(návod
si oblíbilo 61 návštěvníků)
JAK POLÉVAT CUKROVÍ ČOKOLÁDOU
Postup
Snad někomu pomůže tento návod. Hodně se na to maminky ptají v diskuzích, tak jsem to nafotila.
Podotýkám, že nepolévám, máčím, cukroví musí být hodně vychlazené, čokoláda na vaření 10 dkg asi s 3-5 dkg ztuženého tuku. Nesmí být moc řídká, to odhadnete, buď přidáte víc čokolády, nebo tuku.
Dále foto. Je to trošku zdlouhavější,ale výsledek stojí zato!!!!!
Pokládám na mikroten, třeba rozřízlý sáček, aby to šlo pěkně dolů.
Podotýkám, že nepolévám, máčím, cukroví musí být hodně vychlazené, čokoláda na vaření 10 dkg asi s 3-5 dkg ztuženého tuku. Nesmí být moc řídká, to odhadnete, buď přidáte víc čokolády, nebo tuku.
Dále foto. Je to trošku zdlouhavější,ale výsledek stojí zato!!!!!
Pokládám na mikroten, třeba rozřízlý sáček, aby to šlo pěkně dolů.
čokoládu rozpouštím ve starém hrnci na mléko, nebo nad parou, nahnu hrnec, mám větší vrstvu
namočím jen krém, ale rychle, čokoláda nesmí být moc teplá, jen vlažná!!!!! Jinak se krém rozpustí a poteče.
tak a teď držíme šikmo, aby stekla každá kapka, jinak nám to poteče po stranách, když je dobře vychlazené, tak to tuhne docela rychle
máme hotovo
detail
ještě kolečka s mandlí, stejný postup
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k návodu
lidare
(upraveno)
3. 11. 2021, 14:18
koniprd
(upraveno)
11. 12. 2016, 12:49
Škoda,že jste z daleka,objednala bych si od vás nejmíň 3 kila těch rohlíčků
P.A.V.L.A
(upraveno)
10. 12. 2016, 22:42
P.A.V.L.A
(upraveno)
10. 12. 2016, 22:40
kokoska24
(upraveno)
18. 10. 2014, 22:05
Rohlíčky je dobré dát na chvíli do mražáku a potom namáčet v čokoládě. Jak jsou studené, tak čokoláda hned ztuhne. Dělám tak již mnoho let.
evakar
(upraveno)
18. 10. 2014, 21:28
kleriska
(upraveno)
6. 2. 2012, 21:32
a mohla byste nám sem šupnout i recept na ty rohličky s krémem dělávala je babička a byly vždycky výborný děkujeme
monky3
(upraveno)
16. 2. 2012, 20:03
@kleriska
Mohla, mám je v receptech http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=68551&user=66156 snad budou chutnat, jako od babičky
bubík4
(upraveno)
15. 1. 2011, 23:31
takhle dělám léta, jednou rukou šup na močím, kolečko otočím a druhou čistou rukou rovnou zdobím mandlí nebo oříškem apod.
monky3
(upraveno)
23. 1. 2011, 19:41
@bubík4
tak tak Jani, já taky hned zdobím
Valca31
(upraveno)
3. 1. 2011, 14:35
teda tento navod sem potrebovala vedet pred pecenim ja ses tim mordovala desne super vychytavka proc me to nenapadlo.... a muzu poprosit o recept na krem?ten muj byl od kamaradky a nic moc...dekuji Valča
monky3
(upraveno)
10. 1. 2011, 15:35
@Valca31
Díky, jsem ráda, že se líbí a někomu pomůže. Vali krém šlehám jen z másla, hodně našlehat šlehačem do pěny asi 5 minut, přidat cukr moučka, šlehat do rozpuštění cukru, nesmí křupat a pak přidávám podle chuti kakao, nebo kávu( spařenou turka nebo instant), šlehám asi 15 minut, nabyde a je ho víc než na začátku je to pěna
Valca31
(upraveno)
21. 1. 2011, 13:53
@monky3
super diky moc ukladam
monky3
(upraveno)
23. 1. 2011, 19:41
@Valca31
díky
SimonaV.
(upraveno)
21. 12. 2010, 20:46
Tak takhle to dělám už roky
Iskerka
(upraveno)
17. 1. 2011, 19:32
@SimonaV.
Já taky A nenapadlo by mě, že to někdo nezná.
iwettt
(upraveno)
6. 2. 2012, 22:13
@Iskerka
přesně, taky by mě to nenapadlo. jakej to tady má ohlas
monky3
(upraveno)
22. 12. 2010, 9:19
@SimonaV.
kapaja
(upraveno)
20. 12. 2010, 11:40
Loni jsem ještě potírala, letos už namáčela, je to rychlovka, stejnoměrné a vypadá to ukázkově
monky3
(upraveno)
20. 12. 2010, 12:22
@kapaja
Pavli díky, je to poznat že?
freedka
(upraveno)
20. 12. 2010, 10:27
Já to cukroví pokládám na pečící papír, jde to taky dobře dolů. Samozřejmě po ztuhnutí čokolády
monky3
(upraveno)
20. 12. 2010, 12:22
@freedka
taky to jde, mě je líto toho papíru rozříznu sáček a je to levnější
Ruprechtka
(upraveno)
20. 12. 2010, 0:02
No krása. Závidím. Já mám po operaci rukou a tak letos nepeču a bohužel jsem už nesehnala nikoho, kdo by mi pro ty moje tři ratolesti a jednoho zlobivého, ale milujícího manžílka napekl. Tak letos si smlsnou jen na kupovaných perníkách. Přeji krásné a ničím nerušené Vánoce. Lenka
monky3
(upraveno)
20. 12. 2010, 12:21
@Ruprechtka
Leni je mi líto, že marodíte příští rok už bude líp někdy to hold nejde také přeji příjemné vánoční svátky a dětičkám bohatého ježíška
mea
(upraveno)
19. 12. 2010, 20:42
Tchyně to namáči přesně jako vy,ale namáči to na lžíci ve ktré má čokoládu
Gaabiina
(upraveno)
19. 12. 2010, 20:35
Moni, díky za váš návod, který mi přišel vhod. Styděla jsem se tu na to zeptat a najednou narazím na vás Děkuji moc a přeji Veselé svátky vánoční
monky3
(upraveno)
19. 12. 2010, 20:46
@Gaabiina
Jéé Gábi, jsem moc ráda, že to někomu posloužilo. V diskuzích jsem viděla tyto dotazy, tak mě napadlo to nafotit. Také přeji příjemné svátky
vevercak78
(upraveno)
19. 12. 2010, 17:14
monky3
(upraveno)
19. 12. 2010, 19:39
@vevercak78
nelusajda
(upraveno)
19. 12. 2010, 15:17
mnááááám ty rohlíčky jsou k nakousnutí
Holy50
(upraveno)
19. 12. 2010, 13:06
Taky jsem to takto dělala,ale vadilo mi to olizování rukou,byla jsem vždy tak přeslazená Letos nepeču a je to!
monky3
(upraveno)
19. 12. 2010, 15:46
@Holy50
jjo já taky olizovala, ale letos už utírám do papírových utěrek,a le ta spotřeba
bubík4
(upraveno)
15. 1. 2011, 23:32
@monky3
já to dělám u dřezu a ruce rovnou myji.....představa, že to olizuju jo mít ruce od játrové zavářky, tak to jo
mamculda
(upraveno)
19. 12. 2010, 15:03
@Holy50
pro mě by to nebyli vánoce bez pečení
Mafik
(upraveno)
19. 12. 2010, 12:44
Do čokolády namáčím úplně stejně Mě by spíš zajímalo, čím stříkáte ten krém, že ho máte tak hezky vlnkovaný? Já zdobím takovou stříkačkou s pístem, mám tam různé špičky, které se dají vyměňovat ,ale takové pěkné "krucánky" tam nemám. Díky za radu
monky3
(upraveno)
19. 12. 2010, 20:47
@Mafik
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3324874 tady je to foto snad se to dá poznat
monky3
(upraveno)
19. 12. 2010, 15:46
@Mafik
díky marti zdobím cukrářským sáčkem pogumovaným a špičkou, pak vyfotím a večer vložím, teď musím dodělávat cukroví, byla jsem na trzích a měla punčík a teď musím makat
Alanna
(upraveno)
19. 12. 2010, 8:56
Takhle to taky dělám, ale nepekli jsme, takže teď jsem na to akorát dostala šíííílenou chuť