Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 17 návštěvníků)

Mikina

0.0
Mikina

Postup

Jak ušít prckovi mikinu z nepoužívané? Aneb i antitalent, který umí šít jen dopředu na šicím stroji to zvládne:-) Bohužel jakožto laik, nejsou vysvětlivky a správné názvy v mém slovníku...snad pochopíte alespoň z fotografií :-) Vezmu starou svoji mikinu a jednu prckovu na porovnání (nákresy neřeším, od oka - však ono to nějak dopadne) .-) Využiji co nejvíce připravených věcí ze své staré mikiny (tedy kapuci, funkční kapsy a olemované rukávy a spodní lem mikiny). Nejprve přiložím rukávy a odstříhnu odpovídající kus (plus cca 1,5cm na každé straně pro ponechání mnořství látky při sešívání). Rukáv rozstřihnu podélce abych mohla zmenšit. Poté si přiložím kapuci a odstřihnu z původní mikiny a dám stranou. Vystřihnu zadní část ze zad (odstřihávám od lemu mikiny abych nemusela zakládat a mohu využit) a přední části (též od lemu a v případě kapes tak, abych mohla ponechat). Poté sešiji přední části k sobě (původní mikina měla zip, nová mít nebude). Sešiji přední a zadní část k sobě v ramenou a ihned začistuji. Přiložím zúžené a zkrácené rukávy a sešívám k přednímu a zadnímu dílu. Přeložím přední část na zadní a sešívám vnitřní strany rukávů a sešívám přední a zadní část. Přiložím kapucu a sešiji k mikině. Dílo dokonáno :-)

Jak ušít prckovi mikinu z nepoužívané? Aneb i antitalent, který umí šít jen dopředu na šicím stroji to zvládne:-) Bohužel jakožto laik, nejsou vysvětlivky a správné názvy v mém slovníku...snad pochopíte alespoň z fotografií :-)

Vezmu starou svoji mikinu a jednu prckovu na porovnání (nákresy neřeším, od oka - však ono to nějak dopadne) .-)

nNejprve přiložím rukávy a odstříhnu odpovídající kus (plus cca 1,5cm na každé straně pro ponechání mnořství látky při sešívání). Rukáv rozstřihnu podélce abych mohla zmenšit

.

nPoté si přiložím kapuci a odstřihnu z původní mikiny a dám stranou.

Vystřihnu zadní část ze zad (odstřihávám od lemu mikiny abych nemusela zakládat a mohu využit) a přední části (též od lemu a v případě kapes tak, abych mohla ponechat).

Poté sešiji přední části k sobě (původní mikina měla zip, nová mít nebude).

.

.

nPoté sešiji přední části k sobě (původní mikina měla zip, nová mít nebude).

Sešiji přední a zadní část k sobě v ramenou a ihned začistuji.

.

Přiložím zúžené a zkrácené rukávy a sešívám k přednímu a zadnímu dílu.

.

.

Přeložím přední část na zadní a sešívám vnitřní strany rukávů a sešívám přední a zadní část.

.

.

nPřiložím kapucu a sešiji k mikině.

dílo dokonáno :-)

na prckovi :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

berulina81 2. 3. 2012, 20:25
Zdravím, jsem krejčová a úplně se mi protáčí oči jaké tu vidím šílené střihy ,-) ale na druhou stranu musím uznat a chválím že i neodborníci jsou tak mooooc šikovní (clamp) (clamp) (clamp).Také tak likviduji staré nenošené věci :-)
NandaN 4. 3. 2012, 14:06
@berulina81 věřím, že vyučené švadleny mohou být konsternované...to je tak když lajk sáhne po šicím stroji a prostě musí tomu sývmu děcku něco spíchnout a dát na sebe *-) a musím říct, že čím dál tím víc švadlenám jejich dovednosti "závidím" :-)
majjdalena 12. 2. 2012, 15:49
(clamp) taky jsem nad tím uvažovala :^) asi půjdu do toho
LEILI 12. 2. 2012, 13:30
:-o |:o)tak to jste šikovná (Y) (Y) (Y) (Y)
dagram 11. 2. 2012, 23:21
tak to je supr šít sice umím ale udělat střih podle míry je nad moje síly. takže děkujíííí takhle to zmáknu |:o) (L) (L) (L)
fikarka 11. 2. 2012, 21:22
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
alooscha 11. 2. 2012, 20:03
parádní (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
rex1 11. 2. 2012, 13:59
(Y) (Y) taky pořád něco vymýšlím, moc se vám povedla (clamp) (clamp) (clamp)
heartsease 11. 2. 2012, 13:46
super nápad (Y) (Y) (Y) a krásné mimi [A] [A] [A] (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie