(návod
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Sušené x čerstvé droždí - doporučené dávkování :-)
Postup
našla jem si ne netu, třeba taky někdo z vás tápal u sušeného droždí versus čerstvé :-)
Jaký je rozdíl mezi čerstvým pekařským droždím a instantním droždím?
Čerstvé pekařské droždí obsahuje vodu. Vyrábí se ve tvaru kostiček, má světle béžovou barvu, je hebké a snadno se drolí. Skladuje se v lednici při teplotě od 1 do 10 °C. Instantní droždí je dehydrované droždí vyráběné ve formě jemných krystalek. Tento typ droždí se prodává v sáčcích např. o hmotnosti 10 g pod značkou Saf-instant nebo 7 g Dr. Oetker a může se při pokojové teplotě skladovat až 18 měsíců. Množství sušeného droždí v balíčku odpovídá asi 25 g čerstvého droždí.
Jaký je rozdíl mezi čerstvým pekařským droždím a instantním droždím?
Čerstvé pekařské droždí obsahuje vodu. Vyrábí se ve tvaru kostiček, má světle béžovou barvu, je hebké a snadno se drolí. Skladuje se v lednici při teplotě od 1 do 10 °C. Instantní droždí je dehydrované droždí vyráběné ve formě jemných krystalek. Tento typ droždí se prodává v sáčcích např. o hmotnosti 10 g pod značkou Saf-instant nebo 7 g Dr. Oetker a může se při pokojové teplotě skladovat až 18 měsíců. Množství sušeného droždí v balíčku odpovídá asi 25 g čerstvého droždí.
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k návodu
Šamšulínek
(upraveno)
31. 8. 2012, 13:54
takže když je někde balíček, je to cca 1/2 kostky... Díky
nahlásit
1987
(upraveno)
29. 2. 2012, 8:32
jo jo to je napsané i na sáčku se sušeným droždím kolik ´ho je v přepočtu na normální.A to sušené není nikdy tak pěkně nakynuté jako normální
nahlásit

ZuTab
(upraveno)
29. 2. 2012, 12:03
@1987
Také mi nikdy tak nenakynulo to instantní, ale teď míchá všechna těsta pekárna a kynutí je super

nahlásit

hanstro
(upraveno)
28. 2. 2012, 16:50


nahlásit

Kati Stud
(upraveno)
28. 2. 2012, 20:27
@hanstro
To jsem ráda, původně jsem si myslela, že by to mohlo být stejné, ale přecejen to má jinou konzistenci, tak jsem to raději ověřila ....

nahlásit