(návod
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Co se zbytkem protlaku?
Postup
Kupuji větší množství protlaku (více za méně korunek).Zbytek jsem ukládala do lednice,ale při delším skladování se zkazil.Tak jsem si pomohla takhle....možná nějaká hospodyňka využije i na něco jiného.Budu ráda když se snámi o tento nápad podělí.
Zbytek jednoduše naleji přes nálevku do sáčku na vytváření ledových pecek a dám zamrazit.
Pokud je protlak hustější pomůžeme si opatrně špejlí....pozor ale abyste sáček nepropíchli !!!
Když potřebuji třeba ochutit jídlo, jednoduše uloupnu potřebné množství peciček.
Zbytek jednoduše naleji přes nálevku do sáčku na vytváření ledových pecek a dám zamrazit.
Pokud je protlak hustější pomůžeme si opatrně špejlí....pozor ale abyste sáček nepropíchli !!!
Když potřebuji třeba ochutit jídlo, jednoduše uloupnu potřebné množství peciček.
tady s nálevkou....opatrně!!!
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k návodu
larossa
(upraveno)
9. 9. 2011, 11:26
úžasný nápad
tyleka
(upraveno)
21. 7. 2010, 21:34
Mně se to líbí. Nikdy mě to se zbytkem protlaku nenapadlo, i když zmrazuji moc ráda a mám desítky různých tvořítek na led - plním je i džusem (krásná barva!), mlékem, kávou, nebo do "kostky" vody vložím jednu borůvku, malinu, měsíční jahodu...
Moni23
(upraveno)
3. 5. 2010, 21:24
To je D O B R Ý.
lenka s krakenem
(upraveno)
2. 4. 2010, 21:53
Zdravím , já takhle skladovala jídla pro dcery ... v jednom sáčku brambory , v druhém mrkev , další brokolice , špenát , maso ( králík a kuře)..... a k obědu pak dostávali pecku masa , pecku mrkve a pecku brambor...a kombinacím se meze nekladli . Bylo uvařeno , sice ne čerstvé , ale od maminky
NKA
(upraveno)
18. 3. 2010, 18:29
Ja pretlak ľúbim,tak keď ostane/málokedy/zjem ho,v Jednote je aj krabicový asi pol kila.
Egreska
(upraveno)
17. 3. 2010, 18:48
ja zase zalejem zvyšny pretlak v konzerve olejom a vydrží do dalšieho použitia ale aj toto je dobry napad ked vam zostane niečoho vela
kevinecka
(upraveno)
8. 10. 2010, 21:46
@Egreska
s tím olejem to je taky dobrý nápad...jak vám dlouho vydrží , máte odzkoušeno?
Jolly12
(upraveno)
14. 3. 2010, 16:18
Dievcata a moj sposob zmrazovania vinka ked sa nedopije. Na masko pride takto vhod
babi Irča
(upraveno)
17. 3. 2010, 18:18
@Jolly12
Jééé, přesně tohle dělám s vínem také. Teda pokud nějaké zbyde.
Marci75
(upraveno)
15. 3. 2010, 20:14
@Jolly12
Když u nás nikdy žádné víno nezbyde
Marci75
(upraveno)
13. 3. 2010, 19:11
Já kupuju jen malé baleníčka - na rajsou nám stačí dvě malé plechovky , ale i tak třeba někdy zbyde, tak zamrazím jen tak v mikroténovém sáčku. Tohle je dobrý pro větší množství
simeks
(upraveno)
13. 3. 2010, 17:02
já si tak dělám citronovou šťávu, protlak by mne nenapadl
kevinecka
(upraveno)
15. 3. 2010, 20:01
@simeks
no jejda to je super citrony taky dlouho nevydrží a kostka do čaje to bude super díky za nápad
zdravuska1
(upraveno)
13. 3. 2010, 12:56
to je dobrý
Viko
(upraveno)
13. 3. 2010, 12:07
dobrý nápad jen nevím kde seženu takové sáčky
zdravuska1
(upraveno)
13. 3. 2010, 12:56
@Viko
koupíte všude třeba v papírnictví jsou to sáčky na led
AndyL.
(upraveno)
13. 3. 2010, 11:33
Díky, určitě využiji. Kupuji protlak v krabici z Liedla a také mi zbývá
Johnova
(upraveno)
13. 3. 2010, 10:02
¨Kupuji malé protlaky a když někdy přeci jen zbyde tak ukrojím kousek potravinové fólie a šup s tím do mrazáku
jarka 128
(upraveno)
13. 3. 2010, 9:40
Super nápad určitě vyzkouším
Evásek.cz
(upraveno)
13. 3. 2010, 0:40
to je jako v krevní bance..... teda jaké kupujete balení?? Mě tolik protlaku nikdy nezbylo. Je fakt, že kupuju klasiku na to co vařím, nepoužívám ho denně a na další si koupím nové. Ale abych tím naplnila celý sáček na led , to bych musela koupit několik pratlaků jen za tímto účelem - protože tak obr balení jsem v normálním obchodě nikdy neviděla
kevinecka
(upraveno)
13. 3. 2010, 1:47
@Evásek.cz
kupuji půlkilové balení a vyjde to asi do dvou těch pytlíků na led já si zamrazím jen na dochucování na rajskou omáčku použiji samozřejmě celý ...a dochucuji jen několika kostkami
Evásek.cz
(upraveno)
13. 3. 2010, 5:37
@kevinecka
půlkilové balení??? Tak to jsem ani nikde neviděla - to máte asi z Makra, že?
kevinecka
(upraveno)
13. 3. 2010, 18:40
@Evásek.cz
z Lidlu a někdy i z Makra,ale myslím,že větší balení mají na více místech
sarks
(upraveno)
13. 3. 2010, 17:35
@Evásek.cz
500g kečupy jsou běžně i 900g v plastu
Evásek.cz
(upraveno)
15. 3. 2010, 20:46
@sarks
tak kečup to je běžné, ale protlak je něco jiného - ten jsem v obřím balení ještě neviděla , je fakt, že jsem se po něm ani nesháněla... proto mě to překvapilo
soniccz
(upraveno)
12. 3. 2010, 23:55
Protlak by mě asi nenapadl, mrazím si takto vývar
tris
(upraveno)
12. 3. 2010, 23:54
Zrušený účet
(upraveno)
12. 3. 2010, 22:49
Já používám ty klasické plastové a pak když to zmrzne tak to vyklepnu a dám do sáčku se svorkou. Nějak jsem si nezvykla tyhle sáčky používat - led jako takový nevyužíváme ani v létě.
kevinecka
(upraveno)
13. 3. 2010, 1:49
@
..takhle si dělám petrželku z naší zahrádky krásně pak voní nejen v zimě v polévce
Jonáš7
(upraveno)
12. 3. 2010, 21:34
marsehetz
(upraveno)
12. 3. 2010, 20:57
super