo e-mailem.

Práva z odpovědnosti za vady zanikají, nebyla-li uplatněná v záruční době. Doba od uplatnění práva z odpovědnosti za vady až do doby, kdy po skončení opravy je kupující povinen věc převzít, se do záruční doby nepočítá. Dojde-li k výměně zboží, začne běžet záruční doba znova od převzetí nové věci. Totéž platí u výměny součástky.“


VIII. Závěrečné ustanovení
Tyto všeobecné obchodní podmínky nabývají účinnosti dne 15. 4. 2011 a ruší veškerá předchozí ustanovení a zvyklosti. Prodávající si vyhrazuje právo změnit tyto všeobecné obchodní podmínky bez předchozího upozornění.

Tyto všeobecné obchodní podmínky kupujícímu umožňují jejich archivaci a reprodukci. Okamžikem odeslání objednávky kupující přijímá veškerá ustanovení všeobecných obchodních podmínek ve znění platném v den odeslání objednávky včetně ceny objednaného zboží uvedené v objednávce, nebylo-li v konkrétním případě prokazatelně dohodnuto jinak.
Podmínky byly naposledy upraveny: 19.2.2012, 11:26
Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt | Jednotná kontaktní místa
Autorská práva k publikovaným materiálům | Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Informace o fungování interního systému
Cookies | Nastavení soukromí | Vlastnická struktura

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu