Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 27 návštěvníků)

Lepení obrázků na různé podklady

0.0
Lepení obrázků na různé podklady

Postup

Na Vaše žádosti o návod, jsem se pokusila dát ho srozumitelně dohromady..:-)))

Budete potřebovat: různé motivy na lepení, barvu (já mám eternal akr.mat) , decoupage lepidlo (já mám od Nerchau), lak (já mám přímo na decoupade techniku) , štětec, nůžky ..:-)

mé náčiní zblízka

Vystřihnete obrázek, písmo..prostě co budete chtít lepit. Obrázky tisknu na inkoustové tiskárně a nechám je pořádně zaschnout, aby se barva nerozmazávala...

a lepíme na podklad tak, že namažeme lepidlem spodní část obrázku a přilepíme, prstem vyhladíme a vrchní část opět namažeme lepidlem.... obrázek více změkne a lépe se přizpůsobí povrchu. Opět vyhladím prstem. Necháme zaschnout, já pracuji večer a nechám schnout až do rána.

Nakonec přelakujeme. Dle použitelnosti té věci, dávám buď lehkou vrstvu laku (lívanečník,cedulky,lucerny), nebo více laku dám na židličku, na kterou si budeme sedat...

a je to....fakt lehké. K obrázkům, můžeme i něco napsat, já používám nejčastěji fix na textil...nevím proč, ale nejlépe se mi osvědčil, nebo černou akrylátovou barvu. Pokud chceme tu věc ještě třeba i jinak vylepšit, můžeme ji brousit, patinovat, smirkovat..... ale lak vždy dám až na konec.

Hodně štěstí. Kam všude už jsem lepila, najdete v albu.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

kafco 4. 6. 2010, 18:32
PRIMA NAPAD.ANDREA (Y) (clamp) (radost)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie