(návod
si oblíbilo 8 návštěvníků)
kuchyn
Postup
Dlouho vláčný piškot
Piškotové těsto zůstane déle vláčné, když do něj nakonec přidáte malé množství oleje nebo rozpuštěného másla
Krásně mleté ořechy
Pokud k pečení melete ořechy nebo mandle na kuchyňském robotu, přidejte ke každé várce ořechů dvě lžíce pískového cukru. Ořechy budou pěkně umleté a ne kašovité.
Staré kvasnice
I staré kvasnice se dají oživit, když je rozdrobíte najemno v misce a jemně posypete moučkovým cukrem.
Tmavší kakao
Kakao, které přidáváte do moučníku bude tmavší, když ho zalijete horkým mlékem.
Šlehání bílku - sníh
Bílek snadněji ušleháte, když k němu přidáte špetku soli. Pomůže i když před šleháním vyndáme vejce z lednice několik hodin předem.
Bílky se šlehají na sníh bez přestání až do požadované hustoty, jinak zvodnatí a už se neušlehají.
Abyste sníh z bílků měli opravdu nadýchaný nešlehejte ho ve vysoké, ale v široké nádobě.
Sníh z bílku bude tužší, když před šleháním přidáte na každé vejce jednu lžičku vody. Pokud přidáte lžičku soli nebude sníh řídnout
Vláčnější koláče
Koláče z kynutého těsta budou vláčnější a chutnější, když při jejich přípravě část mléka nahradíme kefírem
Piškotové těsto zůstane déle vláčné, když do něj nakonec přidáte malé množství oleje nebo rozpuštěného másla
Krásně mleté ořechy
Pokud k pečení melete ořechy nebo mandle na kuchyňském robotu, přidejte ke každé várce ořechů dvě lžíce pískového cukru. Ořechy budou pěkně umleté a ne kašovité.
Staré kvasnice
I staré kvasnice se dají oživit, když je rozdrobíte najemno v misce a jemně posypete moučkovým cukrem.
Tmavší kakao
Kakao, které přidáváte do moučníku bude tmavší, když ho zalijete horkým mlékem.
Šlehání bílku - sníh
Bílek snadněji ušleháte, když k němu přidáte špetku soli. Pomůže i když před šleháním vyndáme vejce z lednice několik hodin předem.
Bílky se šlehají na sníh bez přestání až do požadované hustoty, jinak zvodnatí a už se neušlehají.
Abyste sníh z bílků měli opravdu nadýchaný nešlehejte ho ve vysoké, ale v široké nádobě.
Sníh z bílku bude tužší, když před šleháním přidáte na každé vejce jednu lžičku vody. Pokud přidáte lžičku soli nebude sníh řídnout
Vláčnější koláče
Koláče z kynutého těsta budou vláčnější a chutnější, když při jejich přípravě část mléka nahradíme kefírem
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé