Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbili 3 návštěvníci)

Velikonoční kraslice zdobené barevným včelím voskem

0.0
Velikonoční kraslice zdobené barevným včelím voskem

Postup

MALOVÁNÍ BAREVNÝM VČELÍM VOSKEM



Voskové plátky rozpustíme / já používám prázdné kalíšky od čajových svíček a nahřívám je na nahřívači čajové konvice-pod každý kalíšek dám jednu čajovou svíčku a mám barvy všechny pěkně pohromadě.../.Vosk lze rozehřívat i klasicky na lžíci.Položíme jí na nízkou zavařovací sklenici ve které je hořící svíčka -pro práci s dětmi mi ale tento klasický způsob připadá poněkud nebezpečný...

Kovový špendlík zapíchneme do dřevěné násady / tužka ,klacík nebo špejle/ , hlavičku namáčíme do rozehřátého vosku-je dobré nechat špendlík také nahřát ve vosku-lépe pak kreslí /.Vosk nanášíme na vajíčko rychlými tahy.Malování zvládnou i menší děti.

Barevný vosk můžeme použít třeba jen na vařené bílé nebo bervené vajíčko - vypadá to také pěkně nebo vajíčko po namalování namočíme ještě do studené barvy na vajíčka a po obarvení vosk setřeme -lépe vajíčko trochu nahřát a stírat hadříkem.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

cvrnda 23. 2. 2011, 16:45
kde se dá sehnat barevný včelí vosk? je drahý? děkuji
beruska12198 23. 2. 2011, 16:57
@cvrnda taky by mě to zajímalo..
vsejeobsazeno 23. 2. 2011, 18:50
@beruska12198 Barevný včelí vosk se dá sehnat ve výtvarných potřebách. My, ale používáme voskovky. Je to stejný způsob práce a barvy jsou výraznější a navíc je i víc barev.
moravian 22. 2. 2011, 16:36
Fotečka by nebyla (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie