(návod
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Kuchyń III.
Postup
Jak dobře využít zbytky vína
zbylé víno nechte zmrazit v tvořítku na led a pak je použijte do masových jídel
Kdy ž nechce kynou těsto
jestliže vám ne a ne vykynout těsto,zapracujte do něj prášek do pečiva a těsto pak zpracujte jako obvykle
Špejle předem namočte
aby se maso snadno uvolnilo od špejle,předemnamočte špejle asi na 30 minut do vody
Snadné hnětení
někdy se těsto namotá kolem hnětacích metliček.Tomu zabráníte,když metličky před přípravou koláče potřete jedlým olejem
******************************************************************************************************
Smažení - aby strouhanka při smažení neopadávala, přidáme do rozšlehaných vajec několik kapek oleje
Pečivo
******* starší pečivo potřeme na horní straně olejem, posypeme podle chuti (hrubá sůl, kmín, mák, sezamová semínka), dáme na plech a v troubě 5 min. rozpečeme při 170 stupních
Mléko - škraloup se neutvoří, když do hrnku teplého mléka nebo kakaa vložíme kostku ledu
Cibule - při krájení neslzíme, když nůž namáčíme do studené vody
Ryby - obalujeme těsně před smažením, jinak obal zvlhne a při smažení z porcí opadává
Maso a ryby - rozmrazujeme v mléce, zmizí příchuť mražených potravin a maso bude jemnější
Papriky - naplníme snadněji, když masovou náplň dáme do silnějšího igelitového sáčku, ustříhneme růžek a tlakem na sáček naplníme do paprik
Koblihy - při smažení dáme do tuku syrové plátky mrkve, tuk se méně přepaluje
Sýr - nastrouháme lehce, když struhadlo potřeme olejem. Okoralý sýr zvláční, když ho namočíme do mléka
Topinky - nenasáknou tolik tuku, když je před smažením postříkáme trochou vlažné vody
Vejce - při vaření nepraskne, když ho před začátkem vaření posypeme lžičkou soli
Pomeranče a grepy - se snadněji oloupají, když je vložíme asi na 3 minuty do vlažné vody
Polévka - když potřebujeme více zahustit již hotovou polévku, tak nastrouháme syrovou bramboru, přidáme do polévky a vše krátce povaříme
zbylé víno nechte zmrazit v tvořítku na led a pak je použijte do masových jídel
Kdy ž nechce kynou těsto
jestliže vám ne a ne vykynout těsto,zapracujte do něj prášek do pečiva a těsto pak zpracujte jako obvykle
Špejle předem namočte
aby se maso snadno uvolnilo od špejle,předemnamočte špejle asi na 30 minut do vody
Snadné hnětení
někdy se těsto namotá kolem hnětacích metliček.Tomu zabráníte,když metličky před přípravou koláče potřete jedlým olejem
******************************************************************************************************
Smažení - aby strouhanka při smažení neopadávala, přidáme do rozšlehaných vajec několik kapek oleje
Pečivo
******* starší pečivo potřeme na horní straně olejem, posypeme podle chuti (hrubá sůl, kmín, mák, sezamová semínka), dáme na plech a v troubě 5 min. rozpečeme při 170 stupních
Mléko - škraloup se neutvoří, když do hrnku teplého mléka nebo kakaa vložíme kostku ledu
Cibule - při krájení neslzíme, když nůž namáčíme do studené vody
Ryby - obalujeme těsně před smažením, jinak obal zvlhne a při smažení z porcí opadává
Maso a ryby - rozmrazujeme v mléce, zmizí příchuť mražených potravin a maso bude jemnější
Papriky - naplníme snadněji, když masovou náplň dáme do silnějšího igelitového sáčku, ustříhneme růžek a tlakem na sáček naplníme do paprik
Koblihy - při smažení dáme do tuku syrové plátky mrkve, tuk se méně přepaluje
Sýr - nastrouháme lehce, když struhadlo potřeme olejem. Okoralý sýr zvláční, když ho namočíme do mléka
Topinky - nenasáknou tolik tuku, když je před smažením postříkáme trochou vlažné vody
Vejce - při vaření nepraskne, když ho před začátkem vaření posypeme lžičkou soli
Pomeranče a grepy - se snadněji oloupají, když je vložíme asi na 3 minuty do vlažné vody
Polévka - když potřebujeme více zahustit již hotovou polévku, tak nastrouháme syrovou bramboru, přidáme do polévky a vše krátce povaříme
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé