(návod
si oblíbilo 120 návštěvníků)
zavařování v myčce

Postup
Na žádost vkládám návod na zavařování v myčce.
Sestra už takto zavařuje několik let a já letos ( dříve jsem neměla myčku:-) )
Připravené sklenice na zavařování naskládáme do myčky do spodní části ( do horní dávám malé skleničky) pak jen zapnu na největší teplotu co máme, samozřejmě nejméně 65°C (proto jsme si pořídili myčku na 70°C
A zapneme myčku. Po domytí (zavaření) sklenice vyndám a naskládám na linku dnem vzhůru, takto ještě dojdou.
Nakládala jsem květák a musím říct že je akorát křupavý:-))¨
P.s. když je místo umyji i nádobí:-))
Doufám, že jsem návod popsala zrozumitelně, a jinak přeji pohodové zavařování
Sestra už takto zavařuje několik let a já letos ( dříve jsem neměla myčku:-) )
Připravené sklenice na zavařování naskládáme do myčky do spodní části ( do horní dávám malé skleničky) pak jen zapnu na největší teplotu co máme, samozřejmě nejméně 65°C (proto jsme si pořídili myčku na 70°C
A zapneme myčku. Po domytí (zavaření) sklenice vyndám a naskládám na linku dnem vzhůru, takto ještě dojdou.
Nakládala jsem květák a musím říct že je akorát křupavý:-))¨
P.s. když je místo umyji i nádobí:-))
Doufám, že jsem návod popsala zrozumitelně, a jinak přeji pohodové zavařování
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k návodu

plamenek
(upraveno)
22. 8. 2020, 18:00
Ani jsem to nezkoušela,myčka myje a potom oplachuje.Takže ta sterilizační teplota je tam jen krátkou dobu.Někdo to tak dělá,ale to už radši v troubě na hlubokém plechu,kde mohu kontrolovat čas i teplotu. Zrovna tak se mi neosvědčilo v mikrovlnce. Teď dávám široký kastrol,na dno plenu,vodu do půlky sklenic.Jakmile voda začne vařit, stáhnu teplota a nastavím čas .Nekazí se nic (pokud není vadné víčko nebo křivá sklenice). A to zavařuji kvanta .
nahlásit
draspol
(upraveno)
12. 8. 2020, 19:35
Já to zkouším už tři roky, riskla jsem bohužel i hrušky, a komplet vše pak v zimě vybouchlo, nafouklo se to, vybouchlo, komplet vymalovaná skříň a celá práce k ničemu. takže hrušky neeeeee!!!
nahlásit
Tinkapletinka
(upraveno)
7. 8. 2020, 0:07
A jak prosím řešíte to, že sklenice mají být rovně? Já mám v košíku samé vlnky
nahlásit

Sobtik1
(upraveno)
21. 8. 2016, 21:38
jé to zní zajimavě, moje mamka zavařuje jen malé dávky v papiňáku, jinak v zavařovacím hrnci. Já zkoušela v troubě, ale někde jsem udělala chybu, tak už jen zavařuji v papiňáku a je to
.

nahlásit

anitraM26
(upraveno)
17. 9. 2014, 17:47
také tak zavařuji dělala jsem čalamádu a nastrouhaný jablíčka na zimu a vydržely až do jara..

nahlásit

ddracice
(upraveno)
13. 8. 2013, 21:16
Zkoušela jste některá ve Whirlpoolce se 6.smyslem? To je jediný program, kde mám teplotu 70st. - ale je tam uvedeno rozmení 40-70st., ostatní programy jsou max.55. Tak nevím, zda to riskovat, jestli se to opravdu zapne na těch 70st....
nahlásit
behejs
(upraveno)
19. 8. 2016, 22:30
@ddracice
Ahoj, kamarádky zavařují ve Whirpoolce se 6.smyslem. Dají tam 6. smysl a o víc se prý nestará. a zavařuje tak okurky a vše ostatní. Já právě řešila zavařování v myčce s obouma a obě mi řekly, že mají 6.smysl a nevybírají přímo probram, ale myčka si to nastaví sama.
nahlásit

MOBA
(upraveno)
25. 6. 2013, 14:38
dobrý den, myslíte, že můžu takto zavařit i džem? předemmoc díky za radu. MOnika
nahlásit
Cliath
(upraveno)
7. 11. 2012, 23:06
Dobrý den, zkoušela jsem zavařovat švestky a třešně a úplně super. Víčka skvěle drží. Zavřuji do skleniček jako jsou od čalamády takové prostřední a mají víčka na závit. Vejde se do nich romadur na stojato ( jen pro představu
). Toto zavařování je prostě nej a děkuji za nápad. Moc se mi líbí, že u toho umeju ještě nádobí



nahlásit
IKEA2008
(upraveno)
3. 10. 2012, 10:56
Lze takto zavařit i červ.řepa,jablka broskve ,zelí?Zkoušel jste někdo?
nahlásit
jitulka.petranu
(upraveno)
3. 10. 2012, 9:25

nahlásit

olgye
(upraveno)
3. 9. 2012, 16:57
Tak to tedy taky zkusím. zavařím příkrmy pro miminko. Jen doufám, že ta víčka opravdu těsní (mám ty staré sklenice od výživ, šroubovací, víčka už něco pamatují), aby se dovnitř nedostala nějaká chemie.
nahlásit

Didyna
(upraveno)
29. 7. 2012, 19:30
my tak zavařujem okurky už druhý rok

nahlásit

pesnio
(upraveno)
29. 7. 2012, 13:06
CHtela jsem se zeptat jak to resite se soli co je v mycce me tedy nejde davkovani soli vypnout event nekdo ma jeste lestidlo ja tedy nedavam pouzivam tablety co uz ho maji ale premyslim zda ta sul muze vadit



nahlásit

KAČKA LUCKA KAČENKA
(upraveno)
29. 7. 2012, 19:23
@pesnio
a čemu by sůl vadila?
když mejete nádobí, tak vám tam taky vadí?


nahlásit
mirca71
(upraveno)
29. 7. 2012, 13:52
@pesnio
KDYŽ V MYČCE ZAVAŘUJU JÁ TAK JEN NEDÁVÁM PRÁŠEK HOLT MÁM FLAŠKY NALEŠTĚNÉ SUL TAKY JE ALE TO NEVADÍ TO JE VLASTNĚ JEN NA ZMĚKČENÍ VODY TAKŽE JEN NEDÁM PRÁŠEK OSTATNÍ NEOVLIVNÍM A MÁM VŠE ZROVNA ČISTÉVŘELEDOPORUČUJI ALE JÁ TAKY ZAVAŘUJI JEN OKURKY S MĚKÝM OVOCEM NEMÁM DOBRÉ ZKUŠENOSTI
nahlásit
lamarka
(upraveno)
26. 7. 2012, 21:48
CHtěla bych to také vyzkoušet ale to zavařování v myčce to se týká jen sklenic se šroubovacími uzávěry anebo jste to zkoušela i s klasickými sklenicemi?Jinak to může být super


nahlásit
mirca71
(upraveno)
29. 7. 2012, 13:54
@lamarka
ZAVAŘOVALA JSEM UŽ VE VŠECH SKLENICÍCH
nahlásit
simi1306
(upraveno)
20. 6. 2012, 7:14
asi jsem uplnej debil,,,,ale nedala jsem tam prášek to je jasný ale ted me napadlo že tam vlastně stríkalo to leštidlo a sůl vadí to? Dostane se to do sklenic? a dá se to vubec nějak vypnout díky za info Lenka

nahlásit

aaabbb888
(upraveno)
16. 5. 2012, 16:47
Dobrý den, dobrá vychytávka, neměla byste pro mě radu zda jde i takto zavařovat hotová jídla? Jedem v létě k moři a potřebuji zavařit jídlo pro nejmladší dceru a tak hledám radu a pomoc, jelikož jsem nikdy nic nezavařovala. Potřebovala bych tedy radu jak pro pitomce
Děkuji moc za odpověď.

nahlásit
mirca71
(upraveno)
20. 6. 2012, 7:20
@aaabbb888
TO BYCH NERYSKOVALA OKURKY DOBRÝ ALE MĚKKÉ OVOCE SE MĚ SKAZILO A MASO CHCE ZAVAŘIT NA 80 A TO V MIČCE NADÁTE NA DOST DLOUHOU DOBU .

nahlásit
mirca71
(upraveno)
27. 2. 2012, 20:42
JU ZDRAVÍM MUŽU VŘELE DOPORUČIT ZAVAŘUJU TAKHLE OKURKY UŽ 3 ROKY JSOU UPLNĚ PŘESNĚ NA SKUS JAK JE MÁME RÁDI A NIC NEMUSÍM HLÍDAT ANI JE NEVYTAHUJU NA LINKU NECHÁVÁM V MYČCE DO VYCHLADNUTÍ POKUD NEPOTŘEBUJU TEDA ZAVAŘOVAT DÁL . JEN MÁM ŠPATNOU SKUŠENOST S MĚKÝM OVOCEM MERUNKY BROSKVE BOHUŽEL NEVYDRŽELI
nahlásit
janulka44
(upraveno)
27. 2. 2012, 19:13





nahlásit

KatherinaPokorna
(upraveno)
28. 7. 2011, 15:36
no to je teda vychytávka!!! To mě pobavilo!! He he, a človek má ty sklenice rovnou i čisté
nesnáším, jak je při zavařování vše ulepené. Ale osobně zavařuji v troubě . sklenice se zavařeninou zvvřu, vložím do pekáče, který do poloviny naplním vodou a "peču" při 100 stupních hodinu. A je to.

nahlásit

I+K
(upraveno)
16. 10. 2011, 23:31
@KatherinaPokorna
tedá já se tu válím smíchy
to je mazec.. zavářím v troubě od jakživa a okurky peru v pračce.. tohle až se mi bude chtít tak prubnu,ale asi zůstanu u trouby.. jinak dobrýýýý... ta ryba v sáčku
to je lepší jak parní trouba









nahlásit
Andrušena
(upraveno)
24. 7. 2011, 22:03
Tak to je fakt BOMBA!! to jsem vážně ještě neslyšela, natolik mě to zaujalo, že to musím taky zkusit



nahlásit