Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 11 návštěvníků)

Sušené x čerstvé droždí - doporučené dávkování :-)

0.0
Sušené x čerstvé droždí - doporučené dávkování :-)

Postup

našla jem si ne netu, třeba taky někdo z vás tápal u sušeného droždí versus čerstvé :-)

Jaký je rozdíl mezi čerstvým pekařským droždím a instantním droždím?
Čerstvé pekařské droždí obsahuje vodu. Vyrábí se ve tvaru kostiček, má světle béžovou barvu, je hebké a snadno se drolí. Skladuje se v lednici při teplotě od 1 do 10 °C. Instantní droždí je dehydrované droždí vyráběné ve formě jemných krystalek. Tento typ droždí se prodává v sáčcích např. o hmotnosti 10 g pod značkou Saf-instant nebo 7 g Dr. Oetker a může se při pokojové teplotě skladovat až 18 měsíců. Množství sušeného droždí v balíčku odpovídá asi 25 g čerstvého droždí.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Šamšulínek 31. 8. 2012, 13:54
takže když je někde balíček, je to cca 1/2 kostky... Díky
1987 29. 2. 2012, 8:32
jo jo to je napsané i na sáčku se sušeným droždím kolik ´ho je v přepočtu na normální.A to sušené není nikdy tak pěkně nakynuté jako normální
ZuTab 29. 2. 2012, 12:03
@1987 Také mi nikdy tak nenakynulo to instantní, ale teď míchá všechna těsta pekárna a kynutí je super (Y)
hanstro 28. 2. 2012, 16:50
(Y) Děkuji, to se hodí! (F)
Kati Stud 28. 2. 2012, 20:27
@hanstro To jsem ráda, původně jsem si myslela, že by to mohlo být stejné, ale přecejen to má jinou konzistenci, tak jsem to raději ověřila .... (jidlo)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie