Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 15 návštěvníků)

"zbytkový" superrychlý adventní kalendář z Kinderek a kolíčků

0.0
"zbytkový" superrychlý adventní kalendář z Kinderek a kolíčků

Postup

24 barevných kolíčků (nebo dřevěné natřené) na šňůře + plastová rozvírací vajíčka z Kinderek (obě půlky jsou originálně spojené a tím "pantem" je provlečené závěsné poutko). Vajíčka i kolíky možno ozdobit samolepkami nebo obrázky z tvrdšího papíru a přilepit tavnou pistolí.

Každý den se z kolíčku sundá 1 vajíčko se sladkostí (vejdou se bonbony pro oba syny) . Kolíček nechávám na šňůře, ať je vidět, kolik dnů už je za námi a kolik ještě s vajíčkama před námi do Štědrého dne.

Obrázky možno zvolit podle symboliky toho konkrétního dne. Třeba 4.12 na Barboru obrázek větvičky, 5.-6.12. obrázek balíčku či punčochy nebo čerta, anděla, Mikuláše, 13.12. na Lucii svíčku ("noci upije" a v severských zemích obchází Lucky se svíčkami), ostatní dny třeba hvězda, zvonek, sněhulák, vločka, lyže, sáňky, kapr a stromek (na den, kdy se mají koupit či zdobit), 24.12. dáreček apod.

Děti se mohou zapojit do přípravy či přímo výroby. Je to nenáročné, levné a znovupoužitelné :-)

PS: Na fotce mám pidi kolíčky, klasické by byly skoro 2x větší a výraznější .

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

štěpánka. 9. 12. 2009, 14:25
Tak to je nápad (clamp) (clamp) (clamp). Já pořád přemýšlím *-), co s těma prázdnýma krabičkama. A že jich máme ..... ;-). Díky za tip.
Dalmatinek 10. 12. 2009, 23:18
@štěpánka. U nás Kinderka slouží i jako cestovní lékovky - na vícedenní návštěvu k babičce v tom synátor vozí multivitamíny a někdy i léky nebo tobolky Prebiotik :-)
MB1710 9. 12. 2009, 11:16
(clamp)
Leitz 9. 12. 2009, 10:36
Skvělý nápad (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie