Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 9 návštěvníků)

Mikulášské boty nebo vánoční punčošky

0.0
Mikulášské boty nebo vánoční punčošky

Postup

Protože letos k nám poprvé nepřišel Mikuláš osobně (usoudili jsme, že už nebudeme podceňovat inteligenci našich dětí, které se opět vyptávaly, bude-li tatínek na nadílku doma nebo se zase zdrží v práci), ušila jsem dětem na nadílku tyto pěkné Mikulášovy holínky nebo chcete-li punčochy, které jsme následně zavěsili na okno. Úspěch zaručen, dcera si navíc oddechla, že ten čert nakonec nedorazí:-)
Teď už je sice po Mikuláši, ale myslím, že punčošky lze použít i jako hezkou vánoční dekoraci nebo schovat na příští rok.

Potřebujete zbytky dvou látek - já jsem použila pevnější šedou bavlnu na vnější stranu a šedobílou hvězdičkovou látku na vnitřní podšívku a rantlík (obojí Látky Mráz), dále kousek ozdobné stužky na závěsné poutko. Barevnost je jen na vás, já použila své oblíbené ladění do šeda, oživené vánoční červenou. Rozměr závisí na tom, jak velkou botu chcete ušít.

Obě látky - vnější i vnitřní - přeložíme napůl a přiložíme na sebe (celkem tedy 4 vrstvy) a nakreslíme botu (buď přímo na látku obyčejnou tužkou jako já nebo si můžeme vyrobit šablonu a podle té obkreslit), sešpendlíme a vystřihneme. Pozor - vnitřní látku (v mém případě hvězdičkovou) - vystřihneme nahoře o cca 10-15 cm delší, abychom vytvořili rantlík.

Takto vypadá připravený materiál na jednu botu.

Vrchní a vnitřní díl sešijeme nejdříve k sobě v horním rovném švu, potom oba díly přiložíme k sobě a sešijeme je k sobě po celém obvodě - jen dole na "šlapce" podšívky (hvězdičkové části) necháme cca 10 cm nesešité.

V dolní části podšívky necháme cca 10 cm nesešitý otvor, abychom mohli celou botu obrátit naruby - tedy vlastně na lícovou stranu.

Sešitou botu obrátíme na líc a zašijeme i spodní otvor na podšívce (můžeme i jen obentlovat, jelikož tato část nebude vidět).

Podšívku vtlačíme dovnitř, urovnáme a upravíme rantlík.

Přišijeme poutko...

....hotovo!

Máme-li více obdarovaných, opatříme jmenovkami:-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

SonikB 9. 12. 2013, 18:05
(pernicek) (zima) (snehulak)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie