Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 64 návštěvníků)

Háčkovaný polštářek, čtverečky

0.0
Háčkovaný polštářek, čtverečky

Postup

příze camilla, háček č.2,5


vzor přikládám, záleží na každém na co jej použijete, na kabelku, háčkovanou halenku, tuniku, šálu, čepici, polštářek, polstrování na židli, fantazii se meze nekladou.

Jakmile polštářek dodělám, vložím foto.

čtverečky jsem si rozvrhla podle toho jak se mi líbila barevná kombinace a nejprve jsem si obháčkovala obvod, kde ctverečky na sebe navazovaly.
Pak jsem sháčkovala jednolivé řady jak je to na druhém obrázku



PS: Jestli to tu už někde je, návod na čtverečky, tak mi to prosím dejte vědět, já to smažu :-)

podle rozkresu

x

Zde je již obháčkovaná část polštářku

detail. Háčkovala jsem docela bez počítání, přiznám se, že zkoumat to někdo opravdu zblízka tak si řekně, jak to ta ženská počítala :-)) ale vzor je v podstatě jako u zdobení čepiček, prostě vynecháte 2 oka a do třetího vháčkujete 6 dlouhých sloupků a zase vynecháte dvě oka a do třetího vháčkujete pevný sloupek. tvoří to pak vějířky.

Podle velikosti uháčkovaného čtverce jsem si ustřihla kus látky stačí když si necháte z každé strany tak 1 cm kvůli švu.
Délku látky jsem si udělala tak aby mi to na druhé straně vyšlo přes sebe abych tam mohla ten polštářek dát dovnitř.

Zde je vidět jak to vychází.

Zahneme přišpendlíme aby se nám to nerozjíždělo a zapošijeme

Zapošito.

Teď už jen sešít boční strany a polštářek je hotový. Nakonec nahoru našijeme uháčkovaný čtverec. Já jsem to šila na stroji ale šlo to velmi velmi těžko, příště raději přišiju ručně.

A takto to vypadá zezadu

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

martinasimun 13. 1. 2014, 23:43
Dobry vecer, muzu poprosit o radu, jak udelat ty tri dvakrát nahazovane sloupky tak, aby mi udelaly nahore spicku? At delam co delam mam proste vedle sebe tri sloupky a neumim udelat tu spicku, aby to vypadalo jako lísteček. Vysvetlivky jsem prohlížela ale nikde jsem to nenasla. Diky a zdravi Martina
Makka 14. 1. 2014, 22:23
@martinasimun Dobrý večer Marti jde o ten trik, že je jakoby nedokončujete, pak protáhnete nakonec všechny tři naráz. Protáhnete jednou, podruhé a zbydou Vám na háčku oka, místo abyste to protáhla tak nahodíte další. Kdybyste chtěla zkusím to nafotit. Napište mi popřípadě vzkaz. Markéta
martinasimun 8. 2. 2014, 21:12
@Makka Dobry vecer Marketo, diky moc, snad chápu, jdu vyzkoušet a kdyztak napisu :-)
radkasedova 26. 7. 2011, 14:43
vzor se mi hrozně líbi, polštář vypadá nádherně, jsem začátečnice, zvládám jen čepičky.. ale pokusila bych se udělat i poltářek. Mohla bych vás požádat o bližší rozpis vzoru. moc děkuji Radka (Y) :-)
Makka 7. 8. 2011, 22:13
@radkasedova Radi moc se Vám omlouvám že píši až dneska, jsme po rekonstrukci a já na to ted nemám moc času. Tady na těch stránkách http://rucniprace.cz/hackovani.php najdete vše co budete potřebovat, jsou tam veškeré vysvětlivky a návody a vzory a ukázky jak se jaký typ sloupku (dlouhý, krátký, atd) dělá. Moc se omlouvám, třeba se k tomu ještě časem dostanu k tomu podrobnému rozpisu. Markéta (L)
petra02 6. 5. 2011, 8:37
krásný, pustím se do toho, už se těším, díky za návod (L)
Makka 9. 5. 2011, 8:00
@petra02 Peti nemáte zač, pošlete pak fotečku. Do háčkovaného povlaku jsem dala polštářek koupený v ikei za 19 kč, vešel se tam akorát aby byl pěkně naducaný. (tady na fotce je jen malý polštářek dala jsem ho tam jen tak pro ukázku, bohužel s tou novou výplní jsem jej už pak nevyfotila) Už má svého majitele :D obdarovala jsem mamču k narozeninám (L) (L) (L) (L) Markéta
mufice 23. 2. 2011, 20:04
Makka 23. 2. 2011, 20:59
@mufice Tak ta je skvělá. Taky mám v plánu udělat kabelku, sice trochu jinou ale také háčkovanou. Tahle se Vám moc povedla. Je krásná. (F) (F) (F)
lumpikk 23. 2. 2011, 19:13
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie