(návod
si oblíbil jeden návštěvník)
LOUPÁNÍ VAJEC NATVRDO SNADNO A RYCHLE
Postup
Možná, že zde tento návod je, nestačila jsem vše prohlédnout.
Vejce uvaříme klasickým způsobem s trochou soli cca 10 minut.Zalijeme studenou vodou, necháme vychladit. Pak necháme v téže vodě, na povrch kastrolku dáme pokličku a nad dřezem (voda trochu stříká) prudce chviličku třeseme. Pak jen slupky snadně odstraníme - vůbec nejsou přilepené k vejci.
Když potřebujeme hodně vajec je to ohromná pomoc
Vejce uvaříme klasickým způsobem s trochou soli cca 10 minut.Zalijeme studenou vodou, necháme vychladit. Pak necháme v téže vodě, na povrch kastrolku dáme pokličku a nad dřezem (voda trochu stříká) prudce chviličku třeseme. Pak jen slupky snadně odstraníme - vůbec nejsou přilepené k vejci.
Když potřebujeme hodně vajec je to ohromná pomoc
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k návodu
Lenyna
(upraveno)
1. 7. 2015, 20:35
Také super návod a funguje,vyzkoušeno.Já dělám i takto.Dám nejdříve vřít vodu,když bublá,stáhnu z plotýnky abych se neopařila a opatrně lžící vkládám syrová vejce do vařící vody a opatrně vrátím na sporák.Po době vaření vyliji horkou vodu a napustím studenu.Po vychladnutí naklepu a oloupu.Když se dá vejce do vřící vody,bílek se rychleji srazí a nepřichytí ke skořápce.
Marci75
(upraveno)
21. 6. 2015, 12:41
stačí po uvaření zalít studenou vodou, třeba několikrát - vajíčko uvnitř se od skořápky odlepí. Čerstvá jdou vždycky hůře http://cs.wikihow.com/Jak-oloupat-vejce
panenkářka
(upraveno)
20. 6. 2015, 19:16
Tak to mně se nedaří loupat skoro nikdy. Čerstvá vajíčka se loupou hůř, starší jdou lépe. Příště vyzkouším.
lenina
(upraveno)
19. 6. 2015, 20:09
Já netřesu vůbec, jen na ně naleju studenou vodou a chvilku v ní nechám.Nikdy mi skořápka nezůstala přilepená
Veruka
(upraveno)
19. 6. 2015, 15:10
špatně jsem si přečetla návod a třásla na sucho a taky se mi nádherně slouply díky
MíšaC
(upraveno)
19. 6. 2015, 15:49
@Veruka
Mně se dobře loupají i bez jakéhokoliv třesení v kastrůlku... Prostě normálně rukou bez dalších opatření
Veruka
(upraveno)
19. 6. 2015, 20:54
@MíšaC
to je dobře mě někdy jo a jindy ne ale tohle bylo fakt bleskovka
DanušaP
(upraveno)
19. 6. 2015, 12:04
a prosím pěkně třesu kdy? já sliji vařící vodu, nasucho s mimi zatřesu, ať popraská skořápka, zaliji studenou vodou a nechám vychladit..