(návod
si oblíbili 3 návštěvníci)
Jak uchovat delší dobu vlašské ořechy
Postup
Někdo ořechy mrazí, já je uchovávám tak, že je nejdřív namelu nebo nastrouhám a pak je důkladně napěchuji (třeba obrácenou vařečkou) do vhodné nádoby a uzavřu. Uložím do lednice, ořechy mi tak vydržely celý rok, do další ořechové sezóny :-). Nic se jim nestane, jsou celou dobu jako čerstvé. Můžete postupně odebírat potřebné množství, stále jsou po ruce. Ale je opravdu důležité pořádně pěchovat!
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k návodu
Zrušený účet
(upraveno)
28. 11. 2009, 16:14
Já je vyloupala, naházela do suchých sklenic, dala na dno hrnce utěrku, trochu vody, postavila to tam a sterilizovala přikryté poklicí cca 10 minut. Fakt to vydrží, aniž by se do toho pustili červi a můžu to mít klidně ve špajzu
Ivakopecna
(upraveno)
28. 11. 2009, 19:10
@
jj tak to děláme už několik let. taky je zavařujeme jen vylouskané a v celku, už mám i ty letošní (tatínek se nudil, tak louskal) . teď mám ve špajzu asi 40 sedmičkových sklenic.
Zrušený účet
(upraveno)
28. 11. 2009, 19:27
@Ivakopecna
To jste teda dobrá, 40 sedmiček My měli letos málo ořechů, jsou ještě nějaké nevyloupané z loňska, tchán to dal do kůlny na velké síto, ale nevím, jaké to může být po roce Já budu zase louskat a zavařovat, něco hodím do cukroví, zbytek bude prostě uložený ve špajzu na nějaké ty buchty a koláče pečené přes rok
Lhota76
(upraveno)
28. 11. 2009, 11:12
Skvělý recept Zkusím to.Pořád přemýšlím jak uchovat ořechy.Děkuju za typ.
Kvetulina
(upraveno)
28. 11. 2009, 8:46
JJ, potvrzuji. Opravdu mám takto uschované ořechy celý rok a jen odebírám podle potřeby!!! Super !
chopper Jája
(upraveno)
28. 11. 2009, 7:57
Dobrý RECEPT